Salam, masih tentang percutian di Melaka, memang banyak gambar nak share ni, maklumlah tak nak terlepas mencatatkan perjalanan percutian sepanjang disini, kali ni cerita tentang Melaka River Cruise, sebelum ni tengok kat TV dan Internet serta melalui pembacaan sejarah sahaja, kali ni datang sendiri ke sini.

melaka river cruise

Jeti tempat mengambil dan menurunkan penumpang, tapi kami tak sempat nak naik feri sebab kesuntukan masa, banyak tempat nak pergi, lagi pulak time ni ada rasa mabuk-mabuk sikit, tak boleh nak bau air sungai tu heheee.

melaka river cruise

Cantik betul view disekelilingnya, ada Hotel Del Rio kalau tak silap namanya, betul2 menghadap dan tepi Sungai Melaka tu, cantik sangat hotel tu, duk kat sini ala-ala macam kat Venice :D

melaka river cruise

Yan ni kami ingat nak pergi beli tiket feri, nak rasa sendiri macam mana bestnya naik feri di Sungai Melaka, tapi tak jadi sebabkan masa suntuk plus saya tak berapa nak teringin, mabuk ekekeke.

Harga Tiket Melaka River Cruise

  •  Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-kanak : RM 10.00

- Gambar snap dari iPhone 4S, dah malas usung DSLR :D