Salam, bahang Pilihanraya ke 13 semakin terasa, insyaALLAH kalau tidak ada apa-apa, kita akan mengundi pada tahun ini, dah semak belum Daftar Pemilih?, kalau belum boleh Semak Daftar Pemilih Secara Online di Laman Portal PRU13 – www.pru13.gov.my yang baru sahaja dilancarkan.

Semak Daftar Pemilih Secara Online di Laman Portal PRU131

Portal laman PRU13 ini dilancarkan bagi tujuan menggantikan laman sesawang SPR, laman ini menyediakan maklumat-maklumat berkenaan Pilihanraya Umum ke 13 yang bakal menjelang tidak lama lagi, saya pasti ramai yang menanti-nantikan saat ini.

Cara Semak Daftar Pemilih Secara Online :-

Semak Daftar Pemilih Secara Online di Laman Portal PRU13

Klik PRU13.gov.my untuk membuat semakan seperti arahan diatas.

Semak Daftar Pemilih Secara Online di Laman Portal PRU13

Daftar Pemilih yang telah disahkan seperti diatas. Mudahkan?

Melalui laman portal ini juga sebarang kemuskilan boleh diutarakan dan yang bestnya  anda boleh mendapatkan update dan info terkini berkenaan PRU13 dari bermulanya penamaan calon sehinggalah pengisytiharan nama pemenang.

- Bahang PRU13 semakin terasa, tak lama dah, jangan lupa tunai tanggungjawab anda!

16 Thoughts on “Semak Daftar Pemilih Secara Online di Laman Portal PRU13 – www.pru13.gov.my

  1. Wann tak boleh semak lagi sebab daftar pun belum..hehe :)
    Wann recently posted..Info Trafik Lebuhraya Secara OnlineMy Profile

  2. takleh undi lagi baru 20. hehe
    Anirah Azuri recently posted..7 Sebab Kenapa Nak Kahwin Awal?My Profile

  3. Emm tak pasti lagi nak mengundi ke tidak..haha
    Pondok Papan recently posted..Cerpen Rindu BertemuMy Profile

  4. Sudah melangkaui masa berpantang sudah boleh membuang undi nanti. :-)
    akubiomed recently posted..Sudah cukup sudah dengan spammerMy Profile

  5. info yang berguna utk para pengundi yang sibuk dgn kerja..
    Travel Website™ recently posted..Secret Travel DealsMy Profile

  6. bestnya kalu dpt balik malaysia mengundi…
    Wan Fauzi recently posted..Nafsu & AkalMy Profile

  7. Dah semak, dan SPR salah eja elamat saya. Cemana? HAHA
    nikkhazami recently posted..(VIDEO) Punca K Rajagobal Tak Pilih PiyaMy Profile

  8. Baru jer semak. Lokasi yg sama… :)

  9. terbaik drp SPR. nampak la kemajuan sikit. kena cek selalu tu nama, takut2 berubah tmpt ke apa kan.
    Faris Al-Muhandisu recently posted..Hidup ‘Simple’My Profile

  10. Semak jangan tak semak…pastikan nama anda ada, bagi yang dah berdaftar..
    travel-zoom recently posted..Finding the Best Airline Travel DealsMy Profile

  11. Ini first time aya nak mengundi ni.. berdebar-debar… cewah..poyo lah.. hehehe
    Aya recently posted..Anugerah Blogger Popular 2013My Profile

  12. takde lagii sebab blom daftar he3…. bila la nak bubar parlimen ni hurmmm
    areliff recently posted..INFO TENTANG JADUAL GAJI KAKITANGAN AWAM 2013My Profile

  13. mesti check sebelum mengundi nanti, mana tau terubah tempat pulak
    Denaihati recently posted..ALLAH #SaveJejaiMy Profile

  14. fuh khas utk PRU13 sahaja.. usaha yang baik oleh SPR.. :)
    cmratu recently posted..Trafik menjunam tapi alexa ada peningkatan?My Profile

  15. Saya kat Shah Alam SEC 19,dulu dok sana,so undi kat sana jer lah.
    azman recently posted..Review Jangan Baca Buku IniMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation