Melaka River Cruise

Salam, masih tentang percutian di Melaka, memang banyak gambar nak share ni, maklumlah tak nak terlepas mencatatkan perjalanan percutian sepanjang disini, kali ni cerita tentang Melaka River Cruise, sebelum ni tengok kat TV dan Internet serta melalui pembacaan sejarah sahaja, kali ni datang sendiri ke sini.

melaka river cruise

Jeti tempat mengambil dan menurunkan penumpang, tapi kami tak sempat nak naik feri sebab kesuntukan masa, banyak tempat nak pergi, lagi pulak time ni ada rasa mabuk-mabuk sikit, tak boleh nak bau air sungai tu heheee.

melaka river cruise

Cantik betul view disekelilingnya, ada Hotel Del Rio kalau tak silap namanya, betul2 menghadap dan tepi Sungai Melaka tu, cantik sangat hotel tu, duk kat sini ala-ala macam kat Venice :D

melaka river cruise

Yan ni kami ingat nak pergi beli tiket feri, nak rasa sendiri macam mana bestnya naik feri di Sungai Melaka, tapi tak jadi sebabkan masa suntuk plus saya tak berapa nak teringin, mabuk ekekeke.

Harga Tiket Melaka River Cruise

  •  Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-kanak : RM 10.00

- Gambar snap dari iPhone 4S, dah malas usung DSLR :D

60 Comments on Melaka River Cruise

    • yanmie
      May 3, 2012 at 10:18 am (2 years ago)

      Betul tu, memang cantik tapi sayangnya pergi siang hari, tapi kalau pergi malam hari banyak pulak tempat tak boleh dilawati hehehe :D
      yanmie recently posted..Mahkota Parade MelakaMy Profile

      Reply
  1. Norasikin
    May 2, 2012 at 7:01 pm (2 years ago)

    sekarang ni rivercruise dah boleh jd bisnes bagus. Pantang ada sungai atau laut. Ada je rivercruise. Tapi tak teringin lagi nak naik mana-mana rivercruise walaupun kat jb ni ada dua tiga km je dari rumah saya. kat kampung saya di muo pun ada juga. Cuma sekali je naik dulu masa kat thailand sbb dlm tu ada restoran. 2 jam pusing2 sungai chopraya
    Norasikin recently posted..Pertandingan Pengomen Tegar Blog Ronaldmohoni.com Mei 2012My Profile

    Reply
  2. Denaihati
    May 2, 2012 at 6:37 pm (2 years ago)

    Xde rezeki nak naik ye. Mungkin next time datang naik dgn new baby…hee

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 7:12 pm (2 years ago)

      boleh je tu gi cuti2 Malaysia tu, wah siap ada domain lain lagi tu, ada berapa banyak blog dah ni? :D
      yanmie recently posted..Muzium Samudera MelakaMy Profile

      Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 5:04 pm (2 years ago)

      Hujung minggu baru ni, alahaiii tak jumpa pulak kan…
      yanmie recently posted..Melaka River CruiseMy Profile

      Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 5:05 pm (2 years ago)

      Salam,

      Lama-lama tak pergi sini memang banyak sangat perubahan, cantik sangat Negeri Melaka sekarang ni :D
      yanmie recently posted..Melaka River CruiseMy Profile

      Reply
      • akubiomed
        May 2, 2012 at 5:26 pm (2 years ago)

        Saya sendiri sesekali balik kampung dan pergi bandar Melaka sudah banyak perubahan yang berlaku.

        Reply
        • yanmie
          May 2, 2012 at 6:26 pm (2 years ago)

          Betul tu, last saya sampai ke Negeri Melaka time tu saya bergelar seorang pelajar lagi, betul-betul banyak perubahan, cantik sangat Melaka lah ni :D
          yanmie recently posted..Muzium Samudera MelakaMy Profile

          Reply
  3. Azie
    May 2, 2012 at 4:19 pm (2 years ago)

    Dapat naik lagi best akak, Azie naik time berhoneymoon tempoh hari.

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 4:16 pm (2 years ago)

      Betul tu azman, kali ni cantik sesangat, sampai tak nak balik pun ada hehee :D
      yanmie recently posted..Melaka River CruiseMy Profile

      Reply
      • hafizul
        May 2, 2012 at 3:48 pm (2 years ago)

        Wow!!!!!betul ni kak?????serius sangat iphone ambil gambar yer..boleh pinjam x iphone tu???:-)
        hafizul recently posted..Anda Tengok Mesti TersenyumMy Profile

        Reply
          • hafizul
            May 2, 2012 at 3:57 pm (2 years ago)

            Maybe akak dah ada asas fotografi kot..ditambah pula penggunaan gadjet yang berkualiti. Apa-apa pun, saya suka tengok gambar-gambar ni. Huhu

            Reply
  4. syamila
    May 2, 2012 at 3:41 pm (2 years ago)

    kak sya naik feri tu kan….tahan mata je sbb mengantuk yg amat…he3

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 3:44 pm (2 years ago)

      heheeee yeke kak? ni sebab rasa mabuk hari tu, tu yang tak teringin sangat hihihi :D
      yanmie recently posted..Melaka River CruiseMy Profile

      Reply
      • syamila
        May 2, 2012 at 5:04 pm (2 years ago)

        sbb masa naik tu dh penat sgt…apa lagi…mata mmg hampir2 tk blh control…tp terpaksa control juga ayu sbb ramai org…hahahaha
        syamila recently posted..Bersantai Di Teluk KalongMy Profile

        Reply
  5. puanbee
    May 2, 2012 at 3:40 pm (2 years ago)

    Cantik gak gambar iphone4s nih kak , boleh cuba nanti ni , melaka tk pernah jejalan lagi pergi atas urusan penting saja
    puanbee recently posted..Tunai janjiMy Profile

    Reply
    • yanmie
      May 2, 2012 at 3:43 pm (2 years ago)

      Ha’ah Bee cantik kan, pi lah Melaka, banyak tempat-tempat menarik yang boleh dilawati disana :D
      yanmie recently posted..Melaka River CruiseMy Profile

      Reply
      • syamila
        May 2, 2012 at 5:06 pm (2 years ago)

        cantik kan yan…ingat minggu ni sempena cuti wesak nk pergi sana lagi…tapi ada program lain..terpaksa cancel…tunggu baby keluar dulu la…baru buat sesi jalan2 cuci mata lagi….he3
        syamila recently posted..Bersantai Di Teluk KalongMy Profile

        Reply
        • yanmie
          May 2, 2012 at 6:27 pm (2 years ago)

          masih larat lagi ke kak nak pi cuci mata tu hehee, berapa bulan dah ye?
          yanmie recently posted..Muzium Samudera MelakaMy Profile

          Reply
          • syamila
            May 3, 2012 at 3:39 pm (2 years ago)

            kalau bab jalan2 ni mmg sihat sentiasa…balik rumah je tk bermaya…hik3…skrg ni dh masuk 6 bulan…
            syamila recently posted..Breast Feeding ProgramMy Profile

            Reply
      • akubiomed
        May 2, 2012 at 5:29 pm (2 years ago)

        Macamana quality gambar indoor.

        Reply
    • syamila
      May 2, 2012 at 5:07 pm (2 years ago)

      ai jeles taw tgk bee & yan dpt iphone tu…. gurau je… korang mmg bertuah… syg kak sya tk dpt nk ikut perkembangan contest tu…tahu2 je dh ada pemenang….

      tahniah….
      syamila recently posted..Bersantai Di Teluk KalongMy Profile

      Reply
  6. alia
    May 2, 2012 at 3:37 pm (2 years ago)

    xdela mahal sgt.blh la pegi nnt..

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge