Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

Salam, orang kata kalau bercuti ke Ke Pulau Langkawi wajib naik Gunung Mat Chincang untuk melihat keindahan Pulau Langkawi, dan kami juga tidak melepaskan peluang yang ada ini untuk melihat keindahan alam ciptaan-NYA, subahannallah serius cantik sangat!!!

langkawi cable car

Untuk ke Gunung Mat Cincang ni kena naik Langkawi Cable Car barulah dapat melihat keindahan Panorama Langkawi. Sebelum tu beli tiket dahulu, nak dapat harga 1Malaysia haruslah tunjukkan MyKad dan MyKid.

harga tiket cable car

Harga tiket langkawi cable car

langkawi cable car

Beratur nak naik cable car

langkawi cable car

Kami ler ni ^___^

langkawi cable car

Ayah dan Mak Mertua serta Adik Ipar

langkawi cable car

Ok nak naik nnggee~

Gunung mat chincang langkawi

Yeayy dah naik atas, nampak tak view belakang tu? tak jelas??? tengok gambar bawah.

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Subahannallah cantik sangat tau!, rugi kalau tak pergi sini!

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Gambar kat menara, giler penat nak panjat tangga tu *tak tinggi pun hehee*

langkawi cable car

Ok nak turun dahhhhhhh….

langkawi cable car

Ok last, Menantu vs Mak Mertua hihihi~

Sebenarnya ada banyak lagi gambar, saya share kat facebook aje ler ye, gambar dalam ni pun jenuh nak pilih nak letak yang mana hahahahhaa.

– Seronok melihat insan-insan tersayang gembira :D

21 thoughts on “Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

  1. waaa seronoknye dapat jenjalan… erm.. bile la saya berpeluang nak berehat sambil tenangkan fikiran macam ni kan. hahaha.. insyaallah.. satu hari nanti ade la peluang tu kot.

    1. Hahahahahhaa serius tinggi, kalau tengok dari bawah sebelum naik cable car tu memang agak gayat dan seriau, tapi bila dah naik ok je, cuma bila time cable car tu gegar je rasa takut sikit hihihi.

      Harga memang bestlah dapat separuh harga, mana2 tempat kat langkawi ni yang memerlukan tiket, kalau kita tunjuk IC akan dapat harga diskaun :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge