Makan Mee Rojak, Laksa Power Dan Pulut Cendol Di Tepi Pantai Airport Langkawi

Salam, sebelum flight balik dari Percutian di Langkawi, kami singgah Makan Mee Rojak, Laksa Power Dan Pulut Cendol Di Tepi Pantai Airport Langkawi, serius memang terbaiklah menu-menu kat sini, serius tangkap lelehhhhhh, sedap bangat wuwuwuwu kenapalah jauh sangat, kalau tak boleh pergi lagi sob…sob…

airport langkawi

Tempat makan ni betul-betul kat tepi Airport Langkawi, orang biasa panggil tempat ni “Pantai Tepi Airport Langkawi”, nama sebenar pantai ni saya tak tau uhukkk, sapa yang tau bolehlah share ye, memang cantik pantai kat tepi Airport Langkawi ni, boleh tengok pemandangan senja yang cantik.

tepi pantai airport langkawi

Bercanda di tepi pantai :D

Sambil makan tengok pemandangan yang indah, Subahannallah jarang betul rasanya mata ni dapat melihat keindahan alam yang sebegini, ditambah pulak dengan angin yang nyaman bertiupan sambil pekena Pulut Cendol, Mee Rojak dan Laksa Power.

rojak laksa power airport langkawi

hemmm tak reti nak panggil ni, kedai ke, gerai ke, lori makan ke? erk???

 Pelbagai menu yang disediakan, pelbagai jenis seafood, udang besar-besar tu, ketam pun sama, eeee macam-macam lagi ler, terliur pulak up entry ni hahahhahaa, memang terbaik ok!

haziq

Muka ceria sementara menunggu kaum kerabat yang lain tengah memesan makanan

mee rojak tepi pantai airport langkawi

Saya order Mee Rojak, Ada macam-macam jenis bahan dalam tu, udang, sotong, sosej, fishball, tempe, banyak lagi ler….hahhahahahaaaa, pastu makan pulak ketam dalam pinggan Mak Mertua hahahaaa sedapppp!!

mee rojak tepi pantai airport langkawi

Perghhhh licinnnnn, yang tinggal hanyalah kulit-kulit ketam dan udang, hahhahaa eeeee serius tau sedap sangat, kuah rojak tu memang terbaiklah!, saya share dengan Haziq dan baby dalam perut heheee.

Totally makan kat sini memang sangatlah puas hati, semua kami makan sampai licin, memang sedap, saya cuma pesan mee rojak ni aje, tapi ada juga menu lain yang family order macam Asam Laksa Power tu, saya tak try pulak so tak boleh nak review rasanya, insyaallah maybe next time kalau panjang umur murah rezeki kot-kot sampai lagi Langkawi ni pasti akan terjah tempat ni.

Pppssttt!! tetiba saya teringat cerita lucu semasa saya memesan Mee Rojak kat atas tu, hahahaha..layan!!!

Saya : Bang Mee Rojak 1 ye (Sambil pilih-pilih lauk untuk Mee Rojak tu)

Tuan Kedai : Ok Baik! (Sambil menyediakan dan potong-potong lauk yang saya pilih tadi)

Saya : *hanya memerhatikan apa yang Tuan Kedai lakukan*

Tuan Kedai : Nah dik siappp!!! (tanpa meletakkan sengkuang)

Saya : Bang boleh tak letak “LENGKUAS” kat atas Mee Rojak ni?

Tuan Kedai : Buat-buat faham…oooo SENGKUANG ye? (sambil senyum)

Saya : hahahahahhahaaaa dalam hati, adoiiiii napalahhhhhh ku boleh sebut LENGKUAS?, wakakaka gelak kat diri sensorang, kemudian saya cerita dengan suami, kemain dia gelakkan saya hahahahhaa.

- Mencari Mee Rojak Sedap setikar Shah Alam ataupun Klang, ada sesiapa yang tau?

17 Comments on Makan Mee Rojak, Laksa Power Dan Pulut Cendol Di Tepi Pantai Airport Langkawi

  1. Hafizul
    August 5, 2012 at 4:05 pm (2 years ago)

    Emmm mesti best tu smp licin..untung baby dalam perut tu..hehe..uncle tak merasa lagi,baby dah dapat rasa..haha
    Hafizul recently posted..Blog Review : 1 Hari 1 BlogMy Profile

    Reply
  2. Incik RestNrilekS
    August 4, 2012 at 8:17 pm (2 years ago)

    Assalammualaikum.

    Fuhhhhh sedapnya. Nak nak mee rojak pekena lengkuas? Apa rasanya yer.

    Makan siti dengan laut dan sebelah airport, musti berangin ajer kawasan tu. Penah gak lalu area tu. : )
    Incik RestNrilekS recently posted..Bulan Ramadhan Hantu Kena Ikatkan?My Profile

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge