Salam, Percutian Ke Pulau Langkawi yang sangat best, kami menginap di D’Sentosa Guest House, memang terbaiklah homestay ni, dalam memang tip top, English Style yang tak menahan tu, memang cantik sesangat tau, masuk je dalam rumah rasa tenang aje nnggee~

Homestay langkawi

Kami sampai di Airport Langkawi lebih kurang dalam pukul 8-9 malam kot kalau tak silap, dan sesampai disana kami di jemput oleh Tuan punya rumah bersama MPV Mitsubishi Grandis yang disewa bersama rumah tersebut, kiranya ambil pakej ler rumah sekali dengan MPV tu.

Homestay langkawi

Mitshubishi Grandis

homestay langkawi

Homestay Langkawi

pintu bahagian ni menghadap Bendang, sambil “berbuai” cuci mata melihat keindahan Bendang.

Homestay Langkawi

Siap ada pondok/pangkin untuk rehat-rehat sambil menghirup udara segar.

Homestay Langkawi

Haaaaa nak barbecue pun boleh sangat ni kikikiki, tapi takde masa nak buat, tak teringin kehkeh.

Homestay Langkawi

Bilik Mak dan Ayah Mertua, dilengkapi dengan telekung, sejadah, almari dan  yang penting ada aircond nnggeee~

Homestay Langkawi

Bilik Adik Ipar, memang cun, tak dan nak ambil gambar part lemari dia, cantik!.

Homestay Langkawi

Bilik kami anak beranak, macam-macam kelengkapan ada dalam bilik ni, yang penting telekung dan sejadah disediakan, telekung pun cantik dan bersih, dan semestinya ada Aircond kikiki, oh yea bilik kami duduk ni bilik utama di tingkat atas, bilik air dalam bilik ni juga di lengkapi dengan water heater, maca tu juga bilik air di tingkat bawah.

Homestay langkawi

Ruang tamu, lengkap dengan TV, Astro, Aircond, Kipas siling, sofa, macam-macam lagi lah.

Homestay Langkawi

Ruang dining, almari perhiasan dia cantik woooo, siap ada segala benda pinggan mangkuk, kristal dalam tu

Homestay Langkawi

Ruang tepi tangga, pandai Owner ni hias ceruk-ceruk rumah, memang terbaiklah!

homestay langkawi

Ruangan dapur, kemas je, macam-macam peralatan disediakan, dari sekecil-kecil sudu sampailah ke sebesar-besar periuk, belanga, kuali tu haaa, oh yea pinggan mangkuk semua english style :D

LOKASI:

  • Taman Sentosa (Jln. Tok Senik), Kg Mata Ayer, Langkawi
  • 15 minit dr Pekan Kuah
  • 15 minit dr Lapangan Terbang Langkawi
  • 5 minit ke Makam Mahsuri
  • 10 minit ke Underwater World/Pantai Cenang
  • 20 minit ke Cable Car/Harbour Park/
  • 20 minit ke Galeria Perdana/Wildlife Park/
  • Kilim Mangrove
  • Berdekatan dengan Hospital Langkawi
  • Berhampiran Restoran Siti Fatimah (restoran yg t’kenal di Langkawi dgn masakan kampung)

KEMUDAHAN:

  • Rumah Teres 1 1/2 tingkat (rumah baru)
  • 3 bilik tidur (3 katil queen 1 katil single)
  • 2 bilik berhawa dingin 1 bilik kipas
  • siling
  • Ruang Tamu Berhawa Dingin / Kipas siling
  • 2 bilik air dilengkapi ‘water heater’
  • (Tuala/Mandian dan Syampu disediakan)
  • Sejadah dan telekung disediakan
  • Seterika dan papan seterika
  • Kemudahan Astro / TV 32″
  • Dapur dan peralatan memasak
  • Peti sejuk
  • Mesin basuh

**Extra pillow & mattress
**Mineral water

MPV Grandis yang kami sewa, juga milik Tuan punya rumah ni, layan!

mpv mitsubishi grandis

Depan *No plat cun tuuu*

mpv mitsubishi grandis

Belakang, auww~ seksi heheee

*Kos Penginapan Dan MPV untuk 3H2M hanyalah RM850.00 aje, berminat boleh ke blog dsentosalangkawi.

 –  Keseluruhannya memang berpuas hati dengan servis yang disediakan, memang tip top!!

39 Thoughts on “D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

  1. assalam
    homestay ni mmg superb.sy stay tahun 2012 bsama family mmg rse mcm xnak kluar rumah..tsangat cntik homestay nye..by the way owner nye member abg ipar sy..keje kt JPJ..mmg sgt2 puas hati n kami mmg prefer kalo ade spe2 nk g lgkawi dduk homestay ni..

  2. HARDEV SINGH on November 13, 2014 at 5:21 pm said:

    hi i would like to rent the house 3 day with the car. as mention is rm850. Plz confirm as date is on 26 dec 2014 till 28 dec 2014.
    i be arriving on 10pm friday and leave on 28 10pm.
    0166120767 Dave

  3. Bisnes Homestay pakej dengan Kereta Sewa? Terbaik bisnes ni. Memudahkan pelanggan yang menginap..
    Kereta Sewa Klang recently posted..Kereta Sewa KlangMy Profile

  4. Zahara Yaakop on March 24, 2014 at 3:34 pm said:

    salam.kl nk book umah + transport pd 1-3 May 2014 bape ye?bleh email sy x detail. transport boleh sediakn utk 8 dewasa 2 kanak-kanak?

  5. Kalau tarikh 30/5/2014 berapa harga untuk (5h4m) + mpv. 6 dewasa 1 kanak-kanak.

  6. Assalam,

    Saya nak tnya klau untuk tarikh 8 – 11 April 2014.. masih kosong ??

  7. RASIDI BIN AHMAD on November 2, 2013 at 9:04 pm said:

    Assalamualaikum … saya berminat nak tempah pakej homestay akak le, ingat nak bercuti pada 26,27,28 Nov 2013 ni. Ada kosong lagi x homestay akak. Apa2 tolong contact saya ye! nak datang dengan mak ayah dan family dalam 10 orang. Berapa harga termasuk pakej kereta. Berminat Rasidi, penang……016-5033 590

  8. salam,
    ada kekosongan untuk 2-5/12
    terima kasih

  9. dasuke on January 5, 2013 at 5:07 pm said:

    kalau boleh pm no hp kakak…
    kat saya…
    kalau 3 hari 850 kalau 4 hari 3 malam berapa pulak…

  10. dasuke on January 5, 2013 at 5:05 pm said:

    nk tyer 4 h 3 mlm brp ekkk

  11. syaiful on November 13, 2012 at 7:01 pm said:

    assalamalaikum, akak bleh tak bg sy contact number owner homestay ni…berminat nk amik homestay die lah…

  12. plzz email contact no for make booking.

  13. adoi sgt best laaa..nak juga bercuti sana. :'(
    Ikhtiar Shah recently posted..Isu Hantaran Dan Kos Perbelanjaan Majlis PerkahwinanMy Profile

  14. terbaik la informasi yang akak share sini.
    boleh la nak rancang bercuti dengan family nanti.
    wawa recently posted..Ramadhan kembali 2012: Suka & DukaMy Profile

  15. terbaik!!nk bercuti pom tenang jer
    Sara recently posted..Jom Tengok Geng Surau 2My Profile

  16. Macam boleh tahan murah jugak erk pakej die degan kemudahan rumah yang lengkap sekali dengan Grandis yang besar tu. Memang berbaloi ni.
    Hazmin Hamudin recently posted..Dato’ Fazley Juara MasterChef Selebriti Malaysia 2012My Profile

  17. kompom jd rebutan ler homestay ni nanti, harga dan pakej yg ditawarkan tu sangat2 berbaloi dah…puas hati sgt tu.
    ejam recently posted..#WordlessWednesday – Andai Di Salah TafsirMy Profile

  18. mak aihhh.. cantiknya, english style lagi :)
    eliss recently posted..Koleksi Fridge Magnet Terbaru dan Cek Kedua dari ExabytesMy Profile

  19. cantik dan masyuk betul
    dennis recently posted..11 FAKTA MENGENAI MAHA INTERNATIONAL 2012My Profile

  20. rumah camni punya cantik dibuat homestay. Pengsan.
    Faizul recently posted..Kulit dah semakin gelap kerana bersukanMy Profile

  21. cantik..rumah deco english style, pondok tuh pun cantik jugak. teringin nak pondok macam tuh. huhu
    eiela recently posted..Dato’ Fazley Juara Masterchef Selebriti MalaysiaMy Profile

  22. harga terbaik…so kalau akak nak sewa ni..boleh dapat ke rege RM850 weekdays ni yan?anyway thanks ye yan cc akak kat twitter.
    cikmin recently posted..Macaron Ramadhan & Raya 2 dibuka untuk tempahanMy Profile

  23. Kos Penginapan dengan MPV 3H2M cuma RM850.00 je? murah murah murah.
    fina fento recently posted..Perasaan bila orang subscribe kemaskini kita di Facebook..My Profile

  24. cantiknya hiasan rumah tu… memang selesa duk situ…. siap pakej kereta lgi…
    zie fauzi recently posted..Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H/2012MMy Profile

  25. WaHH,sangat cantik..berapa semalam ni Kak yan?
    eyriqazz recently posted..Master Class 1 : Idea Sourcing & Content Creation #NNBMY2012My Profile

  26. Memang complete set la rumah nie… nampak selesa sangat laaa…..siap pakej kereta sekali …senang dan mudahkan saper yang nak menginap di sini
    hazman aka species1980 recently posted..Jamuan sambut Ramadhan bersama FAMILIMy Profile

  27. cantik lah kak , rumah english style ..perghh rumah idaman saya ..
    puanbee recently posted..Promosi Botol susu AVENT murah | botol susu bebas bpa (0% bpa)My Profile

  28. wahhh memang sangat menarik dan harga pun cun, next time bila nak ke langkawi boleh roger2 homestay ni
    sweetkurma recently posted..kembara media kemboja : menyaksikan kedaifanMy Profile

  29. Wah terasa seperti rumah sendiri. Bolehlah kalau ke Langkawi nanti tempah. :-)

  30. Wah bebaloi nampak nya.
    azman recently posted..Kurnia Insurans One Touch – Aplikasi AndroidMy Profile

  31. berbaloi-baloi dan puas hati dgn kemudahan yg lengkap macam ni, memang terbaik pakej ni.
    Denaihati recently posted..Nuffnang Blogopolis 2012 #NNBMY2012My Profile

  32. wow..teruja nya..cantik tul guest house ni..kalau rumah sy gini kan best..hehe
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Nasi Kerabu RM1.50, RM2.50 & RM3.50My Profile

  33. wow cantik giler guest house ni kak…

  34. phewwww kak! selesa yg amat ni dan paling penting murah betol! boleh amek no ni…

    p/s komen la entri saya juga =D
    suffer8zine recently posted..Gambar Karikatur Utusan Malaysia Hina KelantanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation