EURO 2012 – Jadual Perlawanan EURO 2012

Salam, yeayy Euro 2012 Starts Tonight! Catch The Matches On TV3 & ntv7!, so nampaknya ramailah yang tak sabar menanti EURO 2012 bermula, apa lagi demam bola kini kembali, jadual perlawanan boleh tengok kat bawah ni, Tuan rumah bersama pada Euro 2012 iaitu Poland dan Ukraine.

euro 2012

Dan perlawanan pertama akan berlangsung pada pukul 11.55 malam ini waktu Malaysia yang mana menyaksikan Poland menentang Greece, kat TV3 pun ada Live juga selain Astro, tak pun layan Stadium Twitter dengan hashtag #Euro2012 kehkeh, lagi meriah rasanya ahaks!

JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 PERINGKAT KUMPULAN (Waktu Malaysia) :

Jadual Kumpulan A – EURO 2012

8 Jun – 11:55 pm : POLAND vs GREECE
9 Jun – 02:45 am : RUSSIA vs REP CZECH
13 Jun – 02:45 pm : POLAND vs RUSSIA
13 Jun – 11:55 pm : GREECE vs REP CZECH
17 Jun – 02:45 am : GREECE vs RUSSIA
17 Jun – 02:45 am : REP CZECH vs POLAND

Jadual Kumpulan B – EURO 2012

9 Jun – 11:55 pm : BELANDA vs DENMARK
10 Jun – 02:45 am : JERMAN vs PORTUGAL
13 Jun – 11.55 pm : DENMARK VS PORTUGAL
13 Jun – 02:45 am : BELANDA vs JERMAN
17 Jun – 02.45 am : PORTUGAL VS BELANDA
17 Jun – 02.45 am : DENMARK vs JERMAN

Jadual Kumpulan C – EURO 2012

10 Jun – 11:55 pm : SEPANYOL vs ITALI
11 Jun – 02:45 am : IRELAND vs CROATIA
14 Jun – 02:45 am : SEPANYOL vs IRELAND
14 Jun – 11:55 pm : ITALI vs CROATIA
18 Jun – 02:45 am : CROATIA vs SEPANYOL
18 Jun – 02:45 am : ITALI vs IRELAND

Jadual Kumpulan D – EURO 2012

11 Jun – 11:55 pm : PERANCIS vs ENGLAND
12 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs SWEDEN
15 Jun – 11:55 pm : SWEDEN vs ENGLAND
16 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs PERANCIS
20 Jun – 02:45 am : ENGLAND vs UKRAINE
20 Jun – 02:45 am : SWEDEN vs PERANCIS

Sumber : Denaihati.com

instag

Instag dengan Mzul pagi tadi

Nampaknya ramai lah yang akan terbabas pergi kerja dek demam bola ni, tapi serius memang meriah time demam bola ni, lebih-lebih lagi bila layan di kedai makan, sorak ramai-ramai hahahhaa, bestkan?, rindu zaman bujang-bujang dulu, layan bola kat kedai makan dengan suami dan kawan-kawan ihikkk

- Tiap kali iklan Euro 2012 kat TV3, Haziq mesti cakap “Angah sokong Perancis”, masalahnya dia tau ke Perancis tu apa? hahahhaa.

20 Comments on EURO 2012 – Jadual Perlawanan EURO 2012

  1. Queen Teratai
    June 9, 2012 at 10:16 am (2 years ago)

    hahahaha sya sendiri pun dah terlajak hari ini… sedar2 dah kul 8.30. seb baik cuti dari solat. kalau tak tinggallah subuh..
    Queen Teratai recently posted..Demam Euro 2012My Profile

    Reply
    • Aldy Shah
      June 9, 2012 at 11:06 am (2 years ago)

      Semaat-mata nk tgok bola, penat ke, still berjaga, hairan tul, kalau bab beribadah takdenya eksited mcm tgok bola, just saying : D
      Aldy Shah recently posted..Plain bawal awesome!My Profile

      Reply
  2. Denaihati
    June 8, 2012 at 3:34 pm (2 years ago)

    Angah sokong Perancis, he he. ada jugak team yg dia sokong.
    ada yg ambik mc nanti ke..heee

    Reply
    • yanmie
      June 8, 2012 at 3:22 pm (2 years ago)

      Kalau takde kat TV3, kat NTV7 ada, Astro dah tentu ler ada semua kan :D

      Reply
  3. azman
    June 8, 2012 at 3:15 pm (2 years ago)

    Demam dah bermula nampak nya – saya kureng sikit bola nih cewahh!

    Reply
    • yanmie
      June 8, 2012 at 3:16 pm (2 years ago)

      Untunglah orang rumah sebab tak perlu temankan laki tengok bola hahahhaa :D

      Reply
    • yanmie
      June 8, 2012 at 3:13 pm (2 years ago)

      So apa lagi, boleh ler kita buka kedai jual jersi BOLA heheeee, tapi yelah setuju betul tu, sebab benda ni bermusim so ramai yang akan teruja, tanda menyokong :D

      Reply
    • akubiomed
      June 8, 2012 at 11:40 pm (2 years ago)

      Sesuai sangat hendak meniaga untuk kumpul duit persiapa Raya. :-)

      Reply
  4. sweetkurma
    June 8, 2012 at 3:03 pm (2 years ago)

    nasib baik tak antu bola

    Reply
    • yanmie
      June 8, 2012 at 3:06 pm (2 years ago)

      Kadang2 Yan jadi hantu bola gak kat, tengok pada situasi juga coz kadang2 memang teman hubby layan bola, terutamanya kalau Arsenal lawan, perghhh dua2 jadi hantu bolah hahhaha :D

      Tapi EURO 2012 ni xtau ler hubby demam bola ke tak, kalau dia demam maka bini dia ni haruslah jgk demam sebab teman dia tengok heheee :D

      Reply
      • akubiomed
        June 8, 2012 at 11:39 pm (2 years ago)

        Peminat Gunners rupanya. :-)

        Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge