Salam, ehhhh tajuk? hahahaa, bukan apa banyak pulak keywords yang masuk cari “Cara Claim Duit Balik Mengundi“, tu yang tergerak nak up entry. Boleh ke claim duit balik mengundi? Dulu-dulu masa kat kampung, siap boleh claim lagi duit tambang pergi balik mengundi, takpun diorang sediakan bas untuk ke pusat mengundi, memang senang sangatlah.

cara claim balik mengundi

Sekarang ada lagi ke tak ye macam tu?, boleh ke Klaim duit balik mengundi tu?, yelah nak balik bukannya dekat kan, beratus-ratus kilometer tu, minyak tol mahal hoiiii, tu belum yang naik flight lagi, kalau saya dekat jeler tempat mengundi tu, 30 minit je, so tak claim pun takpe kot, but hubby kat Pahang, kot boleh claim kan nak juga ler claim untuk perjalanan yang jauh tu heheee, tapi kalau dah takde tu kena balik jugalah, tolak tepi soal boleh claim ke tak coz tanggungjawab pada negara lagi besar, betul tak?

Kot-kot boleh claim, macam mana caranya?, share please untuk rakan-rakan pembaca yang mencari info tentang ini, TQ all~

34 Thoughts on “Cara Claim Duit Balik Mengundi

  1. syuhada on May 6, 2013 at 10:52 am said:

    kalo kenal org kuat dapat lah lau dak jgn harap….mac2 kena isis online la bagaji…tah x pahamx yau pn pertama kali mengundi….jeles gak da yg dapat ada yg x….duit sapa yg x mau kan

  2. faizal on May 1, 2013 at 10:08 pm said:

    dapatkan surat pengesahan majikan yg kite bekerja di KL contohnya, then mase nak mengundi nanti singgah la kt markas BN or pembangkang, cakap nak claim balik ngundi, then tunjuk je surat pengesahan tu… hehehe.. cam saya, dua2 parti sy sebat… ahaha…. dapat la dlm rm400… hehehe…. ok ler kan…

  3. harap2 claim naik hehehe….
    mohdazahar recently posted..KTM 200 DUKEMy Profile

  4. Mengundi itu penting. ;)

    Mengundi dnegan bijak, pandai hasilnya. huhu ..
    Asyrof Asri recently posted..Wordless Friday – Mahasiswa Pilih Siapa?My Profile

  5. claim jgn x claim.. hikss ~
    Ummi Hanie recently posted..Wordless Wednesday #67: Doa Murah RezekiMy Profile

  6. rasanya kena mintak kat runner parti berkenaan…selalunya macam tu ler…
    sukma recently posted..Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2My Profile

  7. mmg boleh rasanya..tp cara nak claim x sure sbb ni 1st time mengundi..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Luang Masa Di Zoo TaipingMy Profile

  8. claim poket sendiri jelah nampaknya…ngundi dekat je ni…
    Denaihati recently posted..Senarai Penuh Calon Parlimen PRU13My Profile

  9. ghasenya.. ngundi tu atas rasa tanggungjawab sendiri..kot boleh claim dah jadi kes lain pulak yea?
    Takusah kesah recently posted..Tambah koleksi Wandus AlbumMy Profile

  10. Addie on April 21, 2013 at 3:20 pm said:

    Najib suruh claim kat dia, rosmah nak menang pru, blh beli cincin lagi

  11. assalam,
    betul apa yg hazmin hamudin kata tu. tkde istilah kelim tambang. saguhati tu pun tak disediakan oleh kerajaan @ spr. yang ada memberi adalah parti2 yg bertanding. kalau nak kan saguhati tu cuba cari org2 kuat parti berkaitan di pondok2 panas berkaitan. dan pastikan cuba cari org2 kuat tu sebelum mengundi. kalau dah mengundi baru nk cari diorg mgkn kurang diberi perhatian @ tak dilayan langsung

  12. Tak pernah juga dapat Claim, kalau ada org nak bagi Alhamdulilah..
    MindaKini recently posted..Tips Khusyuk Dalam SolatMy Profile

  13. best la kalau boleh claim.. :p
    saya menetap dan bekerja dalam kawasan mengundi.. tak ada istilah balik pun.. :(
    Muktasim recently posted..Gambar Climb For Green, Penang HillMy Profile

  14. Bajet xde.. semua dah masuk dalam BR1M
    Bro Framestone recently posted..Luahan Hati Seorang Blogger [Part 34] – Rakan Blogger Yang Kita SukaMy Profile

  15. Selama pengalaman mengundi belum pernah disponsor mana-mana parti yang bertanding.

    Err ada calon yang bertanding bermurah hati beri Smartphone percuma untuk membuang undi?:-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – Mountain Dew Ada berani?My Profile

  16. Rasanya bukan claim, tapi diorang akan bagi jumlah tertentu atau duit poket. Macam-macam cara betul nak pancing undi ni.
    Hazmin Hamudin recently posted..Wordless Wednesday | Alexa Audience DemographicsMy Profile

  17. entah lah dengar-dengar sesetengah kawasan ada bagi..
    HafizAmri recently posted..Kelebihan Memeluk IsteriMy Profile

  18. setahu aku..tak leh claim dan memang takkan dapat claim. haha..itu duit poket kalau ada yang dapat.
    titan recently posted..Jobdirumah Payment – Kali ke 29My Profile

  19. Dia depend pada DUN sesuatu kawasan, ada sesetengah bg dan ada yg tak bg
    Myra Jay recently posted..WW : HomeMade Ice CreamMy Profile

  20. Biasala bila nak pancing undi..Banyak benda ble claim…Cuma tak dipublishkan secara formal….Biasanya ada term and condition tidak bertulis disebaliknya, i.e. claim duit minyak, u kena undi parti yang kasi duit minyak tersebut…
    eyriqazz recently posted..Pilihan Raya 2013 – Dilema Si AnakMy Profile

  21. tak sabar nak balik kampung! untuk mengundi dan berziarah ke rumah orang tua.

  22. ada orang kata boleh claim..tapi masing masing tak tau kat mana nak claim..

    saya agak agak berapa kena kalau claim KL-Trganu? huhu..
    norfanil recently posted..Luahan Seorang Isteri – Kenapa Suami Cari LainMy Profile

  23. kawan saya bagitau,masa mengundi nanti bagitau kat pos parti masa check nama-nanti dorang bagi duit.pru yang lepas on the post dapat cash.
    lisa recently posted..Mawar putih tanda perpisahan dramaMy Profile

  24. kalau boleh, saya pun nak claim jugak, :)
    anastasyea recently posted..Harga Rumah Terkini Bandar AkademiaMy Profile

  25. sop pun nak cari nih
    byk juga duit minyak nak blk kg.. :)
    Sop recently posted..Happy Birthday Auni – 1 Tahun sudahMy Profile

  26. bagus la klau blh claim
    Jawatan Kosong Kerajaan recently posted..Jawatan Kosong Di Kementerian Sumber Manusia MalaysiaMy Profile

  27. Abah saya cakap bleh claim.. Saya ngundi kat Perak katanya bleh claim duit minyak RM200..
    Anarm recently posted..Seminar Buat Duit dengan Blog pada 19 Mei 2013My Profile

  28. kita claim kat boss.. hehhee
    KiD recently posted..7 Hari Percuma Tonton Hypp TVMy Profile

  29. haha saya pernah buat dakyah cerita ini, tapi rasanya boleh kot jika awal-awal pergi ke markas parti yang bertanding
    onlajer recently posted..Permainan SEO Tak TerkalahMy Profile

    • pergi ke masrkas parti yang bertanding ikut kawasan kita mengundi ke? kalau kat pahang tu macam jauh je nak pergi minta heheee, ke kat mana2 markas yang bertanding?, heeee segan lah pulak, but takpe boleh jadi bahan rujukan untuk pembaca blog ni, tq.
      yanmie recently posted..Cara Claim Duit Balik MengundiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation