D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

Salam, Percutian Ke Pulau Langkawi yang sangat best, kami menginap di D’Sentosa Guest House, memang terbaiklah homestay ni, dalam memang tip top, English Style yang tak menahan tu, memang cantik sesangat tau, masuk je dalam rumah rasa tenang aje nnggee~

Homestay langkawi

Kami sampai di Airport Langkawi lebih kurang dalam pukul 8-9 malam kot kalau tak silap, dan sesampai disana kami di jemput oleh Tuan punya rumah bersama MPV Mitsubishi Grandis yang disewa bersama rumah tersebut, kiranya ambil pakej ler rumah sekali dengan MPV tu.

Homestay langkawi

Mitshubishi Grandis

homestay langkawi

Homestay Langkawi

pintu bahagian ni menghadap Bendang, sambil “berbuai” cuci mata melihat keindahan Bendang.

Homestay Langkawi

Siap ada pondok/pangkin untuk rehat-rehat sambil menghirup udara segar.

Homestay Langkawi

Haaaaa nak barbecue pun boleh sangat ni kikikiki, tapi takde masa nak buat, tak teringin kehkeh.

Homestay Langkawi

Bilik Mak dan Ayah Mertua, dilengkapi dengan telekung, sejadah, almari dan  yang penting ada aircond nnggeee~

Homestay Langkawi

Bilik Adik Ipar, memang cun, tak dan nak ambil gambar part lemari dia, cantik!.

Homestay Langkawi

Bilik kami anak beranak, macam-macam kelengkapan ada dalam bilik ni, yang penting telekung dan sejadah disediakan, telekung pun cantik dan bersih, dan semestinya ada Aircond kikiki, oh yea bilik kami duduk ni bilik utama di tingkat atas, bilik air dalam bilik ni juga di lengkapi dengan water heater, maca tu juga bilik air di tingkat bawah.

Homestay langkawi

Ruang tamu, lengkap dengan TV, Astro, Aircond, Kipas siling, sofa, macam-macam lagi lah.

Homestay Langkawi

Ruang dining, almari perhiasan dia cantik woooo, siap ada segala benda pinggan mangkuk, kristal dalam tu

Homestay Langkawi

Ruang tepi tangga, pandai Owner ni hias ceruk-ceruk rumah, memang terbaiklah!

homestay langkawi

Ruangan dapur, kemas je, macam-macam peralatan disediakan, dari sekecil-kecil sudu sampailah ke sebesar-besar periuk, belanga, kuali tu haaa, oh yea pinggan mangkuk semua english style :D

LOKASI:

  • Taman Sentosa (Jln. Tok Senik), Kg Mata Ayer, Langkawi
  • 15 minit dr Pekan Kuah
  • 15 minit dr Lapangan Terbang Langkawi
  • 5 minit ke Makam Mahsuri
  • 10 minit ke Underwater World/Pantai Cenang
  • 20 minit ke Cable Car/Harbour Park/
  • 20 minit ke Galeria Perdana/Wildlife Park/
  • Kilim Mangrove
  • Berdekatan dengan Hospital Langkawi
  • Berhampiran Restoran Siti Fatimah (restoran yg t’kenal di Langkawi dgn masakan kampung)

KEMUDAHAN:

  • Rumah Teres 1 1/2 tingkat (rumah baru)
  • 3 bilik tidur (3 katil queen 1 katil single)
  • 2 bilik berhawa dingin 1 bilik kipas
  • siling
  • Ruang Tamu Berhawa Dingin / Kipas siling
  • 2 bilik air dilengkapi ‘water heater’
  • (Tuala/Mandian dan Syampu disediakan)
  • Sejadah dan telekung disediakan
  • Seterika dan papan seterika
  • Kemudahan Astro / TV 32″
  • Dapur dan peralatan memasak
  • Peti sejuk
  • Mesin basuh

**Extra pillow & mattress
**Mineral water

MPV Grandis yang kami sewa, juga milik Tuan punya rumah ni, layan!

mpv mitsubishi grandis

Depan *No plat cun tuuu*

mpv mitsubishi grandis

Belakang, auww~ seksi heheee

*Kos Penginapan Dan MPV untuk 3H2M hanyalah RM850.00 aje, berminat boleh ke blog dsentosalangkawi.

 -  Keseluruhannya memang berpuas hati dengan servis yang disediakan, memang tip top!!

36 Comments on D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

  1. Kereta Sewa Klang
    June 15, 2014 at 6:59 am (3 months ago)

    Bisnes Homestay pakej dengan Kereta Sewa? Terbaik bisnes ni. Memudahkan pelanggan yang menginap..
    Kereta Sewa Klang recently posted..Kereta Sewa KlangMy Profile

    Reply
  2. Zahara Yaakop
    March 24, 2014 at 3:34 pm (5 months ago)

    salam.kl nk book umah + transport pd 1-3 May 2014 bape ye?bleh email sy x detail. transport boleh sediakn utk 8 dewasa 2 kanak-kanak?

    Reply
  3. Abu
    March 6, 2014 at 10:25 am (6 months ago)

    Kalau tarikh 30/5/2014 berapa harga untuk (5h4m) + mpv. 6 dewasa 1 kanak-kanak.

    Reply
  4. Mieza
    January 11, 2014 at 12:38 pm (8 months ago)

    Assalam,

    Saya nak tnya klau untuk tarikh 8 – 11 April 2014.. masih kosong ??

    Reply
  5. RASIDI BIN AHMAD
    November 2, 2013 at 9:04 pm (10 months ago)

    Assalamualaikum … saya berminat nak tempah pakej homestay akak le, ingat nak bercuti pada 26,27,28 Nov 2013 ni. Ada kosong lagi x homestay akak. Apa2 tolong contact saya ye! nak datang dengan mak ayah dan family dalam 10 orang. Berapa harga termasuk pakej kereta. Berminat Rasidi, penang……016-5033 590

    Reply
  6. rosni
    October 18, 2013 at 3:17 pm (11 months ago)

    salam,
    ada kekosongan untuk 2-5/12
    terima kasih

    Reply
  7. dasuke
    January 5, 2013 at 5:07 pm (2 years ago)

    kalau boleh pm no hp kakak…
    kat saya…
    kalau 3 hari 850 kalau 4 hari 3 malam berapa pulak…

    Reply
  8. dasuke
    January 5, 2013 at 5:05 pm (2 years ago)

    nk tyer 4 h 3 mlm brp ekkk

    Reply
  9. syaiful
    November 13, 2012 at 7:01 pm (2 years ago)

    assalamalaikum, akak bleh tak bg sy contact number owner homestay ni…berminat nk amik homestay die lah…

    Reply
  10. syarizal ali
    August 28, 2012 at 11:43 am (2 years ago)

    plzz email contact no for make booking.

    Reply
  11. akubiomed
    July 16, 2012 at 2:15 pm (2 years ago)

    Wah terasa seperti rumah sendiri. Bolehlah kalau ke Langkawi nanti tempah. :-)

    Reply
  12. eiyda
    July 16, 2012 at 1:36 pm (2 years ago)

    wow cantik giler guest house ni kak…

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge