Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface

Salam, inilah kerja saya kalau dah bosan, suka edit-edit gambar hahaha, so terjumpa 1 tenik editing paling simple, serius simple sangat-sangat, pejam mata pun boleh buat heheee tak perlu photoshop bagai, jomm~ kali ni duk buat Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface, contohnya gambar kat bawah ni.

haziq

 Sebelum

haziq

Selepas Smoothkan Surface, jangan terlebih smooth takut nanti gambar jadi macam alien

Nampak tak beza pada kulit muka?, nampak smooth je kan?? ni kalau gambar orang yang penuh jerawat pun boleh licin ni, hahahhaaa…Kuasa teknik editing, jangan percaya sepenuhnya pada gambar kehkehkeh.

- Nak belajar??, belanja tutti frutti dulu hehee *gurau*

23 Comments on Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface

  1. mimie-the-WAHM
    October 20, 2012 at 2:01 pm (2 years ago)

    encemnya modellll… hehehehe…. nasib anak auntie dah darjah 2 tau… kalau sama baya boleh book! haha…
    mimie-the-WAHM recently posted..WEEKEND SUDAH MARI!My Profile

    Reply
  2. CMRatu
    October 20, 2012 at 11:38 am (2 years ago)

    Sebelum surface blur, gunakan gaussian blur.. kak try cuba.. kesan dia lebih menarik..
    CMRatu recently posted..Kelas Fotografi MacroMy Profile

    Reply
  3. puanbee
    October 20, 2012 at 11:13 am (2 years ago)

    alaa muka haziq memang lincin , cer akk buat kat muka org ada jerawat or parut

    Reply
      • Azie
        October 20, 2012 at 9:54 am (2 years ago)

        Hehheh!!! Azie guna PS juga. gambar yang tak OK boleh jadi OK sikit kan kihkihhh!!!!. Baby nakal x hari ni?
        Azie recently posted..Bagaimana Nak Saving Duit PoketMy Profile

        Reply
          • Azie
            October 20, 2012 at 10:00 am (2 years ago)

            Baby tak sabar dah nak keluar tu ya, tunggu bulan 12 nanti yea jangan nakal2 tau hehehe. Mungkin malam khamis tak pagi raya. Azie raya 18 dulu.
            Azie recently posted..Bagaimana Nak Saving Duit PoketMy Profile

            Reply
            • yanmie
              October 20, 2012 at 10:03 am (2 years ago)

              Insyaallah, tak nak keluar awal, biar cukup tempoh matang, biar baby sihat dan ibu sihat insyaallah, samalah kot malam hari khamis tu

              Reply
              • Azie
                October 20, 2012 at 10:07 am (2 years ago)

                Insya.Allah mudah2an sihat ibu dan baby. Raya nanti kita jumpa yea. Raya haji biasa2 ajer, Suam2 jer aura jer hihii.
                Azie recently posted..Bagaimana Nak Saving Duit PoketMy Profile

                Reply
                • yanmie
                  October 20, 2012 at 10:11 am (2 years ago)

                  Insyaallah, biasa raya haji duk umah je hehee, tp plan nk pi tgk baby adam nnti, hari ni mak nak pi tgk adam kt rmh mak sakila.

                  Oh ye blk nnti jgn sampai tersesat rmh mak kata hehee, rmh dh siap tinggal pasang lantai je :D
                  yanmie recently posted..Teknik Editing Simple – Smoothkan SurfaceMy Profile

                  Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge