Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

Salam, orang kata kalau bercuti ke Ke Pulau Langkawi wajib naik Gunung Mat Chincang untuk melihat keindahan Pulau Langkawi, dan kami juga tidak melepaskan peluang yang ada ini untuk melihat keindahan alam ciptaan-NYA, subahannallah serius cantik sangat!!!

langkawi cable car

Untuk ke Gunung Mat Cincang ni kena naik Langkawi Cable Car barulah dapat melihat keindahan Panorama Langkawi. Sebelum tu beli tiket dahulu, nak dapat harga 1Malaysia haruslah tunjukkan MyKad dan MyKid.

harga tiket cable car

Harga tiket langkawi cable car

langkawi cable car

Beratur nak naik cable car

langkawi cable car

Kami ler ni ^___^

langkawi cable car

Ayah dan Mak Mertua serta Adik Ipar

langkawi cable car

Ok nak naik nnggee~

Gunung mat chincang langkawi

Yeayy dah naik atas, nampak tak view belakang tu? tak jelas??? tengok gambar bawah.

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Subahannallah cantik sangat tau!, rugi kalau tak pergi sini!

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Gambar kat menara, giler penat nak panjat tangga tu *tak tinggi pun hehee*

langkawi cable car

Ok nak turun dahhhhhhh….

langkawi cable car

Ok last, Menantu vs Mak Mertua hihihi~

Sebenarnya ada banyak lagi gambar, saya share kat facebook aje ler ye, gambar dalam ni pun jenuh nak pilih nak letak yang mana hahahahhaa.

- Seronok melihat insan-insan tersayang gembira :D

21 Comments on Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

  1. Adam
    August 5, 2012 at 3:28 am (2 years ago)

    Kos perbelanjaan kesana dalam average berapa ye?? kalau pergi dengan rakan-rakan(modal kecik) ok ke? Huew huew huew
    Adam recently posted..Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

    Reply
  2. Ikhtiar Shah
    July 21, 2012 at 10:58 pm (2 years ago)

    langkawi oh langkawi mmg best klu bercuti disana!

    Reply
  3. puanbee
    July 18, 2012 at 3:38 pm (2 years ago)

    seronok tengok gambar , cek duk ngidam camera gedabak ituuu
    puanbee recently posted..VirusMy Profile

    Reply
  4. zie fauzi
    July 18, 2012 at 10:56 am (2 years ago)

    dh naik sekali hari tu… kalau di ajak sekali lg mmg x naik dh kot… gayat..
    zie fauzi recently posted..Jumpa Tauke KainMy Profile

    Reply
  5. Hafizul
    July 18, 2012 at 2:02 am (2 years ago)

    alamak…best giler nampaknya..hehe..tak pernah sampai lagi ni..amaboi kak yan..senaman dalam mengandung ke ni??hehehe
    Hafizul recently posted..Rakan Blogger Baca NiMy Profile

    Reply
  6. Azman Ishak
    July 17, 2012 at 9:19 pm (2 years ago)

    waaa seronoknye dapat jenjalan… erm.. bile la saya berpeluang nak berehat sambil tenangkan fikiran macam ni kan. hahaha.. insyaallah.. satu hari nanti ade la peluang tu kot.

    Reply
    • yanmie
      July 17, 2012 at 12:36 pm (2 years ago)

      Hahahahahhaa serius tinggi, kalau tengok dari bawah sebelum naik cable car tu memang agak gayat dan seriau, tapi bila dah naik ok je, cuma bila time cable car tu gegar je rasa takut sikit hihihi.

      Harga memang bestlah dapat separuh harga, mana2 tempat kat langkawi ni yang memerlukan tiket, kalau kita tunjuk IC akan dapat harga diskaun :)

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge