Salam, time entry ini di taip kami dalam perjalanan balik dari Kedah ke Klang, Selangor, eeee rindunya dengan Istana YanMie hikhik, layan gambar Sawah Padi kat bawah ni, cantik kan?.

20120604-095535.jpg

Gambar tak banyak saya ambil, coz saya mabuk DSLR dan Laptop kehkeh, apa bleh buat kan?, harap mabuk ni sedikit masa lagi beransur baik seperti sediakala.

– Salam sayang ^___^

Sent From My Gadget

33 Thoughts on “Sawah Padi

  1. Permandangan yg cantik, mengingatkan sy kepada kampung halaman lah plak, kihkih
    Aldy Shah recently posted..Plain bawal awesome!My Profile

  2. jadi mabuk bila pegang dslr ker apa ?
    paan recently posted..Sibuk Dengan MLMMy Profile

  3. Eh.. Tu macam kampung saya jer. hehehe. Memang syok tgk sawah padi hijau camni. Tenang skit minda :)

  4. wahh..dah lama tak jumpa sawah padi ni..
    titan recently posted..Minta cendol, dapat ketam sambal..My Profile

  5. Sejuk mata memandang.. hijau jer….
    Nurul recently posted..Wordless Wednesday: Purplenya U AllMy Profile

  6. terus terkenangkan kampung halaman
    Zarul Umbrella recently posted..Abang Ensem Di Mata AkuMy Profile

  7. cantik gmbr tu.. selalu jgk sy tgok ibu mgandung mabuk laptop, pening pandang skrin kot.

  8. nak tny,, klang kat mana yer?
    Queen Teratai recently posted..Sesi potong rambut AmmarMy Profile

  9. Assalam kak, saya tak pernah tengok sawah padi yang pernah pun dekat TV saja… cantik…
    Noorikmal recently posted..Permohonan Program Pensiswazahan Guru (PPG) Ambilan Ke-2 Tahun 2012 (2/12) Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma (PPPLD)My Profile

  10. lepas naik flight dari Aloq Staq ke KLIA, baru tau betapa betoinya Kedah Jelapang Padi, saujana mata memandang, nampak padi hingga hujunggg.
    Nazri recently posted..Pertandingan Top Commentators June 2012My Profile

  11. Sawah luas terbentang
    Hijau nan mengawan
    Jauh pandangan
    Di situ tempat permainan
    Hafizul recently posted..Kambing Kena StrokMy Profile

  12. fuhh indahnya ciptaan Allah.subhanaallah!
    Ikhtiar Shah recently posted..Ini Bukan Niat, Tapi Dah TabiatMy Profile

  13. kalau saya balik sungai besar, dapat laa layan sawah padi.. =)
    KiD recently posted..Masterchef Selebriti Malaysia 4 Jun 2012My Profile

  14. Lautan hijau sawah padi/bendang hehe
    Harian Post recently posted..Fenomena Transit Planet Zuhrah 6 Jun 2012My Profile

  15. ni lalu jalan mana ni?
    nmpk cm jalan biasa. org yg biasa membesar tgk sawah padi cm saya ni bila merantau jalan2 yg penuh dgn getah dan kelapa sawit di kiri kanan, rs tertutup pemandangan sbb dah biasa dgn pemandangan saujana mata memandang. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..BANG! Lamp Oleh Bitplay: Lampu Meja Untuk Penembak TegarMy Profile

  16. lor…tak habaq pun mai kedah… tidak boleh mai singgah rumah….
    zie fauzi recently posted..Perkembangan Bayi Dalam Rahim Pada Trimester Ketiga | 28 Hingga 40 Minggu KehamilanMy Profile

  17. memang cantik tengah menghijau macam ni, cool. bila dah hampir2 nak masak pun cantik, bila ada warna keemasan.

  18. hURMMM….. kena buat sessi outdoor photoshoot nie….
    hazman aka species1980 recently posted..Family Breakfast di TAMAN BOTANI PUTRAJAYAMy Profile

  19. Cantik pemandangan bendang padi yang menghijau. Suka melihat anak padi tengah naik serata.
    akubiomed recently posted..Speedlight untuk kamera DSLR CanonMy Profile

  20. Memang indah dan sejuk hati ini bilang melihat pemandangan seperti itu, alhamdulillah…di tempat saya masih banyak pemandangan cantik seperti di atas…
    Dadan recently posted..Kegiatan Rehab Bangunan Waqaf Untuk TKA Al-MuhajirinMy Profile

  21. Saya nampak awan jer yg cantik he3..sawah padi agak gelap :)
    azman recently posted..6 hari tanpa FacebookMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation