Salam, ini kali ke 2 saya buat Laksa sejak saya disahkan Mengandung anak ke 3, tekak memang kurang nak makan nasi, pedahal sebelum ni hantu nasi heheee, layankan jelah Mengidam Laksa Lagi, gigihkan diri masuk ke dapur buat apa yang patut, alhamdulillah terhasillah laksa sedap, sedap sebab kuahnya kaw-kaw punya ^__^.

laksa

Keje asyik duk ulang makan laksa je, nasib jugalah boleh masuk tekak, syukur sangat-sangat sebab kadang-kadang kalau saya makan mesti “termuntah” semula, yang ni alhamdulillah siap boleh makan berulang lagi hihihi.

laksa

Gambar dari Instagram

Banjir dengan kuah ikan, yang ni takde guna bahan lain untuk pekatkan kuah, memang 100% guna ikan, so bercinta juga ler time nak asingkan isi ikan dari tulang ikan tu kiikiki, tapi syukur sebab hasilnya superbbbb…ehhh terlebih sudah heee~

- Hari-hari makan laksa pun takpe ^___^

41 Thoughts on “Mengidam Laksa Lagi

  1. Laksa my fav food, yummy2x…
    Aldy Shah recently posted..Plain bawal awesome!My Profile

  2. Hhmmm…..pasti sedap rasanya…
    Dadan recently posted..Rekabentuk Logo Burung Twitter Yang BaruMy Profile

  3. salam kakyan,meh lah singgah kat blog saya ni,kejap je….
    shima recently posted..Setahun sudah akhirnya…My Profile

  4. Salam kakyan,meh lah singgah kat blog saya..kejap je

  5. meliur saya dibuatnya…
    Shack recently posted..Jadual Perlawanan EURO Cup 2012 waktu MalaysiaMy Profile

  6. Salam Yan,

    Pernah try laksa kat SS19 komuter station shah alam. Sedap gak.

  7. wife saya pon jenis gila laksa jugak. peminat ikan no 1. saya xberapa minat sgt laksa ngan ikan ni. huhu
    Ekspresi Ruang recently posted..Bilik Tidur Tergantung Di Kediaman Perancis Ilham ECDM ArchitectsMy Profile

  8. alamak! tetiba mengidam jugak..boleh? hehe..

  9. Assalam, tahniah kak… jangan lupa jaga kesihatan diri dan kandungan… hehehhehe
    Budak Lanun recently posted..Amy Search, Mus May Dan Ibnor Riza Masuk UMNOMy Profile

  10. wah…mengandung..
    tahniah…bakal dapat anak ke 3..
    Din recently posted..Antara Merendah Diri & Bangga DiriMy Profile

  11. wah ramai nye peminat laksa kat sini.. komen bukan main semua nak.. kena wat gath laksa blogger yg mengidam gak ni.
    muazfaris recently posted..UPU Fasa 2 untuk lepasan Matrikulasi dan Asasi 2012My Profile

  12. Sara pun suka makan laksa..terliur tgk gambar laksa akak tu. :)
    Sara recently posted..Tudung Pashmina semakin menjadi pilihanMy Profile

  13. sedapnya laksa.. saya masih xboleh nak makan laksa lagi.. mak saya pesan lepas bersalin atau keguguran kurang2 6 bulan x boleh mkn laksa… adoiii tgk je la skrg ni.. kalau lps bersalin mak saya kata sebaiknya setahun jgn mkn laksa.. :)
    Queen Teratai recently posted..Ragam Si Anak Melepas MarahMy Profile

  14. Kalau laksa nie … layan makan kat bawah pokok time petang-petang lagi best….
    hazman aka species1980 recently posted..Pengguna PERTAMA SAMSUNG GALAXY S III dengan CELCOM !!!!My Profile

  15. nampak memang sangat sedap!! <– komen ikhlas dari bukan penggemar laksa..
    zuls recently posted..Lelaki Kacak SEO Contest is ChallengingMy Profile

  16. share la resepinya kak..terliur plak bard tengok gambar tu ha..huhu…
    bardboo recently posted..Lisa Surihani Dah Berisi? Eh Saya Pun!My Profile

  17. Laksa + Laksam menjadi kegilaan saya hehe… nampak laksa kak yan ni lagi buatkan saya gila nak makan laksa, amboi sedapnya kuah (kunci sedap ada pada kuah tu sendiri hehe)
    Harian Post recently posted..Senarai Pembida Berjaya Tender Nombor Pendaftaran Siri WWWMy Profile

  18. Assalam… perghhhh memang sedap kak… hahahha
    Budak Lanun recently posted..Betulkah Lisa Surihani Akan Berhenti Berlakon ?My Profile

  19. sedapnya laksa. ngidam juga rrr, hehehe
    hakimi recently posted..Samsung Galaxy Ace Duos announcedMy Profile

  20. Wahhhh yummeh nyaaa kak. Saya suka laksa penang ni. Feverettt!

  21. Wah…nampak sedapnyeeee! Saya pun baru nak mula aktif di dapur… http://publicgold999.blogspot.com/2011/12/dinar-for-dina-happy-9th-birthday.html

  22. wah nampak mcm sedap..
    Zarul Umbrella recently posted..Masih Ada Yang Sudi…My Profile

  23. bagi saya gambar tu memang superb lah
    Juan recently posted..Deal Hangat MalaysiaMy Profile

  24. Wahhh seronok nya tengok…mesti besttttt ni…fuhhh..terangkat…haha
    Hafizul recently posted..Cabaran SEO – Lelaki KacakMy Profile

  25. Laksa jugak berkahsiat untuk ibu2 mengandung….he3.
    azman recently posted..Siapa Lelaki Kacak Pemilik WWW 1?My Profile

  26. aduiii jadi teringin nak makan laksa lak….huhu
    sweetkurma recently posted..lelaki perasan kacak….sedang di uji…!!!!My Profile

  27. tu dia, pekat macam ni memang sedap, rasa pure ikan
    Denaihati recently posted..Promosi Web Hosting Denaihati Network – ServerfreakMy Profile

  28. mengidam perkara yang biasa terjadi apabila mula mengandung.. Don baru makan asam laksa maggie sebentar tadi.. mengidam entah aku pun x tahu hehe…
    donnyien recently posted..Bila boring, apa saya buat…My Profile

  29. Salah satu cara untuk mengatasi muntah ketika mengandung dengan makan secara kerap dengan kuantiti sedikit.

  30. fuuhhh,,sedap!!
    Ikhtiar Shah recently posted..Ini Bukan Niat, Tapi Dah TabiatMy Profile

  31. omak eh , jadi teringin laksa pulak ni ..
    puanbee recently posted..Bengkung Paling Senang Nak Di Pakai Selepas BersalinMy Profile

  32. sedap tu laksa … wife saya hari ti mengidam ayam goreng tepung je ….
    Razifredz recently posted..Taubat Seorang HambaMy Profile

  33. alamak..terliurlah!
    ciklaili.com recently posted..Samsung Galaxy S III : Idaman KalbuMy Profile

  34. time preggie mkn masam2 mmg kot kak.. heee cam kalo period rs nk mkn masam2.. eh sama ke ngidamnya tu? hehehhe
    eiyda recently posted..Johor Premium Outlet (JPO)My Profile

  35. colour gambar ni sangat cantik. dan ia buat menarik! =)
    KiD recently posted..Jom tengok Oh My English Astro TVIQMy Profile

  36. sedapnya =).saya laksa penang, kalsa kelantan semua saya sapu. tapi saya lebih gemarkan laksam
    rozuan recently posted..BERAT BADAN LISA SURIHANI NAIK SELEPAS KAHWINMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation