Melaka River Cruise

Salam, masih tentang percutian di Melaka, memang banyak gambar nak share ni, maklumlah tak nak terlepas mencatatkan perjalanan percutian sepanjang disini, kali ni cerita tentangΒ Melaka River Cruise, sebelum ni tengok kat TV dan Internet serta melalui pembacaan sejarah sahaja, kali ni datang sendiri ke sini.

melaka river cruise

Jeti tempat mengambil dan menurunkan penumpang, tapi kami tak sempat nak naik feri sebab kesuntukan masa, banyak tempat nak pergi, lagi pulak time ni ada rasa mabuk-mabuk sikit, tak boleh nak bau air sungai tu heheee.

melaka river cruise

Cantik betul view disekelilingnya, ada Hotel Del Rio kalau tak silap namanya, betul2 menghadap dan tepi Sungai Melaka tu, cantik sangat hotel tu, duk kat sini ala-ala macam kat Venice πŸ˜€

melaka river cruise

Yan ni kami ingat nak pergi beli tiket feri, nak rasa sendiri macam mana bestnya naik feri di Sungai Melaka, tapi tak jadi sebabkan masa suntuk plus saya tak berapa nak teringin, mabuk ekekeke.

Harga TiketΒ Melaka River Cruise

  • Β Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-kanak : RM 10.00

– Gambar snap dari iPhone 4S, dah malas usung DSLR πŸ˜€

About yanmie 2602 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

60 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge