Mengidam Laksa Lagi

Salam, ini kali ke 2 saya buat Laksa sejak saya disahkan Mengandung anak ke 3, tekak memang kurang nak makan nasi, pedahal sebelum ni hantu nasi heheee, layankan jelah Mengidam Laksa Lagi, gigihkan diri masuk ke dapur buat apa yang patut, alhamdulillah terhasillah laksa sedap, sedap sebab kuahnya kaw-kaw punya ^__^.

laksa

Keje asyik duk ulang makan laksa je, nasib jugalah boleh masuk tekak, syukur sangat-sangat sebab kadang-kadang kalau saya makan mesti “termuntah” semula, yang ni alhamdulillah siap boleh makan berulang lagi hihihi.

laksa

Gambar dari Instagram

Banjir dengan kuah ikan, yang ni takde guna bahan lain untuk pekatkan kuah, memang 100% guna ikan, so bercinta juga ler time nak asingkan isi ikan dari tulang ikan tu kiikiki, tapi syukur sebab hasilnya superbbbb…ehhh terlebih sudah heee~

- Hari-hari makan laksa pun takpe ^___^

41 Comments on Mengidam Laksa Lagi

  1. shima
    June 7, 2012 at 7:48 am (2 years ago)

    Salam kakyan,meh lah singgah kat blog saya..kejap je

    Reply
  2. Rin
    June 5, 2012 at 5:08 pm (2 years ago)

    Salam Yan,

    Pernah try laksa kat SS19 komuter station shah alam. Sedap gak.

    Reply
  3. yana lyana
    May 30, 2012 at 1:08 pm (2 years ago)

    alamak! tetiba mengidam jugak..boleh? hehe..

    Reply
  4. Queen Teratai
    May 29, 2012 at 3:30 pm (2 years ago)

    sedapnya laksa.. saya masih xboleh nak makan laksa lagi.. mak saya pesan lepas bersalin atau keguguran kurang2 6 bulan x boleh mkn laksa… adoiii tgk je la skrg ni.. kalau lps bersalin mak saya kata sebaiknya setahun jgn mkn laksa.. :)
    Queen Teratai recently posted..Ragam Si Anak Melepas MarahMy Profile

    Reply
  5. sarah mohamad
    May 28, 2012 at 11:19 am (2 years ago)

    Wahhhh yummeh nyaaa kak. Saya suka laksa penang ni. Feverettt!

    Reply
  6. donnyien
    May 27, 2012 at 4:17 am (2 years ago)

    mengidam perkara yang biasa terjadi apabila mula mengandung.. Don baru makan asam laksa maggie sebentar tadi.. mengidam entah aku pun x tahu hehe…
    donnyien recently posted..Bila boring, apa saya buat…My Profile

    Reply
  7. akubiomed
    May 27, 2012 at 12:02 am (2 years ago)

    Salah satu cara untuk mengatasi muntah ketika mengandung dengan makan secara kerap dengan kuantiti sedikit.

    Reply
  8. Razifredz
    May 26, 2012 at 7:12 pm (2 years ago)

    sedap tu laksa … wife saya hari ti mengidam ayam goreng tepung je ….
    Razifredz recently posted..Taubat Seorang HambaMy Profile

    Reply
  9. eiyda
    May 26, 2012 at 5:37 pm (2 years ago)

    time preggie mkn masam2 mmg kot kak.. heee cam kalo period rs nk mkn masam2.. eh sama ke ngidamnya tu? hehehhe
    eiyda recently posted..Johor Premium Outlet (JPO)My Profile

    Reply
    • yanmie
      May 26, 2012 at 3:40 pm (2 years ago)

      Samalah akak pun bagi jeler laksa apa pun mesti layan punya hihihi, Owh lama tak pekena laksam, bertahun2 juga, dulu masa bujang selalu gak ler makan sebab housemate orang kelantan :D
      yanmie recently posted..Mengidam Laksa LagiMy Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge