Mandi Di Kolam KLCC

Salam, weekend yang lepas saya dan PuanBee bawa Adam Dan Hawa Dating Di KLCC, memang hajat nak bawa anak-anak mandi kat air kolam KLCC tu, dah lama sangat budak-budak ni teringin, so inilah masanya, yeayy~ layan gambar yang saya snap dari DSLR, lama juga tak mengasah bakat macam ni, macam dah nak tumpul balik hahaha.

outing di klcc

Perghhh memang meriah betul kat taman klcc ni, ni baru kat kolam, belum kat playground tu lagi haaa, yang bestnya kolam mandi anak-anak kat sini kita tak takut nak lepas, sebab air kolam tu cetek aje pun hihihi.

Nampaknya ada yang menanti-nanti gambar yang saya ambil ni, ok layan~

outing di klcc

Apalah yang diorang tengah sembang ni ye?? ^___^

outing di klcc

hahaha suka tengok gambar ni, bila membongkok perut dia pun jadi seksi, auww~

outing di klcc

Aiman, payah betul nak snap gambar dia -..-“

outing di klcc

Una, anak dara PuanBee, comelkan??, sebaya dengan Haziq.

outing di klcc

Laila Anak bongsu PuanBee, comel-comel anak puanbee ni.

outing di klcc

PuanBee beraksi dengan kameranya ^___^

Gambar tak banyak pun saya snap dari DSLR ni, tujuan bawa kamera pun sebab nak ajar puanbee sikit-sikit, walaupun sedar ilmu fotografi tu tak banyak, tapi apasalahnya ilmu yang sedikit ini dikongsikan bersama, ye tak??

– Nanti update gambar dari versi iPhone pulak ^__^

You may also like

22 Comments

  1. salam… saya nak vote.. nak vote ni.
    saya pilih:- nombor 4, 6 dan 7.. hehehe sebab composition tu amat baik.
    biar saya teka… ni 100% layan telephoto eh??? bukan tak boleh.. cuma lebih cun kalau macam ni pakai kitlense supaya dapat feel wide angle. kita nak nampak budak2 lain jugak. nanti orang imagine…

    “depa pergi taman tema mana ni? macam tadek orang je”

    Tips: Gambar no 2 lebih cantik kalau diambik separas mengcangkung atau duduk lebih rendah… erk.. ambik atas kerusi eh? pakai telephoto jugak? boleh nampak effect terpotong suasana hasil dari telephoto iaitu tak cukup ruang. ape pon kan… very marvelous terai. banyak yang cun cun! Tahniah la kak yan πŸ˜€

    P/S: saya komen atas peribadi ye.. bukan dari dasar teknik fotografi. cuma atas apa yang saya nak cuba lihat dalam gambar… dan saya cuba sampaikan. hehehe..
    Azman Ishak recently posted..Siri kesinambungan Template Amirul Amin, setelah masuk satu minggu.My Profile

    1. Makasih komen, ahhahaaa tu ler pasal memang lebih minat pada telefoto sebenarnya, suka fokus2 muka tu hihihi, gambar wide angle ada je dalam kamera hihihi.

      gambar nampak terpotong sebab crop dari background yang serabut, subjek cun tapi background gegerak kuikuikui.

      berbadan dua ni payah nak bergerak, so amik gambar dengan keadaan duduk sahaja hahhaa, mujur ada juga gambar dari iphone, boleh tahan juga gambar2 dari iphone πŸ˜€

      Kakyan pun vote gambar no 7 tu hahahaha πŸ˜€
      yanmie recently posted..Mandi Di Kolam KLCCMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge