Blog SuperMak


Salam, orang kata kalau bercuti ke Ke Pulau Langkawi wajib naik Gunung Mat Chincang untuk melihat keindahan Pulau Langkawi, dan kami juga tidak melepaskan peluang yang ada ini untuk melihat keindahan alam ciptaan-NYA, subahannallah serius cantik sangat!!!

langkawi cable car

Untuk ke Gunung Mat Cincang ni kena naik Langkawi Cable Car barulah dapat melihat keindahan Panorama Langkawi. Sebelum tu beli tiket dahulu, nak dapat harga 1Malaysia haruslah tunjukkan MyKad dan MyKid.

harga tiket cable car

Harga tiket langkawi cable car

langkawi cable car

Beratur nak naik cable car

langkawi cable car

Kami ler ni ^___^

langkawi cable car

Ayah dan Mak Mertua serta Adik Ipar

langkawi cable car

Ok nak naik nnggee~

Gunung mat chincang langkawi

Yeayy dah naik atas, nampak tak view belakang tu? tak jelas??? tengok gambar bawah.

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Subahannallah cantik sangat tau!, rugi kalau tak pergi sini!

pemandangan dari gunung mat chincang langkawi

Gambar kat menara, giler penat nak panjat tangga tu *tak tinggi pun hehee*

langkawi cable car

Ok nak turun dahhhhhhh….

langkawi cable car

Ok last, Menantu vs Mak Mertua hihihi~

Sebenarnya ada banyak lagi gambar, saya share kat facebook aje ler ye, gambar dalam ni pun jenuh nak pilih nak letak yang mana hahahahhaa.

- Seronok melihat insan-insan tersayang gembira :D

21 Thoughts on “Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

  1. Kos perbelanjaan kesana dalam average berapa ye?? kalau pergi dengan rakan-rakan(modal kecik) ok ke? Huew huew huew
    Adam recently posted..Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  2. teringin juga nak melancong di sana
    Mus recently posted..Tiket Penerbangan Menyaksikan Perlumbaan F1 Singapura Serendah RM49My Profile

  3. seronok bercuti kat langkawi. hajat nak kesana. burget bape ye?
    boleh share.

    tq
    wawa recently posted..Ramadhan kembali 2012: Suka & DukaMy Profile

  4. langkawi oh langkawi mmg best klu bercuti disana!

  5. Selamat menikmati sista,
    happy and fan…
    Ramzi recently posted..Cara Memasang / Menampilkan Author Blog di Google SERPMy Profile

  6. seronok tengok gambar , cek duk ngidam camera gedabak ituuu
    puanbee recently posted..VirusMy Profile

  7. dh naik sekali hari tu… kalau di ajak sekali lg mmg x naik dh kot… gayat..
    zie fauzi recently posted..Jumpa Tauke KainMy Profile

  8. alamak…best giler nampaknya..hehe..tak pernah sampai lagi ni..amaboi kak yan..senaman dalam mengandung ke ni??hehehe
    Hafizul recently posted..Rakan Blogger Baca NiMy Profile

  9. waaa seronoknye dapat jenjalan… erm.. bile la saya berpeluang nak berehat sambil tenangkan fikiran macam ni kan. hahaha.. insyaallah.. satu hari nanti ade la peluang tu kot.

  10. Hehe, nama gunung tu tak betullah, bukan nama orang..hehehe
    Yus recently posted..Trailer filem Batman : The Dark Knight RisesMy Profile

  11. kalau naik jambatan gantung tuh time angin kuat terasa tau jambatan tuh bergoyang…teringat dulu wife PM menjerit ketika jambatan tuh bergoyang di tiup angin…hehe
    papa mifz recently posted..Kali Ini Menjadi Penaja Untuk 2 GiveAway Blogger HebatMy Profile

  12. kereta kabel ni macam x konfiden ajer nak naik :p hahaha..gayat :p
    eliss recently posted..Koleksi Fridge Magnet Terbaru dan Cek Kedua dari ExabytesMy Profile

  13. belum ada rezeki lagi nak bercuti g langkawi.. tengok kak yan naik kereta cable seronok je..
    myvitrd recently posted..Edy Murtabak Special Uniten Bangi | Menu Wajib Di Bazar RamadhanMy Profile

  14. Aduhai seronok dapat mencuba jabatang gantung di gunung Mat Chincang. Kuat tak angin bertiup?
    akubiomed recently posted..Juara MasterChef Selebriti Malaysia 2012My Profile

  15. Gambar shoot zoom kat pantai tu cantik…. mesti angin sejuk kan kat situ…
    hazman aka species1980 recently posted..Promosi Bufet Ramadhan Hotel Grand Millennium Kuala LumpurMy Profile

  16. phewitttt…best nya jalan :D
    sweetkurma recently posted..kembara media kemboja : menyusuri sungai mekongMy Profile

  17. best naik cable car tapi tengok gambar dah gayat gilalah. lagi best harga 1malaysia separuh je.
    Denaihati recently posted..Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012My Profile

    • Hahahahahhaa serius tinggi, kalau tengok dari bawah sebelum naik cable car tu memang agak gayat dan seriau, tapi bila dah naik ok je, cuma bila time cable car tu gegar je rasa takut sikit hihihi.

      Harga memang bestlah dapat separuh harga, mana2 tempat kat langkawi ni yang memerlukan tiket, kalau kita tunjuk IC akan dapat harga diskaun :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation