Baby Irfan Pun Ada HandBag

Salam, sejak ada anak kecil ni handbag maknya pun dah takde gaya handbag dah, barang Baby Irfan je duk dalam handbag tu, bukan apa leceh pulak nak bawa bag banyak-banyak, lagi kalau time shopping tu, belum beg plastik lagi, belum handbag lagi, belum nursing kit lagi heeee, banyaknya barang!!!!

handbag

So jadinya sekarang ni mudah, letak aje semua barang baby Irfan dalam beg ibu, hah..habis cerita, tapi tu ler segala barang maknya pulak tinggal hiks!

handbag

Ni sikit je sebenarnya ni, nak ikutkan lagi kembung beg ni hahaha, bawa nursing cover je, xbawa 4 in 1 Essential Nursing Kit tu, kalau tidak memanglah kembung sana sini.

handbag

kurang punya kurang hah..oklah sikit, bawa yang basic je.

Kalau dulu, dalam handbeg maknya ada :-

  • handphone
  • ipad
  • DSLR
  • makeup & minyak wangi
  • tisu

Tapi sekarang………

  • Handphone *tak boleh tinggal*
  • Nursing Cover
  • Baju Spare Baby Irfan
  • Napkin
  • Tisu Basah
  • Kasut Baby Irfan

Kalau sebelum ni minta tolong Abang Ngah galas backpack Baby Irfan, sekarang tak lagi, semua maknya kena pegang, sebab kadang bila time perlukan barang-barang tu semua, Abang Ngah dia pulak tah mana-mana, leceh nak pi cari dia lagi, coz backpack tu sentiasa melekat dengan dia, takut tertinggal katanya.

Mujurlah anak menyusu susu ibu, kalau menyusu susu formula lagi leceh agaknya, nak kena bawa botol susu, susu, flusk, air masak…banyaknyaaaa…heheheee

- Takde makna nak ber-handbag kecik cecomel tu hiks!

17 Comments on Baby Irfan Pun Ada HandBag

  1. Aya
    March 25, 2013 at 12:01 am (1 year ago)

    Nampaknya, tak lama lagi, aya pun macam kak yan.. bawa beg baby je.. kalau sekarang dlm beg, ada iphone, bedak, lipstik, eyeliner, pen, cop doktor, dan buku drugs..lepas ni,xtaulah apa isinya..hehehe
    Aya recently posted..BloggerWanita.com Sepanjang 3 TahunMy Profile

    Reply
  2. akubiomed
    March 21, 2013 at 1:28 pm (1 year ago)

    Nursing bag sudah menjadi kewajipan.

    Reply
  3. ejam
    March 20, 2013 at 4:03 pm (1 year ago)

    beg satu hal penuh barang dan berat, sambil dokong irfan yg fuhh semangat tu..peh boleh naik ketul2 lengan ibunya.
    so abg long dan abg ngah jgn cari pasal dgn ibu, tgk tgn ibu tu..sekali kena lesing…terpelanting…hehe
    ejam recently posted..Garam Halus Beriodin Percuma.My Profile

    Reply
    • yanmie
      March 20, 2013 at 4:17 pm (1 year ago)

      Bee dah rasa dah macam mana pikul barang anak sebakul tu heheee, kali ni berlenggang sikit kekeke :D
      yanmie recently posted..Bayi 3 Bulan Batuk Dan SelsemaMy Profile

      Reply
  4. diana
    March 19, 2013 at 6:07 pm (1 year ago)

    betoi2…klu nk keluar pun barang2 baby yg kena siapkan dulu..hehe..
    diana recently posted..MAISARA:: diamMy Profile

    Reply
  5. MamaAdra
    March 19, 2013 at 5:49 pm (1 year ago)

    ehe..dah jadi handbeg anakkan? btol la dear, dah x bole pkai beg² comel kiut2 lagi dah…tgu dia da besar sket nti bole pkaikan beg sandang dia, letak pampers, botol air, wet tisu…tp…sure maknye gak yg pegang beg tu nti..hihihi anak…anak ;-)

    Reply
    • yanmie
      March 20, 2013 at 4:15 pm (1 year ago)

      hahhh dah besar sikit belikan je dia backpack sendiri, geram tengok backpack cecomel hihihi, bolehlah suh dia bawa sendiri barang-barangnya… :D
      yanmie recently posted..Bayi 3 Bulan Batuk Dan SelsemaMy Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge