D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

Salam, Percutian Ke Pulau Langkawi yang sangat best, kami menginap di D’Sentosa Guest House, memang terbaiklah homestay ni, dalam memang tip top, English Style yang tak menahan tu, memang cantik sesangat tau, masuk je dalam rumah rasa tenang aje nnggee~

Homestay langkawi

Kami sampai di Airport Langkawi lebih kurang dalam pukul 8-9 malam kot kalau tak silap, dan sesampai disana kami di jemput oleh Tuan punya rumah bersama MPV Mitsubishi Grandis yang disewa bersama rumah tersebut, kiranya ambil pakej ler rumah sekali dengan MPV tu.

Homestay langkawi

Mitshubishi Grandis

homestay langkawi

Homestay Langkawi

pintu bahagian ni menghadap Bendang, sambil “berbuai” cuci mata melihat keindahan Bendang.

Homestay Langkawi

Siap ada pondok/pangkin untuk rehat-rehat sambil menghirup udara segar.

Homestay Langkawi

Haaaaa nak barbecue pun boleh sangat ni kikikiki, tapi takde masa nak buat, tak teringin kehkeh.

Homestay Langkawi

Bilik Mak dan Ayah Mertua, dilengkapi dengan telekung, sejadah, almari dan  yang penting ada aircond nnggeee~

Homestay Langkawi

Bilik Adik Ipar, memang cun, tak dan nak ambil gambar part lemari dia, cantik!.

Homestay Langkawi

Bilik kami anak beranak, macam-macam kelengkapan ada dalam bilik ni, yang penting telekung dan sejadah disediakan, telekung pun cantik dan bersih, dan semestinya ada Aircond kikiki, oh yea bilik kami duduk ni bilik utama di tingkat atas, bilik air dalam bilik ni juga di lengkapi dengan water heater, maca tu juga bilik air di tingkat bawah.

Homestay langkawi

Ruang tamu, lengkap dengan TV, Astro, Aircond, Kipas siling, sofa, macam-macam lagi lah.

Homestay Langkawi

Ruang dining, almari perhiasan dia cantik woooo, siap ada segala benda pinggan mangkuk, kristal dalam tu

Homestay Langkawi

Ruang tepi tangga, pandai Owner ni hias ceruk-ceruk rumah, memang terbaiklah!

homestay langkawi

Ruangan dapur, kemas je, macam-macam peralatan disediakan, dari sekecil-kecil sudu sampailah ke sebesar-besar periuk, belanga, kuali tu haaa, oh yea pinggan mangkuk semua english style :D

LOKASI:

  • Taman Sentosa (Jln. Tok Senik), Kg Mata Ayer, Langkawi
  • 15 minit dr Pekan Kuah
  • 15 minit dr Lapangan Terbang Langkawi
  • 5 minit ke Makam Mahsuri
  • 10 minit ke Underwater World/Pantai Cenang
  • 20 minit ke Cable Car/Harbour Park/
  • 20 minit ke Galeria Perdana/Wildlife Park/
  • Kilim Mangrove
  • Berdekatan dengan Hospital Langkawi
  • Berhampiran Restoran Siti Fatimah (restoran yg t’kenal di Langkawi dgn masakan kampung)

KEMUDAHAN:

  • Rumah Teres 1 1/2 tingkat (rumah baru)
  • 3 bilik tidur (3 katil queen 1 katil single)
  • 2 bilik berhawa dingin 1 bilik kipas
  • siling
  • Ruang Tamu Berhawa Dingin / Kipas siling
  • 2 bilik air dilengkapi ‘water heater’
  • (Tuala/Mandian dan Syampu disediakan)
  • Sejadah dan telekung disediakan
  • Seterika dan papan seterika
  • Kemudahan Astro / TV 32″
  • Dapur dan peralatan memasak
  • Peti sejuk
  • Mesin basuh

**Extra pillow & mattress
**Mineral water

MPV Grandis yang kami sewa, juga milik Tuan punya rumah ni, layan!

mpv mitsubishi grandis

Depan *No plat cun tuuu*

mpv mitsubishi grandis

Belakang, auww~ seksi heheee

*Kos Penginapan Dan MPV untuk 3H2M hanyalah RM850.00 aje, berminat boleh ke blog dsentosalangkawi.

 –  Keseluruhannya memang berpuas hati dengan servis yang disediakan, memang tip top!!

40 thoughts on “D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

  1. assalam
    homestay ni mmg superb.sy stay tahun 2012 bsama family mmg rse mcm xnak kluar rumah..tsangat cntik homestay nye..by the way owner nye member abg ipar sy..keje kt JPJ..mmg sgt2 puas hati n kami mmg prefer kalo ade spe2 nk g lgkawi dduk homestay ni..

  2. hi i would like to rent the house 3 day with the car. as mention is rm850. Plz confirm as date is on 26 dec 2014 till 28 dec 2014.
    i be arriving on 10pm friday and leave on 28 10pm.
    0166120767 Dave

  3. salam.kl nk book umah + transport pd 1-3 May 2014 bape ye?bleh email sy x detail. transport boleh sediakn utk 8 dewasa 2 kanak-kanak?

  4. Assalamualaikum … saya berminat nak tempah pakej homestay akak le, ingat nak bercuti pada 26,27,28 Nov 2013 ni. Ada kosong lagi x homestay akak. Apa2 tolong contact saya ye! nak datang dengan mak ayah dan family dalam 10 orang. Berapa harga termasuk pakej kereta. Berminat Rasidi, penang……016-5033 590

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge