Salam, inilah kerja saya kalau dah bosan, suka edit-edit gambar hahaha, so terjumpa 1 tenik editing paling simple, serius simple sangat-sangat, pejam mata pun boleh buat heheee tak perlu photoshop bagai, jomm~ kali ni duk buat Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface, contohnya gambar kat bawah ni.

haziq

 Sebelum

haziq

Selepas Smoothkan Surface, jangan terlebih smooth takut nanti gambar jadi macam alien

Nampak tak beza pada kulit muka?, nampak smooth je kan?? ni kalau gambar orang yang penuh jerawat pun boleh licin ni, hahahhaaa…Kuasa teknik editing, jangan percaya sepenuhnya pada gambar kehkehkeh.

- Nak belajar??, belanja tutti frutti dulu hehee *gurau*

23 Thoughts on “Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface

  1. dah lama bard tak edit2 gambar…malas dah..hehe..
    Puan Bardboo recently posted..Kerana Aku Seorang IbuMy Profile

  2. mudah jer nk buat ni kan
    Juan recently posted..Crankyads – Sewa Tapak Iklan di BlogMy Profile

  3. makin licin muka macam retis. untuk kita, bila muka licin boleh nampak muda sikit…heee
    Denaihati recently posted..Bertudung untuk fesyen atau ikut syariatMy Profile

  4. Assalam, memang cantik… dari gelap terus cerah…
    Noorikmal recently posted..Senarai Penuh Calon Akhir Shout Awards 2012My Profile

  5. encemnya modellll… hehehehe…. nasib anak auntie dah darjah 2 tau… kalau sama baya boleh book! haha…
    mimie-the-WAHM recently posted..WEEKEND SUDAH MARI!My Profile

  6. Info terbaik ni.. Lepas ni jangan terkejut kalau nampak muka saya dalam gembir lebih licin daripada belon.. ;)
    Anuar recently posted..Shabu Shabu Steamboat Manjung, PerakMy Profile

  7. Sebelum surface blur, gunakan gaussian blur.. kak try cuba.. kesan dia lebih menarik..
    CMRatu recently posted..Kelas Fotografi MacroMy Profile

  8. alaa muka haziq memang lincin , cer akk buat kat muka org ada jerawat or parut

  9. Morning Akak! Ni guna App. Apa yea?
    Azie recently posted..Bagaimana Nak Saving Duit PoketMy Profile

  10. Teknik boleh melicinkan mana yang patut. :-)
    akubiomed recently posted..Hot Chicks or Hot Bikes?My Profile

  11. mmg nampak smooth ;)
    ciklaili.com recently posted..Senarai Cuti Umum di Malaysia Tahun 2013My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation