20120823-090648.jpg

Salam, ternampak signboard Kampung Tanpa Wayar 1 Malaysia ni kat tepi rumah Tok di Kedah, serius baru tau ada Kg Tanpa Wayar 1 Malaysia ni, dalam bahasa canggihnya Kampung ada Wifi nnngggee~

- Makin canggih ^____^

Sent From My Gadget

20 Thoughts on “Kampung Tanpa Wayar 1 Malaysia

  1. AARON KEITH on January 30, 2013 at 6:16 pm said:

    memang pun percuma

  2. maria narsedez on January 4, 2013 at 9:14 am said:

    kami penduduk kg. bahagia sadakan amat berterima kasih kepada kerajaan kerana memberi kemudahan wireless 1Malaysia. tetapi amat malang dan berduka cita sebab kata mereka cuma sekolah pelarian yng berdekatan aitu sekolah yang di tajah oleh unicef dan petugas khas jabatan perdana menteri. jadi waktu sekolah sahaja mereka connect wireless di udara. malahan budak sekolah menengah selalu mengeluh tidak dapat mencari rujukan kerja sekolah. kekadang satu hari tidak di on… jadi ikut suka hati mereka aje, mau atau tidak mau… cuti sekolah lepas memang susah mahu on kan benda tu, terpaksalah budak-budak pergi bandar untuk mencari rujukan sekolah mereka. sayang, ada wireless tapi susah melayari… fikir-fikir dan ranung-ranungkanlah.. terima kasih!

  3. Kg sy pun ada,kg expo kamunting. Bila axses internet langsung x dpt.slow.
    Lamq2 jadi gajah putih la he he he….

  4. kampung tanpa wayar 1malaysia

  5. setuju sgt kak yan..kampung wifi…baru kemas sikit bunyinya..hahaha
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #22 – Helmet Versi Pondok KecilMy Profile

  6. perghh terbaik lah kampung ni

  7. haha saya pon baru jumpa signboard macam ni semalam dekat kawasan Melaka.. adik saya dok pelik kata kampung tanpa wayar tapi banyak je wayar telefon wayar tiang letrik bagai haha
    topo recently posted..Sebab Kenapa Squash Tiada dalam Sukan OlimpikMy Profile

  8. canggih.. kalau laju mesti best kan

  9. saya pon baru tau nih, hehe
    Juan recently posted..Salam Raya dari Admin wanwidget.comMy Profile

  10. beruntung orang kg bohor ni. office hour pun ok juga.
    Denaihati recently posted..Perlu Ke Update Blog Dengan Terlalu Kerap?My Profile

  11. ada wifi cover satu kampung.. best tue. biasanya kawasan felda, p1 kasi free laptop dan coverage p1 tu satu felda dpt.. cuma hanya pada p1 member aje. tp kalau free wifi.. peh.. terbaik.. free lagi
    saupz recently posted..Streaming Kelantan vs Kedah Piala Malaysia 25 Ogos 2012My Profile

  12. wah canggih Kg Bohor Karang ni kat mana?
    Zarul Umbrella recently posted..Teguran Bukan MengutukMy Profile

  13. Hurmmm…. coverage camner yea…. kena tengok speedtest brapa dulu…. kalau slow cam tak tercapai je matlamat tue….
    hazman aka species1980 recently posted..Kufiah Al-Barakah pilihan TERBAIK sepanjang masaMy Profile

  14. hehehe 1st time tau ade kg cm gini..
    sara recently posted..Gambar Raya Fasha Sandha Dan JejaiMy Profile

  15. kampung saya pun ada…bble connect…tapi bila nak access internet langsung x dpt….
    eyriqazz recently posted..Je Jai – Antara Rakan, Rahsia, dan RacunMy Profile

  16. nazawuj on August 23, 2012 at 10:49 am said:

    kampung kami pun tanpa wayar tp x bole guna pun

  17. Wah canggih dapat fasiliti wifi percuma. Dikampung saya juga ada liputan wifi tetapi jiran sebelah rumah punya.:-)
    akubiomed recently posted..Sambutan Hari Raya Aidilfitri meriahMy Profile

  18. Memang semakin canggih…!
    Dadan recently posted..Setelah Idul FitriMy Profile

  19. tanpa wayar secara percuma kah???
    nak dok kt kg ni la. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..iXoost: Peranti Apple RM35,000 Untuk Peminat Kereta SuperMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation