Blog SuperMak


Salam, sebelum flight balik dari Percutian di Langkawi, kami singgah Makan Mee Rojak, Laksa Power Dan Pulut Cendol Di Tepi Pantai Airport Langkawi, serius memang terbaiklah menu-menu kat sini, serius tangkap lelehhhhhh, sedap bangat wuwuwuwu kenapalah jauh sangat, kalau tak boleh pergi lagi sob…sob…

airport langkawi

Tempat makan ni betul-betul kat tepi Airport Langkawi, orang biasa panggil tempat ni “Pantai Tepi Airport Langkawi”, nama sebenar pantai ni saya tak tau uhukkk, sapa yang tau bolehlah share ye, memang cantik pantai kat tepi Airport Langkawi ni, boleh tengok pemandangan senja yang cantik.

tepi pantai airport langkawi

Bercanda di tepi pantai :D

Sambil makan tengok pemandangan yang indah, Subahannallah jarang betul rasanya mata ni dapat melihat keindahan alam yang sebegini, ditambah pulak dengan angin yang nyaman bertiupan sambil pekena Pulut Cendol, Mee Rojak dan Laksa Power.

rojak laksa power airport langkawi

hemmm tak reti nak panggil ni, kedai ke, gerai ke, lori makan ke? erk???

 Pelbagai menu yang disediakan, pelbagai jenis seafood, udang besar-besar tu, ketam pun sama, eeee macam-macam lagi ler, terliur pulak up entry ni hahahhahaa, memang terbaik ok!

haziq

Muka ceria sementara menunggu kaum kerabat yang lain tengah memesan makanan

mee rojak tepi pantai airport langkawi

Saya order Mee Rojak, Ada macam-macam jenis bahan dalam tu, udang, sotong, sosej, fishball, tempe, banyak lagi ler….hahhahahahaaaa, pastu makan pulak ketam dalam pinggan Mak Mertua hahahaaa sedapppp!!

mee rojak tepi pantai airport langkawi

Perghhhh licinnnnn, yang tinggal hanyalah kulit-kulit ketam dan udang, hahhahaa eeeee serius tau sedap sangat, kuah rojak tu memang terbaiklah!, saya share dengan Haziq dan baby dalam perut heheee.

Totally makan kat sini memang sangatlah puas hati, semua kami makan sampai licin, memang sedap, saya cuma pesan mee rojak ni aje, tapi ada juga menu lain yang family order macam Asam Laksa Power tu, saya tak try pulak so tak boleh nak review rasanya, insyaallah maybe next time kalau panjang umur murah rezeki kot-kot sampai lagi Langkawi ni pasti akan terjah tempat ni.

Pppssttt!! tetiba saya teringat cerita lucu semasa saya memesan Mee Rojak kat atas tu, hahahaha..layan!!!

Saya : Bang Mee Rojak 1 ye (Sambil pilih-pilih lauk untuk Mee Rojak tu)

Tuan Kedai : Ok Baik! (Sambil menyediakan dan potong-potong lauk yang saya pilih tadi)

Saya : *hanya memerhatikan apa yang Tuan Kedai lakukan*

Tuan Kedai : Nah dik siappp!!! (tanpa meletakkan sengkuang)

Saya : Bang boleh tak letak “LENGKUAS” kat atas Mee Rojak ni?

Tuan Kedai : Buat-buat faham…oooo SENGKUANG ye? (sambil senyum)

Saya : hahahahahhahaaaa dalam hati, adoiiiii napalahhhhhh ku boleh sebut LENGKUAS?, wakakaka gelak kat diri sensorang, kemudian saya cerita dengan suami, kemain dia gelakkan saya hahahahhaa.

- Mencari Mee Rojak Sedap setikar Shah Alam ataupun Klang, ada sesiapa yang tau?

17 Thoughts on “Makan Mee Rojak, Laksa Power Dan Pulut Cendol Di Tepi Pantai Airport Langkawi

  1. Makan di tepi pantai ya…
    membayangkannya saja saya sudah kepengen ni palagi bila ditemani seseorang tersayang tu.. :D
    Rina recently posted..Best List of Free Download Responsive Premium Blogger TemplatesMy Profile

  2. hahaa… lengkuas dikatanya sengkuang… adoii…

    nis x jumpe laa lori makan ni kakyan…
    Ummi Hanie @ Nis Azmier recently posted..Petik strawberi segar di kebun Cameron HighlandsMy Profile

  3. owhh hari tu mcm perasan ramai jerk org mkn kat sini…tapi aritu kitorg try mkn kat pantai kok tu…lepas nie kalau g langkawi bleh singgah mkn kat sini pulak
    AZUE recently posted..JJCM – BORONG PINGGAN MANGKUK DI IDAMAN SURI – LANGKAWIMy Profile

  4. gmbr ni membuatkan saya nk ambil tiket feri kt kuala perlis je pg esok utk mkn mee rojak tu. huhu
    Ekspresi Ruang recently posted..Nettleton 198 Oleh SAOTA: Kediaman 7 Tingkat Di Lereng Bukit Cape TownMy Profile

  5. kak yan ni, update bulan2 puasa, terliur dibuatnye.hehe
    Oh! budu recently posted..tips hilangkan jerawat dan parutMy Profile

  6. owhh tidak..buat saya mengidamm…..
    eyriqazz recently posted..Celcom Nak Kasi Duit RayaMy Profile

  7. pehh..lapar gayanya nih..
    titan recently posted..Lin Dan tetap lebih kacak.My Profile

  8. hehe mee rojak tu nmpk sdap sgt!yumm2
    sara recently posted..Lirik Lagu Muara – Hafiz ft Siti Nurhaliza (Ost Adam Dan Hawa)My Profile

  9. Emmm mesti best tu smp licin..untung baby dalam perut tu..hehe..uncle tak merasa lagi,baby dah dapat rasa..haha
    Hafizul recently posted..Blog Review : 1 Hari 1 BlogMy Profile

  10. hahaha lengkuas? sedap juga campur rojak.. hehehe
    nampak sedap kuah rojak tu.. cow cow
    Sop recently posted..Blog Review: TehaaNFM [blogspot]My Profile

  11. kalau betul2 letak lengkuas…aduhai. rojak belah utara kebanyakan sodap banget, warna kuah yg gelap tu buat naik selera.
    Denaihati recently posted..Qurban dan Aqiqah Lebih Mudah dengan eQurbanMy Profile

  12. Assalammualaikum.

    Fuhhhhh sedapnya. Nak nak mee rojak pekena lengkuas? Apa rasanya yer.

    Makan siti dengan laut dan sebelah airport, musti berangin ajer kawasan tu. Penah gak lalu area tu. : )
    Incik RestNrilekS recently posted..Bulan Ramadhan Hantu Kena Ikatkan?My Profile

  13. haa lengkuas ye kak .. insyallah sy letak sengkuang .. lalalaaa
    puanbee recently posted..Bisnes Wanita | Panduan buat coklat dan menjana kewangan dari rumahMy Profile

  14. Perghh… meriah betul rojak mee tue… kalau siap ngan udang + ketam memang puas hati laaa
    hazman aka species1980 recently posted..MINI CONTEST : Teka MAKSUD perkataan GEREKMy Profile

  15. Hahaha! Lengkuas? Pergh! Kompem merah muka… Hehe!

    Tetapi Rojak Mee sememangnya sedap. Tambah2 kuahnyer pekat. PErgh! Tengok gambar kat atas pun dah terliur. Lama dah tak rasa… :)
    Abe Mirul recently posted..Blogr.My – Laman Komuniti Untuk Blogger MalaysiaMy Profile

  16. tak pernah mkn mee rojak..mcm sedap je baca apa yg kak yan citer..
    syu90 recently posted..CEREKARAMA : Jidin Puasa Lagi (4 Ogos 2012)My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation