Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-“

Berikut di atas yea Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Teruja pulak nak tunggu malam besok untuk melihat anak bulan puasa 2011, tak sabar rasanya. dan yang pastinya ramai juga yang seperti saya tak sabar nak menunggu pengumuman hari permulaan kita berpuasa.

Dan jangan lupa jugak, di bulan puasa inilah kita banyak membazir sebenarnya, apa yang penting perbelanjaan haruslah ala kadar, *peringatan untuk diri sendiri juga* so cekidaut Tips berbelanja di bulan puasa yang pernah saya kongsikan dahulu.

- Puasa, jangan tak puasa tau! nnggee~

58 thoughts on “Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

  1. teringat akan my mom bila tengok lafaz niat ni..tiap kali tiba bulan puasa, malam sebelum puasa tu, my mom selalu pesan..”niat dop lagi??dop ingt bukok buku atas almari tu..baca lalu..ambik niat yang sebulan tu”…memang mcm ni setiap tahun..mcm dah jadi trend my mom pulak..dan bila nk sambut puasa,aku mesti sambut dengan keluarga dikampung..hehe
    Hafizul recently posted..Aku, Cik Tom dan AlexaMy Profile

  2. Kak yan. Kali ke2 sy menyambut ramadhan dalam dunia bl0gging. Dan sekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada kak yan sekeluarga.

    AHLAN wa sahlan ya Ramadan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge