Buat Durian Crepe – Video Resepi Durian Crepe

Salam, baru ni MIL bawa Durian dari kampung, banyak pulak tu, dah bosan makan macam tu, MIL buat tempoyak, saya pulak buat Durian Crepe hehee, resepi google aje, saje suka-suka nak buat, dah pernah merasa Durian Crepe Sedap kat SINI. So try buat sendiri walaupun tahu tak sesedap yang pernah saya rasa sebelum ini hehee, orang kata belum cuba belum tahu kan?? so…layan~

durian crepe

Oooo kalau tengok macam mudah je nak buat Durian Crepe ni, hehee…tapi saya buat memang bercinta, crepe tu banyak yang rosak dari yang elok hahhahaa, lipat je terkoyak kikiki, takpelah buat makan-makan je pun, bukan nak buat untuk meniaga kan??

durian crepe

Dapatlah dalam 9 ketul, sebab crepe banyak yang koyak hahahhaaa

durian crepe

Durian pulak jenis durian kampung tu, bukan durian musang king ataupun durian d24, layankan jelah, janji sedapp tang inti heheee, cuma crepe tu jelah memang takleh lawan durian crepe yang pernah saya makan sebelum ini. maklumlah resepi google, bukan resepi pi belajar buat durian crepe~

So kalau korang betul-betul nak merasa durian crepe ni, saya cadangkan baik order je terus, memang berbaloi, tak penat nak buat, plus kalau beli dari yang pakar dah tentulah rasanya marbeles kan???

Ok baru terjumpa video resepi cara buat Durian Crepe kat Youtube, smartlah video ni :D

Video Resepi Durian Crepe

- Sori gambar snap dari phone aje, DSLR masuk sarang…malas nak keluarkan hihihi~

27 Comments on Buat Durian Crepe – Video Resepi Durian Crepe

  1. mama adam
    January 5, 2013 at 5:46 pm (2 years ago)

    ok lah boleh buat sendiri. MA order sahaja. member opis buat. asal teringi, order. sedap!!!! teringin juga nak buat, tapi…. hihihi
    mama adam recently posted..Pengalaman Masuk Tadika 2013My Profile

    Reply
  2. Nor
    December 24, 2012 at 10:23 am (2 years ago)

    Salam ziarah kembali. wahh durian crepe melanda di sana sini! saya dah cuba, memang sedap. tapi tekak saya lebih suka makan durian asli begitu aje hihi… cantik dah tu, biasa la koyak skit2 tu. nak dpt kulit crepe yg licin mulus kena guna 7 jenis tepung, fuhh..tak kuaser ai!

    Tahniah atas kelahiran baru, moga bertambah seri rumahtangga kalian!
    Nor recently posted..Kebaikan dan fungsi Alfalfa – testimoni penggunaMy Profile

    Reply
  3. donnyien
    December 21, 2012 at 3:52 am (2 years ago)

    hai yanmie,
    menarik sekali gambar durian crepe dalam gambar di atas tu, tentu sedap. saya belum pernah merasa snake ni.
    donnyien recently posted..Kisah benar hantu durian crepeMy Profile

    Reply
  4. Noorikmal
    December 21, 2012 at 2:05 am (2 years ago)

    Assalam, penangan durian crepe… hhehe

    Reply
  5. Naziman
    December 18, 2012 at 5:15 pm (2 years ago)

    Teringin sangat makan durian crepe ni. Tengok ramai juga blogger cakap sal durian crepe ni. Nak beli tak tahu kat mana. Nak order pun tak tahu kat mana. Kan best kalau pandai buat sendiri.
    Naziman recently posted..Kenapa kita perlu Belajar Perkara Teknikal?My Profile

    Reply
  6. sweetkurma
    December 18, 2012 at 3:27 pm (2 years ago)

    wahhh yan berhasil nampak….
    ok tu yan sekurang kurangnya lepas ni tahu nak buat apa, bila dapat durian lebih2 selain buat tempoyak
    sweetkurma recently posted..penangan terungMy Profile

    Reply
  7. cikmin
    December 18, 2012 at 3:04 pm (2 years ago)

    resepi internet ni pun orang buat jualan sakan yan..pastu mula lah customer dok bising pesal beli kat orang ni rasa lain beli kat orang tu rasa lain..phewww..bernanah telinga akak ni dengan cerita tetiap minggu kedai bergerak tu..rasa macam nak retire buat DC ni..rasanya ini produk yang paling kontroversi bila dah mula terjebak menjualnya.. Apa2 pun yan..nice try.. :)

    p/s akak kol yan nak tanyakan sesuatu..tak berangkat pulak..
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday #34 Anugerah Blog Kedekut ResepiMy Profile

    Reply
  8. Anarm
    December 18, 2012 at 2:56 pm (2 years ago)

    sedapnyeee.. semalam makan durian jugak.. pastu takleh nk tido sebab badan panas.. haha
    Anarm recently posted..Tukar Modem Baru StreamyxMy Profile

    Reply
  9. Een
    December 18, 2012 at 1:46 pm (2 years ago)

    Still nampak nice kalau kak yan yang buat. #bodek

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge