Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-”

Berikut di atas yea Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Teruja pulak nak tunggu malam besok untuk melihat anak bulan puasa 2011, tak sabar rasanya. dan yang pastinya ramai juga yang seperti saya tak sabar nak menunggu pengumuman hari permulaan kita berpuasa.

Dan jangan lupa jugak, di bulan puasa inilah kita banyak membazir sebenarnya, apa yang penting perbelanjaan haruslah ala kadar, *peringatan untuk diri sendiri juga* so cekidaut Tips berbelanja di bulan puasa yang pernah saya kongsikan dahulu.

- Puasa, jangan tak puasa tau! nnggee~

58 Thoughts on “Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

  1. anak-anak cepat hafal dengan menonton di youtube..terutama video upin dan ipin
    Mus recently posted..Tiket Penerbangan Menyaksikan Perlumbaan F1 Singapura Serendah RM49My Profile

  2. salam..selamat berpuasa kak yan…
    sarah recently posted..Jangan Main Mercun Bro…My Profile

  3. selamat berpuasa buat kak yan dan semua muslimin dan muslimat
    time bulan pose inilah kena pandai berjimat…
    lisa recently posted..OST Dejavu di Kinabalu – Langit Menangis(Nazim Othman)My Profile

  4. amalina on July 22, 2012 at 10:58 am said:

    Boleh x kita pilih antara niat puasa sebulan dgn niat puasa harian mcm 1 je yg dibaca,bkn dua-dua

  5. Selamat berpuasa buat Kak Yan sekeluarga :)

    Semoga puasa kali ini lebih bermakna buat kita semua
    Harian Post recently posted..Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa 2012M / 1433HMy Profile

  6. selamat berpuasa
    dennis recently posted..TIPS JIMAT DI BULAN RAMADHANMy Profile

  7. Terima kasih atas perkongsian info..saya pinjam ye.. :)
    Yus recently posted..Niat puasa ramadhan dan niat sewaktu berbukaMy Profile

  8. teruja untuk berpuasa serta berterawih..hihihi
    Ikhtiar Shah recently posted..Isu Hantaran Dan Kos Perbelanjaan Majlis PerkahwinanMy Profile

  9. moga2 semua ibadah kita diterima Allah SWT
    Selamat menjalankan puasa :)
    Ramzi recently posted..Cara Memasang / Menampilkan Author Blog di Google SERPMy Profile

  10. teringat akan my mom bila tengok lafaz niat ni..tiap kali tiba bulan puasa, malam sebelum puasa tu, my mom selalu pesan..”niat dop lagi??dop ingt bukok buku atas almari tu..baca lalu..ambik niat yang sebulan tu”…memang mcm ni setiap tahun..mcm dah jadi trend my mom pulak..dan bila nk sambut puasa,aku mesti sambut dengan keluarga dikampung..hehe
    Hafizul recently posted..Aku, Cik Tom dan AlexaMy Profile

  11. betul tu, bersederhanalah bila membeli juadah puasa.
    Denaihati recently posted..iPhone 5 CountdownMy Profile

  12. selamat berpuasa kak yan :)
    Sara recently posted..Slot Samarinda 7 Ramadhan Tv3My Profile

  13. Terima Kasih..dgn perkongsian..bulan Ramadhan penuh baroqah

  14. selamat menyambut ramadhan,
    - dah lupa lafaz niat puasa, bolehlah rujuk sini.
    zuls recently posted..Muhasabah : Ramadhan dan Pengurusan MasaMy Profile

  15. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka | yanmieonline.com http://t.co/lM30NAU via @yanmie

  16. geger tmon on August 4, 2011 at 8:17 am said:

    Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka | yanmieonline.com http://t.co/lM30NAU via @yanmie

  17. selamat berpuasa tuk semua…semoga ramadhan kali ni lebih bererti buat kita semua…:)

  18. jgan jadikan alasan x puasa lupa niat semalam…

  19. jgn jadilan alasan lupa niat

  20. mak saya ajar jangan baca niat untuk sebulan terus.nanti pahala dapat sekali je.lebih afdal baca niat tiap2 hari.baru la pahala niat puasa tu dapat tiap2 hari :D
    Pacifista – X recently posted..Pemenang Contest Review Alexa @ Pacifista – XMy Profile

  21. selamat berpuasa buat kak yan sekeluarga. smoga ramadhan kali ini akan memberi lebih barakah buat kita semua.
    ekspresiruang recently posted..Vitra Factory Sale: Potongan Barangan Sehingga 65%My Profile

  22. slmt bpuasa ye..
    syu90 recently posted..selamat berpuasaMy Profile

  23. Saya dah mula sibuk-sibuk mengingati niat puasa untuk anak yang bermula esok. Tidak pasti mereka dapat berpuasa penuh esok pada hari pertama :-)

  24. tak sabar nak bersahur..pertama kali sebagai blogger ni.hehe salam ramadhan untuk kak yan sekeluarga.moga rezeki bertambah sepanjang ramadhan ini insyaAllah :)
    izwannizam recently posted..Salam Ramadhan Buat SemuaMy Profile

  25. ProfHariz on July 31, 2011 at 9:25 am said:

    Kak yan. Kali ke2 sy menyambut ramadhan dalam dunia bl0gging. Dan sekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada kak yan sekeluarga.

    AHLAN wa sahlan ya Ramadan!

  26. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/jp3k6 via @yanmie

  27. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/5euv9 via @yanmie

  28. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/8yfob via @yanmie

  29. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/qzlco via @yanmie

  30. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/d0045 via @yanmie

  31. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/j7pnw via @yanmie

  32. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/foxdg via @yanmie

  33. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/unb6v via @yanmie

  34. Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka http://twrt.me/dj0f6 via @yanmie

  35. dah hafal! hehe mcm tak pernah hafal pulak. kalau tak hafal, boleh bah! gurau je kak yan. salam ramadhan ye untuk kak yan seisi keluarga
    afiq aiman recently posted..Salam Ramadhan Dari FokusbloggerMy Profile

  36. salam kenal, selamat berpuasa.. harap maaf zino copy paste niat puasa tu tampal kat blog..tanpa izin terlebih dahulu.

  37. huh..tu la..berbelanja alaa kadar jer ea..
    hmm..jom niat..

  38. armouris on August 10, 2010 at 1:48 pm said:

    info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALUPuasa Baik Untuk Kesihatan

  39. Entri yang berduit dan berpahala. Selamat berpuasa untuk kak sekeluarga.

  40. Selamat Berpuasa untuk akak n family

  41. selamat mengerjakan ibadah puasa jgk kpd yanmie dan keluarga.. :)

  42. Hoyeehhhhhh puasaa! hahah ;)

  43. selamat berpuasa kak yan~~ anak2 puasa x nanti? hehehe…

  44. Pingback: Tweets that mention Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka | yanmieonline.com -- Topsy.com

  45. Terima kasih atas perkongsian dari kak yan~

    AHLAN wa sahlan ya Ramadan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation