Salam, tak lama lagi kita akan menjalankan ibadah puasa, Tarikh Melihat/Mencerap Anak Bulan Puasa – Ramadhan 2012  telahpun diketahui iaitu pada 19 Julai 2012, untuk maklumat lanjut layari Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia.

melihat anak bulan puasa

So korang dah ganti puasa belum?, kalau belum masih ada sedikit masa lagi, insyaallah tahun ini harapnya diberi kekuatan untuk saya berpuasa penuh, insyaallah amin mudahan.

Untuk kawasan melihat/mencerap anak bulan puasa 2012, saya akan update kemudian bila dah dapat list ye, so dah tahu tarikh melihat anak bulan puasa ni, cepat-cepatlah ganti puasa tu okies hikhik, pada yang dah ganti puasa, tahniah!

- Tahun ni raya giliran di Kampung En.Hubby :D

23 Thoughts on “Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012

  1. Menghitung hari menunggu ketibaan Ramadhan..
    Nur recently posted..Sakit Itu Tanda Allah Sayang Pada KitaMy Profile

  2. count down.16 hari lagi.lepas ni takleh makan siang dah. ahakss
    Oh! budu recently posted..BE dari nuffnang untuk bulan JunMy Profile

  3. Assalam, dah tak lama lagi… tak sabar nak sambut bulan puasa….
    Noorikmal recently posted..Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 1433H/2012M | Sudah Bersiapkah Menerima KedatangannyaMy Profile

  4. Bagus tu harap untuk puasa penuh tahun ni … peluang yg bukan senang nak dapat .. kalau berbadan dua dan mampu baru la peluang terbaik untuk wanita. Wife saya pun sedang berharap perkara yg sama juga, tapi dia kata takut tak mampu sebab masa Ramadhan dh bulan ke-8
    Razifredz recently posted..Juara EURO 2012 | Keputusan FinalMy Profile

  5. masa puasa 6 dulu takleh ganti ke?… ke takleh stack2 puasa? nie persoalan yang bermain di palehotak aku since aku nie laki, so tak pernah rasa xleh puasa masa bulan ramadhan.. haha..
    samanosuke_04 recently posted..Comeback Kali ke-5…My Profile

  6. Akk .. sy pun buat ni , nak tengok kemampuan SEO ..hukss.. sedih lah blog tu ..
    puanbee recently posted..Tarikh Melihat Anak Bulan 19 Julai – Penepatan Awal Puasa 2012My Profile

  7. Allhamdulillah dah ganti habis , nanti boleh buat puasa sunat sementara tunggu ramadhan , latih diri dulu :)
    puanbee recently posted..Cantiknya Dataran Merdeka Di Waktu MalamMy Profile

  8. tak sabar nak puasa…. tahun ni pertama kalinya puasa bertiga…walaupun sikecik tu tak puasa lagi…eheheh
    daddydee recently posted..Perebutan Kuasa : Dongeng Eyriqazz vs Denaihati ep. 2My Profile

  9. Kepada yang belum ganti tue, cepat-cepat ganti puasa dan kepada yang dah ganti ambil peluang puasa sunat sempena bulan Syaaban…sama-sama tingkatkan amalan.
    Aida Rauf recently posted..Jiran zaman sekarang…eh?My Profile

  10. lagi berapa hari ya nak no pose, x saba nak tunggu ramadhan, skrg pulun makan byk2..hihi

  11. selamat berpuasa diucapkan buat semua pembaca blog ini…
    Zarul Umbrella recently posted..(Exclusive) Zarul Umbrella in UniformMy Profile

  12. Emm tak lama dah nk puasa..mesti meriah kan..macam mana la awl puasa nanti..nak sahur ke tidak..hehe
    Hafizul recently posted..Pondok Kecil Perlukan Pertolongan Rakan BloggerMy Profile

  13. Semarakkan Ramadhan.. Sekejap benar masa berlalu.. Tak sabar nak menunggu bulan Ramadhan..
    Nur recently posted..wowww 1001 giveawayMy Profile

  14. Tak lama lagi… menghitung hari :)

    Habis je final terus puasa, wah tenang sikit hehe
    Harian Post recently posted..Gambar Sekitar Majlis Pernikahan Irma Hasmie & Reza Shah OmarMy Profile

  15. tak sabar juga nak tunggu bulan ramadhan. rasanya mesti ada yg belum ganti puasa, cepat2lah ganti

  16. Sekejap sudah hendak masuk bulan Ramadhan dan umat islam mula berpuasa.

  17. x sabar nk tunggu puasa ni… (ada 2 ari nk ganti dulu ni hehehe)
    KesumaAngsana recently posted..Penggunaan MasyaAllah dan AstaghfirullahMy Profile

  18. Ada beberapa hari lagi tak ganti puasa ni! Dok pulun ni heheheh.

  19. tak sabarnya nak puasa.. lepas tu raya.. lepas tuu…
    Suraya recently posted..Duit 50 Sen Baru Untuk Simpan BarangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation