Tak Dapat Pengat Pisang, Bubur Kacang Pun Ok

Salam, kelmarin ajak en.hubby gi cari Pisang untuk buat pengat pisang, tapi sayangnya amat susah nak jumpa pisang yang jenis buat masak tu, alahaiii kalau pisang berangan, pisang emas tu memang berlambak sob..sob..apa boleh buat benda dah tak de kan, so layankan jelah bubur kacang hijau hihihi.

bubur kacang

 Alhamdulillah licin juga walaupun keinginan tekak ni nakkan pengat pisang hehee, takpelah next timelah pengat pisang tu, kot-kot ada masa lalu KL tu boleh singgah Chow Kit, saya pasti kat sana pisang untuk buat masak tu ada belambak kat sana. Malas nak susahkan suami sebenarnya nak ke Chow Kit tu semata-mata nakkan pisang aje hahhaa, plus cuaca sekarang ni tak berapa nak best, banjir sana-sini huhuu.

bubur kacang

Ada balance sikit-sikit sebenarnya, tapi saya buat aiskrim kacang hihihii, dah letak dalam peti, besok siang bolehlah makan ekekeke.

bubur kacang

– Nak tau Aiskrim kacang tu saya pek guna plastik icing hahahaa~

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge