Salam, tak terasa masa cepat berlalu, Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012 telahpun diketahui iaitu pada 19hb ini (khamis), yeayyy maknanya kita akan berpuasa samaada hari jumaat ataupun sabtu ini, alhamdulillah. Jom saya share Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012 bagi seluruh negeri-negeri di Malaysia.

salam ramadan

Harapan saya agar dapat berpuasa penuh kali ini, diberikan kekuatan dan dipermudahkan segalanya, berdoa agar baby dalam rahim ni turut sama memberikan kerjasama, insyaallah amin…

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012 bagi seluruh negeri-negeri di Malaysia :-

*Klik pada Zon/nama tempat untuk paparan waktu imsak dan berbuka.

BIL
NEGERI
ZON
1
MELAKA
MELAKA
2 JOHOR
3 PERAK
4 SARAWAK
5 SABAH
6 TERENGGANU
7 KELANTAN
8 SELANGOR
9 PAHANG
10
WILAYAH PERSEKUTUAN ……  
11
WILAYAH PERSEKUTUAN
LABUAN
12
PERLIS
PERLIS
13 NEGERI SEMBILAN
14 KEDAH
15
PULAU PINANG
PULAU PINANG
** Sumber: Pengurusan Fatwa, Jakim
.

– Ku mengharapkan ramadan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna ^__^

15 Thoughts on “Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012

  1. semoga baby sihat sekali..
    Sara recently posted..Lirik Lagu Pelangi Senja – StacyMy Profile

  2. thanks,
    jadual ni sangat berguna
    lisa recently posted..Jadual Waktu Berbuka dan Imsak 2012My Profile

  3. slamat berpuasa sis :)
    Sara recently posted..Jom Tengok Geng Surau 2My Profile

  4. Yeaaaahaaa..tak lama dah nak puasa..nantipetang-petang mesti keluar jalan-jalan smentara tunggu waktu berbuka..
    Hafizul recently posted..Rakan Blogger Baca NiMy Profile

  5. sangat penting jadual ni untuk orang yang bakal berbuka tiap2 hari dalam kereta.. huhu
    myvitrd recently posted..Edy Murtabak Special Uniten Bangi | Menu Wajib Di Bazar RamadhanMy Profile

  6. Kawasan sebelah Malaysia timur paling best sebab berbuka awal. Teringat ketika bekerja di Sarawak dahulu berbuka awal. :-)
    akubiomed recently posted..Juara MasterChef Selebriti Malaysia 2012My Profile

  7. Assalamualaikum kak Yan… Selamat menyambut Ramadhan 1433 H….
    Noorikmal recently posted..Alhamdulillah, Rezeki Nuffnang Bertambah Juga AkhirnyaMy Profile

  8. selamat berpuasa dan selamat beribadah, sama2 kita buat yg terbaiklah tahun ni.
    Denaihati recently posted..Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012My Profile

  9. Selamat berpuasa kak yan..nanti kalau nak belanja berbuka puasa Ikan bakar, hello2 kan la ya..hik4…
    eyriqazz recently posted..Astro’s On The Go Party – Birthday Alisya vs Birthday Isteri?My Profile

  10. wah bila akak share entry jadual berbuka dan bersahur nih makin terasa bahang nak berpuasa sudah…lepas tuh raya…yeah…:)
    papa mifz recently posted..Bermain Belon Sambil Makan Nugget AyamMy Profile

  11. cepatnya masa berlalu…dah nak masuk Ramadhan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation