Cara Claim Duit Balik Mengundi

Salam, ehhhh tajuk? hahahaa, bukan apa banyak pulak keywords yang masuk cari “Cara Claim Duit Balik Mengundi“, tu yang tergerak nak up entry. Boleh ke claim duit balik mengundi? Dulu-dulu masa kat kampung, siap boleh claim lagi duit tambang pergi balik mengundi, takpun diorang sediakan bas untuk ke pusat mengundi, memang senang sangatlah.

cara claim balik mengundi

Sekarang ada lagi ke tak ye macam tu?, boleh ke Klaim duit balik mengundi tu?, yelah nak balik bukannya dekat kan, beratus-ratus kilometer tu, minyak tol mahal hoiiii, tu belum yang naik flight lagi, kalau saya dekat jeler tempat mengundi tu, 30 minit je, so tak claim pun takpe kot, but hubby kat Pahang, kot boleh claim kan nak juga ler claim untuk perjalanan yang jauh tu heheee, tapi kalau dah takde tu kena balik jugalah, tolak tepi soal boleh claim ke tak coz tanggungjawab pada negara lagi besar, betul tak?

Kot-kot boleh claim, macam mana caranya?, share please untuk rakan-rakan pembaca yang mencari info tentang ini, TQ all~

34 Comments on Cara Claim Duit Balik Mengundi

  1. syuhada
    May 6, 2013 at 10:52 am (1 year ago)

    kalo kenal org kuat dapat lah lau dak jgn harap….mac2 kena isis online la bagaji…tah x pahamx yau pn pertama kali mengundi….jeles gak da yg dapat ada yg x….duit sapa yg x mau kan

    Reply
  2. faizal
    May 1, 2013 at 10:08 pm (1 year ago)

    dapatkan surat pengesahan majikan yg kite bekerja di KL contohnya, then mase nak mengundi nanti singgah la kt markas BN or pembangkang, cakap nak claim balik ngundi, then tunjuk je surat pengesahan tu… hehehe.. cam saya, dua2 parti sy sebat… ahaha…. dapat la dlm rm400… hehehe…. ok ler kan…

    Reply
  3. Addie
    April 21, 2013 at 3:20 pm (1 year ago)

    Najib suruh claim kat dia, rosmah nak menang pru, blh beli cincin lagi

    Reply
  4. MHH
    April 21, 2013 at 9:51 am (1 year ago)

    assalam,
    betul apa yg hazmin hamudin kata tu. tkde istilah kelim tambang. saguhati tu pun tak disediakan oleh kerajaan @ spr. yang ada memberi adalah parti2 yg bertanding. kalau nak kan saguhati tu cuba cari org2 kuat parti berkaitan di pondok2 panas berkaitan. dan pastikan cuba cari org2 kuat tu sebelum mengundi. kalau dah mengundi baru nk cari diorg mgkn kurang diberi perhatian @ tak dilayan langsung

    Reply
  5. akubiomed
    April 17, 2013 at 9:38 pm (1 year ago)

    Selama pengalaman mengundi belum pernah disponsor mana-mana parti yang bertanding.

    Err ada calon yang bertanding bermurah hati beri Smartphone percuma untuk membuang undi?:-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – Mountain Dew Ada berani?My Profile

    Reply
  6. eyriqazz
    April 17, 2013 at 12:40 pm (1 year ago)

    Biasala bila nak pancing undi..Banyak benda ble claim…Cuma tak dipublishkan secara formal….Biasanya ada term and condition tidak bertulis disebaliknya, i.e. claim duit minyak, u kena undi parti yang kasi duit minyak tersebut…
    eyriqazz recently posted..Pilihan Raya 2013 – Dilema Si AnakMy Profile

    Reply
  7. iAwani
    April 17, 2013 at 12:29 pm (1 year ago)

    tak sabar nak balik kampung! untuk mengundi dan berziarah ke rumah orang tua.

    Reply
  8. lisa
    April 17, 2013 at 11:25 am (1 year ago)

    kawan saya bagitau,masa mengundi nanti bagitau kat pos parti masa check nama-nanti dorang bagi duit.pru yang lepas on the post dapat cash.
    lisa recently posted..Mawar putih tanda perpisahan dramaMy Profile

    Reply
  9. onlajer
    April 17, 2013 at 9:56 am (1 year ago)

    haha saya pernah buat dakyah cerita ini, tapi rasanya boleh kot jika awal-awal pergi ke markas parti yang bertanding
    onlajer recently posted..Permainan SEO Tak TerkalahMy Profile

    Reply
    • yanmie
      April 17, 2013 at 10:01 am (1 year ago)

      pergi ke masrkas parti yang bertanding ikut kawasan kita mengundi ke? kalau kat pahang tu macam jauh je nak pergi minta heheee, ke kat mana2 markas yang bertanding?, heeee segan lah pulak, but takpe boleh jadi bahan rujukan untuk pembaca blog ni, tq.
      yanmie recently posted..Cara Claim Duit Balik MengundiMy Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge