Blog SuperMak


Salam, saya baru dapat tahu yang adik saya dapat masuk ke PLKN sesi 2013, untunglah dia dapat masuk, lagi pulak memang dia nak sangat masuk ke PLKN ni, pada adik-adik yang belum membuat semakkan, boleh Semak Nama Calon PLKN 2013 Secara Online dan SMS bermula dari sekarang bagi mengelakkan kesesakan pada server.

semak plkn 2013

Sebenarnya banyak feedback yang saya terima pada entry terdahulu, rata-rata yang meninggalkan komen pada entry terdahulu mengatakan tidak berminat untuk menyertai PLKN ni, tapi bagi pendapat saya, rugi kalau adik-adik ni tak pergi, PLKN best ape?, kalaulah zaman saya dahulu ada PLKN ni, semestinya saya gembira dan suka pabila terpilih :D

Oklah untuk membuat semakkan boleh ikuti langkah-langkah dibawah ini.

Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara ada 3 option melalui laman sesawang dibawah bagi menyemak plkn 2013 secara online :-

Server 1

Server 2

Server 3

Anda juga boleh membuat semakkan secara online SMS dengan mengikuti langkah-langkah dibawah ini :-

Taip PLKN SEMAK [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

Taip PLKN KEM [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

* semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747, dan untuk keterangan lanjut sila layari http://www.khidmatnegara.gov.my/

- Semoga berjaya!

17 Thoughts on “Semak Nama Calon PLKN 2013 Secara Online dan SMS

  1. seronok tengok budak2 dapat sertai plkn nie…
    Wan Fauzi™ recently posted..Mesej Bahaya Dari Menteri Pertahanan MesirMy Profile

  2. macam mana niy nak cek ?? huh ! ini memang untuk siri pertama je ek ? siri kedua n ketiga xley cek agy ek ?

  3. Terima kasih info ini..
    pokok manggis depan rumah recently posted..Nuffnang ErrorMy Profile

  4. Tahniah kepada adik-adik yang terpilih untuk PLKN kali ini .. =)
    anastasyea recently posted..Semak Senarai Calon PLKN Sesi 2013 Secara Online SMSMy Profile

  5. hemm..tak dapat lagi..
    titan recently posted..Timbulkan perasaan ingin tahu dihatimu..My Profile

  6. tahniah untuk adik kak yan. suka juga kalau zaman dolu2 ada PLKN.
    Denaihati recently posted..Liverpool vs Arsenal EPL 2012/13 Week #3My Profile

  7. Alamat, nama saya tiada…alaaaaaa
    kozumi_ro recently posted..Gempa bumi melanda FilipinaMy Profile

  8. cek utk anak sedara, dia tak dapat
    Kak Jie recently posted..Panduan Menghantar Post Ke Apesal.ComMy Profile

  9. semoga berjaya untuk adik2 sekalian. PLKN banyak dah penambahbaikan, mesti enjoy habis lah dapat kawan baru :)
    syahrilhafiz recently posted..(Parody) Sindrom Oppa Gangnam Style Rakyat MalaysiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation