Salam, ada baca di media online berita tentang Insiden Tembak Menembak Di Kampung Tanduo, Felda Sahabat 17, Lahad Datu Sabah, dikatakan ada pemberontak Sultan Sulu telah maut ditembak, manakala 3 orang anggota polis cedera dan dikejarkan ke hospital Sandakan, baca SINI, Ya ALLAH…mudahanlah tidak ada apa yang teruk berlaku disana, please pray for Lahad Datu!!

tentera kesultanan sulu

Gambar : Tentera Diraja Kesultanan Sulu

Sehingga kini, khabarnya jumlah individu yang maut dan cedera semakin meningkat dalam tembakan balas bersama anggota polis.

tembak menembak di lahad datu

2 Komando Polis terbunuh dibawa dalam Land Rover

Terikini :-

Risau pulak, mudahan insiden ini cepat berakhir tanpa perlu mengorbankan nyawa, mudahan tentera sulu cepat-cepat berundur, dan Lahad Datu aman macam biasa, taknak lah perang-perang semua ni.

Update terkini dari Twitter #PrayForLahadDatu


Dan janganlah sampai merebak ke Daerah lain huhuhu, tadi chat dengan kakak tanya keadaan di kampung, katanya ok takde apa..Lahad Datu ke Sandakan jauh, tapi tadi adik call katanya takut lepas ni kalau-kalau penceroboh masuk melalui Sandakan pulak, sekarang ni roadblock sana sini kat Sandakan. Takutnyaaa!!!

“Ya Allah Ya Tuhanku, kau lindungilah keluarga ku disana, sanak saudaraku, dan semua umat manusia disana, sesungguhnya Engkaulah maha Berkuasa di muka bumi ini…Amin….”

- Sama-sama kita doa moga semua ini berakhir dengan aman, amin…

31 Thoughts on “Insiden Tembak Menembak Di Lahad Datu Sabah – Pencerobohan Di Lahad Datu

  1. Ya Allah Selamatkan lah saudara2 kami di Lahad Datu, Semuga Allah Lindugi mereka.. Amin…

  2. semoga semuanya kembali seperti biasa….
    suarapeople recently posted..Yasin diugut bunuh, video ‘Reformasi’ undang kontroversiMy Profile

  3. semoga semua rakyat sabah selamat disana
    Bedak Arab recently posted..Kelihatan Slim Dalam Masa Yang Singkat – Felinna Inch Loss LotionMy Profile

  4. Ya Allah selamatkanlah pejuang tanah air untuk menentang penceroboh negara… amin..
    Wan Fauzi™ recently posted..Setiap Sesuatu Ada HikmahMy Profile

  5. kita harap insiden ini selesai dengan cepat
    Juan recently posted..Sky Surfer V3 with RC Flight Simulator SoftwareMy Profile

  6. Semoga semua anggota keselamatan dilindungi.
    hatiputera recently posted..Lahad Datu Sabah – Maklumat PalsuMy Profile

  7. Anonymous on March 2, 2013 at 11:34 pm said:

    sila share status terkini kejadian tembak menembak di sulu

  8. Anonymous on March 2, 2013 at 6:05 pm said:

    janganlah kita berbunuhan sesama ISLAM . . .
    bersatulh kta menentang zionis . . .
    wahai saudara sekalian sedarlh kmu dri kelalaian . . .
    bukalh mata kamu wahai saudaraku sekalian . . .
    kita sudah telah lama menjadi boneka kepada zionis . . .
    musuh kita yang sebenar’y adalah AL’MASIHUD DAJAL LAKNATULLLAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ALLAHU’AKHBAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. berperang dah plakk..
    ohcikgu recently posted..Cikgu, jangan putus asa!My Profile

  10. mudahan takde lagi yang melibatkan nyawa. sama2 kita doakan.
    Denaihati recently posted..iPhone 5 Pengalaman Menggunakan Mode PanoramaMy Profile

  11. Kamilah kak yan antara yang disuruh pulang awal dari kerja sbb masalah tembak-menembak ni.. Huhuhu
    Aya recently posted..Darurat! Lahad Datu Zon PerangMy Profile

  12. takut gak bila dengar ade dah yang terkorban..harap semua kembali pulih dalam masa terdekat ni..
    afif recently posted..Semakan Online dan SMS Keputusan Spm 2012|Tarikh Keluar 20 Mac 2013My Profile

    • sabah boleh on March 3, 2013 at 1:13 am said:

      pulih pe bnda kjadian tmbk mnmbk g kt kmpg simunul smp4na dgr oooooo bnyi tmbk mnmbk hhhhuuuuuuuuuu sial sabah oleh anuar babi

  13. Pejuang Sabah on March 1, 2013 at 10:01 pm said:

    Merdeka..!!! Sabah…!!!

  14. uishh! teruknyaa. sampai bunuh membunuh. hmm

  15. sabahan people on March 1, 2013 at 8:44 pm said:

    apa yg org sabah takutkn,khasnya dilahad datu,pti2 dsekitar lahad datu akan mberi kerjasama dgn pmberontak2 ni..inilh yg dkatakn Duri Dlm Daging@Musuh Dlm Selimut!!sebaiknya kerjaan kita malaysia mhalang dr kemasukan pti2 ke sabah!kemungkinan besar sbahagian dr pmberontak sulu ini tdiri drpd pti2 yg sdh ada skrg dsabah..sm2 kt fkrkn!!love sabah!

  16. ya Allah. semoga pertempuran ini dientikan serta merta. jangan makin ramai yang terkorban..
    rozuan recently posted..SELAMAT TINGGAL GEMS MSR07DMy Profile

  17. sabah boleh on March 1, 2013 at 6:52 pm said:

    kaummm dayak mAJUUU SSAAABBBAAAHH KKKIIITTTTAAA PNYA

  18. sabah boleh on March 1, 2013 at 6:50 pm said:

    kt smp4na rmai askr n pols dh brsiap sdia d stiap sudut………menaktkn…….smoga ALLAH SWT lndgi sbh dr ancmn yg lbh truk….al-fatihah kpda anggta kta yg trkrbn………hri ni hri jummat subahannlh kejmnya pmbrntk yg x sdr dri t2

  19. sabah boleh on March 1, 2013 at 6:45 pm said:

    memg kt smp4na prnth brkurg dh ni pn awl plg keje huhuhuhuhuhuhuhu sial babi btl PTI ni dhlha x sdr dri dtg p tmpt org tnpa izin ada hti nk tgl sabah sssiiiaaallll btl

  20. sabah boleh on March 1, 2013 at 6:42 pm said:

    bkn stkt ld je kna tmpias nyyyyyyyeeeeeeeee

  21. sabah boleh on March 1, 2013 at 6:37 pm said:

    sabahhh bgunnnn

  22. sangat takut :( cousin cikgu kat sana area semporna kena perintah berkurung. sekolah ditutup. ya Allah mudah2an perkara ni cepat selesai..

  23. Harap penduduk disana berada didalam keadaan selamat.
    akubiomed recently posted..Senarai 14 bilionair individu terkaya di Malaysia 2013My Profile

  24. nak tahu cerita terkini sal ni kak? dtg jak blog…maklumat smua dari orang Lahad datu sndiri~
    krole recently posted..Indah Khabar Dari RupaMy Profile

  25. Harap-harap semuanya selamat ..
    anastasyea recently posted..Pakej Istimewa Umrah Dan Ziarah iUmrah RakyatMy Profile

  26. Berita nie semakin tersebar di internet terutamanya blog dan facebook dengan pantas…..
    hazman aka species1980 recently posted..HAZMAN vs FOOD – Ayam Masak Lemak Cili Api WARUNG MAMA SALAK TINGGIMy Profile

    • Duk risau lah ni, harapnya cepat selesai insiden ni, takut menular ke daerah lain pulak, nauzubillah

      • smoga pekara ny di bantu Allah s.w.t…..yakin la oang sabah tyda yg lebih berkuasa melainkan Allah S.W.T….pemberontak itu pasti akan tewas jika kta sentiasa berdoa dan meminta pertolongan dari-NYA…AMINNNNN……

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation