Salam, baru ni MIL bawa Durian dari kampung, banyak pulak tu, dah bosan makan macam tu, MIL buat tempoyak, saya pulak buat Durian Crepe hehee, resepi google aje, saje suka-suka nak buat, dah pernah merasa Durian Crepe Sedap kat SINI. So try buat sendiri walaupun tahu tak sesedap yang pernah saya rasa sebelum ini hehee, orang kata belum cuba belum tahu kan?? so…layan~

durian crepe

Oooo kalau tengok macam mudah je nak buat Durian Crepe ni, hehee…tapi saya buat memang bercinta, crepe tu banyak yang rosak dari yang elok hahhahaa, lipat je terkoyak kikiki, takpelah buat makan-makan je pun, bukan nak buat untuk meniaga kan??

durian crepe

Dapatlah dalam 9 ketul, sebab crepe banyak yang koyak hahahhaaa

durian crepe

Durian pulak jenis durian kampung tu, bukan durian musang king ataupun durian d24, layankan jelah, janji sedapp tang inti heheee, cuma crepe tu jelah memang takleh lawan durian crepe yang pernah saya makan sebelum ini. maklumlah resepi google, bukan resepi pi belajar buat durian crepe~

So kalau korang betul-betul nak merasa durian crepe ni, saya cadangkan baik order je terus, memang berbaloi, tak penat nak buat, plus kalau beli dari yang pakar dah tentulah rasanya marbeles kan???

Ok baru terjumpa video resepi cara buat Durian Crepe kat Youtube, smartlah video ni :D

Video Resepi Durian Crepe

- Sori gambar snap dari phone aje, DSLR masuk sarang…malas nak keluarkan hihihi~

27 Thoughts on “Buat Durian Crepe – Video Resepi Durian Crepe

  1. Pehhh… tgk gambor pon dah terliur
    Tokei Absorber recently posted..Kenali Shock Absorber ProrideMy Profile

  2. ok lah boleh buat sendiri. MA order sahaja. member opis buat. asal teringi, order. sedap!!!! teringin juga nak buat, tapi…. hihihi
    mama adam recently posted..Pengalaman Masuk Tadika 2013My Profile

  3. saya x pernah rasa lagi, tp org kata sedap
    Juan recently posted..Jalan Jalan dan Melawat ke Zoo Johor, Johor BahruMy Profile

  4. Salam ziarah kembali. wahh durian crepe melanda di sana sini! saya dah cuba, memang sedap. tapi tekak saya lebih suka makan durian asli begitu aje hihi… cantik dah tu, biasa la koyak skit2 tu. nak dpt kulit crepe yg licin mulus kena guna 7 jenis tepung, fuhh..tak kuaser ai!

    Tahniah atas kelahiran baru, moga bertambah seri rumahtangga kalian!
    Nor recently posted..Kebaikan dan fungsi Alfalfa – testimoni penggunaMy Profile

  5. takde sesape nak sponsor benda ni kat saya ke…ke kena beli jugak nampak gayanya
    faris recently posted..Rajagobal kekal sehingga 2013My Profile

  6. salam. meme la sedap. tp malangnya sy x makan durian. huhuhuhu.busuk sgt la..
    Daddy Zuki recently posted..Why Do My Pupils Play Truant?My Profile

  7. hai yanmie,
    menarik sekali gambar durian crepe dalam gambar di atas tu, tentu sedap. saya belum pernah merasa snake ni.
    donnyien recently posted..Kisah benar hantu durian crepeMy Profile

  8. Assalam, penangan durian crepe… hhehe

  9. bolehlah kirim ke banting sikit..
    titan recently posted..Blog Popular di Kuala TerengganuMy Profile

  10. cantiknya durian crepe tuh..
    eiela recently posted..Kisah Gulai Durian Muda Kesukaan IbuMy Profile

  11. Ya Allah sedapnyer… Buat sendiri lagi puas hati kan..
    Nurul recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

  12. tak pernah mkan lagikan membuatnya..hehehe
    dysha sahhir recently posted..26th Birthday Giveaway by ShidaRMy Profile

  13. masuk peti ais, sedap sangatlah. tunggu k yan buat color stawberi pulak…
    Denaihati recently posted..Kisahnya Secebis Hati part 11My Profile

  14. Teringin sangat makan durian crepe ni. Tengok ramai juga blogger cakap sal durian crepe ni. Nak beli tak tahu kat mana. Nak order pun tak tahu kat mana. Kan best kalau pandai buat sendiri.
    Naziman recently posted..Kenapa kita perlu Belajar Perkara Teknikal?My Profile

  15. wahhh yan berhasil nampak….
    ok tu yan sekurang kurangnya lepas ni tahu nak buat apa, bila dapat durian lebih2 selain buat tempoyak
    sweetkurma recently posted..penangan terungMy Profile

  16. Buat sendiri la best, dapat makan banyak sikit. ;)
    anastasyea recently posted..Video Adam Dan Hawa Episode 65My Profile

  17. hehehe ok jadi dh tu sis :)
    Sara recently posted..Kenali Tanda-Tanda Awal KehamilanMy Profile

  18. resepi internet ni pun orang buat jualan sakan yan..pastu mula lah customer dok bising pesal beli kat orang ni rasa lain beli kat orang tu rasa lain..phewww..bernanah telinga akak ni dengan cerita tetiap minggu kedai bergerak tu..rasa macam nak retire buat DC ni..rasanya ini produk yang paling kontroversi bila dah mula terjebak menjualnya.. Apa2 pun yan..nice try.. :)

    p/s akak kol yan nak tanyakan sesuatu..tak berangkat pulak..
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday #34 Anugerah Blog Kedekut ResepiMy Profile

  19. Wah tentu puas hati Durian Crepe dihasilkan sendiri.:-)
    akubiomed recently posted..Mesin basuh rosak cari One ada jalan penyelesaianMy Profile

  20. sedapnyeee.. semalam makan durian jugak.. pastu takleh nk tido sebab badan panas.. haha
    Anarm recently posted..Tukar Modem Baru StreamyxMy Profile

  21. kire ok letew…dpt gak buat kan…hehe
    pezol recently posted..GIVEAWAY 1 : CUTE SUNDRIES GUM EARPHONEMy Profile

  22. Teringin nak try benda alah ni. Tapi tak jumpa lagi.

    Ramai cakap sedap sangat kan ?
    ProfHariz recently posted..Cara Mengundi iPhone 5 Gadget Impian ProfHarizMy Profile

  23. Still nampak nice kalau kak yan yang buat. #bodek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation