Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-”

Berikut di atas yea Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Teruja pulak nak tunggu malam besok untuk melihat anak bulan puasa 2011, tak sabar rasanya. dan yang pastinya ramai juga yang seperti saya tak sabar nak menunggu pengumuman hari permulaan kita berpuasa.

Dan jangan lupa jugak, di bulan puasa inilah kita banyak membazir sebenarnya, apa yang penting perbelanjaan haruslah ala kadar, *peringatan untuk diri sendiri juga* so cekidaut Tips berbelanja di bulan puasa yang pernah saya kongsikan dahulu.

- Puasa, jangan tak puasa tau! nnggee~

58 Comments on Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

  1. amalina
    July 22, 2012 at 10:58 am (2 years ago)

    Boleh x kita pilih antara niat puasa sebulan dgn niat puasa harian mcm 1 je yg dibaca,bkn dua-dua

    Reply
  2. Hafizul
    July 19, 2012 at 10:58 am (2 years ago)

    teringat akan my mom bila tengok lafaz niat ni..tiap kali tiba bulan puasa, malam sebelum puasa tu, my mom selalu pesan..”niat dop lagi??dop ingt bukok buku atas almari tu..baca lalu..ambik niat yang sebulan tu”…memang mcm ni setiap tahun..mcm dah jadi trend my mom pulak..dan bila nk sambut puasa,aku mesti sambut dengan keluarga dikampung..hehe
    Hafizul recently posted..Aku, Cik Tom dan AlexaMy Profile

    Reply
  3. Orang Kampung
    July 18, 2012 at 11:11 am (2 years ago)

    Terima Kasih..dgn perkongsian..bulan Ramadhan penuh baroqah

    Reply
  4. geger tmon
    August 4, 2011 at 8:17 am (3 years ago)

    Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka | yanmieonline.com http://t.co/lM30NAU via @yanmie

    Reply
  5. farah
    August 2, 2011 at 3:34 pm (3 years ago)

    selamat berpuasa tuk semua…semoga ramadhan kali ni lebih bererti buat kita semua…:)

    Reply
  6. farah
    August 2, 2011 at 3:32 pm (3 years ago)

    jgan jadikan alasan x puasa lupa niat semalam…

    Reply
  7. farah
    August 2, 2011 at 3:31 pm (3 years ago)

    jgn jadilan alasan lupa niat

    Reply
  8. akubiomed
    July 31, 2011 at 11:25 pm (3 years ago)

    Saya dah mula sibuk-sibuk mengingati niat puasa untuk anak yang bermula esok. Tidak pasti mereka dapat berpuasa penuh esok pada hari pertama :-)

    Reply
  9. izwannizam
    July 31, 2011 at 11:33 am (3 years ago)

    tak sabar nak bersahur..pertama kali sebagai blogger ni.hehe salam ramadhan untuk kak yan sekeluarga.moga rezeki bertambah sepanjang ramadhan ini insyaAllah :)
    izwannizam recently posted..Salam Ramadhan Buat SemuaMy Profile

    Reply
  10. ProfHariz
    July 31, 2011 at 9:25 am (3 years ago)

    Kak yan. Kali ke2 sy menyambut ramadhan dalam dunia bl0gging. Dan sekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada kak yan sekeluarga.

    AHLAN wa sahlan ya Ramadan!

    Reply
  11. afiq aiman
    July 30, 2011 at 10:53 pm (3 years ago)

    dah hafal! hehe mcm tak pernah hafal pulak. kalau tak hafal, boleh bah! gurau je kak yan. salam ramadhan ye untuk kak yan seisi keluarga
    afiq aiman recently posted..Salam Ramadhan Dari FokusbloggerMy Profile

    Reply
  12. zino
    August 11, 2010 at 5:02 am (4 years ago)

    salam kenal, selamat berpuasa.. harap maaf zino copy paste niat puasa tu tampal kat blog..tanpa izin terlebih dahulu.

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 5:03 am (4 years ago)

      salam zino, selamat berpuasa..silakan no problem :)

      Reply
  13. ANip
    August 10, 2010 at 4:01 pm (4 years ago)

    huh..tu la..berbelanja alaa kadar jer ea..
    hmm..jom niat..

    Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:39 am (4 years ago)

      yes betul tu…niat jgn lupa :P

      Reply
    • yanmie
      August 11, 2010 at 8:41 am (4 years ago)

      thanks for sharing :)

      Reply
  14. fahmi ibrahim
    August 10, 2010 at 12:28 pm (4 years ago)

    Entri yang berduit dan berpahala. Selamat berpuasa untuk kak sekeluarga.

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:36 pm (4 years ago)

      selamat berpuasa jugak utk fahmi..:)

      Reply
  15. wazy
    August 10, 2010 at 12:17 pm (4 years ago)

    Selamat Berpuasa untuk akak n family

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:40 pm (4 years ago)

      selamat berpuasa jugak untuk wazy :) jgn poteng2 tau…ehehe :P

      Reply
  16. halen
    August 10, 2010 at 11:07 am (4 years ago)

    selamat mengerjakan ibadah puasa jgk kpd yanmie dan keluarga.. :)

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:38 pm (4 years ago)

      terima kasih halen, selamat berpuasa jugak utk halen dan keluarga :)

      Reply
  17. Zida
    August 10, 2010 at 10:48 am (4 years ago)

    Hoyeehhhhhh puasaa! hahah ;)

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:38 pm (4 years ago)

      budak tecik jgn ponteng puasa naa…ekeke :)

      Reply
  18. zulaikha
    August 10, 2010 at 10:00 am (4 years ago)

    selamat berpuasa kak yan~~ anak2 puasa x nanti? hehehe…

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 12:38 pm (4 years ago)

      selamat berpuasa zue, anak2 tak lagi..x reti lagi…

      Reply
  19. ProfHariz
    August 10, 2010 at 8:09 am (4 years ago)

    Terima kasih atas perkongsian dari kak yan~

    AHLAN wa sahlan ya Ramadan!

    Reply
    • yanmie
      August 10, 2010 at 8:48 am (4 years ago)

      Salam, sama2…Selamat berpuasa gak tuk ProfHariz :)

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie, yanmie. yanmie said: Blog Updated : Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge