Blog SuperMak


Salam, hiks Lama Tak Cerita Pasal Adsense kan?, ni “ter”entry pun lepas baca entry Buat duit dengan Adsense di blog Bahasa Melayu, sebenarnya ramai juga yang duk PM tanya tentang Adsense ni, macam mana nak Apply Adsense di Blog BM, sebenarnya kena Apply menggunakan blog BI untuk mendapatkan akaun Adsense, dah Approve nanti akaun tu boleh guna kat semua blog termasuk blog BM.

Cashout Adsense

Ok cerita pasal cashout hihihi, ini merupakan Cashout kali ke…hemmmm kali keberapa ye?, ada juga yang saya tak entry kan, senyap-senyap terus pi amik duit heheeee.

Cashout Adsense

Ini yang bulan lepas punya, biasanya saya ambil duit adsense ini melalui Western Union di Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang, servis kat pejabat pos ni memang tip top, memang tak menunggu lama.

cashout adsense

Ce tengok beza no giliran tu, tapi menunggu tak lama pun sebab kan dah kata servis kat Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang ni Tip Top, tak tunggu lama pun.

cashout adsenseSebenarnya Payment Issue 24hb April lagi, tapi tah kenapa saya tak perasan hihihihi, sebabnyaaaaaa saya jarang login ke dashboard adsense, saya jarang fikir tentang income yang saya perolehi dari blog, yang saya tahu, saya menaip, saya enjoy, cukup bulan cek dashboard tengok payment issue, alhamdulillah rezeki dari Allah Ta’ala.

- Syukur Blog ini setiap bulan masih boleh menjana pendapatan melalui Inniy dan juga Adsense, anda pula bagaimana?

63 Thoughts on “Lama Tak Cerita Pasal Adsense

  1. Blog aya buat masa ni masih dengan Nuffnang je.. takda rezeki lagi… :(
    Aya recently posted..Anugerah Blogger Popular 2013My Profile

  2. kita baru dapat sen sen..takpa bermula dari bawah..hehe
    faris recently posted..Adsense di website bahasa melayuMy Profile

  3. boleh xkalau kita guna account adsense baru kat blog yang kene baned dulu?
    kalau website update proxy list adsense terima x? sebab ade gak tngok site update proxy,xde article pun..tapi ad adsense..
    adibhaha recently posted..Free proxy update 1/9/2012My Profile

  4. saya dah lama tahu pasal buat duit pasal adsense ni. tapi tak pernah pun merasa lagi duit dari adsense sebab tak kosisten berblog. mcm mana nk maintain semangat tu yer?

  5. Nanti apabila sudah cukup Adsense untuk cash out saya ingin tanya dengan Yanmie prosidur cash out duit dari Adsense ini.

    • Henda apply Innity tidak laya lagi kerana trafik blog masih rendah sebab saya jarang main keyword yang bermusim dan mengikut trend sebab blog peribadi lebih kepada hal peribadi. :-)

  6. bestnye..tahniah :)
    Terbelog recently posted..Kuasa Allah Jeep Bergerak Tanpa EnjinMy Profile

  7. fuhhh dasyat la.. bile la nak jadi murah rezki cm kak yan.. padu skali..
    incik recently posted..15 cara mudah khusyuk dalam solatMy Profile

  8. rezeki anak2 dan anak dlm perot. hehe.
    mesti lumayan sbb dh dlm usd lg tu :)
    Ekspresi Ruang recently posted..Lampu Meja Sisi Daripada Filem X-Ray Rekaan Sture PallarpMy Profile

  9. tahniah, wan x de income pape pon.huhu
    rozuan recently posted..SAMA-SAMA BANTU KELUARGA BLOGGER AMMARMy Profile

  10. Wah… Tahniah kak.

    Daku masih blom dapat jana income. Blog pun masih ingusan. Hehehehe

  11. Alhamdulillah rezeki ibu mengandung ni.. Sekarang alhamdulillah dapat juga jana sikit2 dari hasil blogging.. lepaslah beli pampes anak.. hehehe
    myvitrd recently posted..Blogger Berdangdut Di LG Cinema 3D SMART TV PartyMy Profile

  12. boleh try apply ni…mana tahu ada rezki..haha
    hafizul recently posted..Cuti SekolahMy Profile

  13. mantap, igt nak wat entry pasl ni, nntikan ye.. hehe

  14. Alhamdulillah rezeki untuk kak yan sekeluarga kan… ;)

    Banyak nak kena belajar dari kak yan :)
    Myra Jay recently posted..Persiapan Kenduri Doa Selamat @LumutMy Profile

  15. saya pakai juga adsense, dan disebabkan trafik blog x begitu power aka slow slow kura kura, maka income adsense pon slow cam siput lah
    Juan recently posted..Live Streaming Debat PTPTN Khairi vs Rafizi 22 Mei 2012My Profile

  16. dah lama tak nampak iklan innity dalam blog ni… mana ye?
    azriMy recently posted..Android Penyebar Malware TerbesarMy Profile

  17. entri ni membuatkan saya benar-benar insaf dgn kesilapan lalu.
    tamak menjerat diri.. saya nak apply G.A lagi..
    Mus recently posted..Pilihan Terbaik Nasi Ayam Izzaty Di Kota MaruduMy Profile

  18. Rezeki ibu mengandung memang murah…he3..bole ler belanja he3..

  19. Dulu saya cashout kat RHB, tapi sekarang kat BSN sebab rate dia lebih baik. Pejabat Pos belum cuba.
    GreenLava recently posted..How to reinvigorate your blog after a long hiatusMy Profile

  20. Menulis dengan ikhlas berbeza kepuasan berbanding menulis kerana wang. Ganjaran akan datang dengan sendiri tanpa kita sedari :)

  21. hehe..income sye dari service design jela.hehe
    Master Zuheir recently posted..Wordless Wednesday : Sumber Rezeki Masa Umur 19 Tahun Mei 2012My Profile

  22. hehe..asal ade rezeki dtg,syukur pada Allah pemberi rezki..tahniah.hehe
    Ikhtiar Shah recently posted..Ini Bukan Niat, Tapi Dah TabiatMy Profile

  23. tahniah. tahniah..mesti banyak kali ni kan? hoho..
    titan recently posted..Himpunan Jutaan Belia – Mei 2012My Profile

  24. tahniah kak…murah betul rezeki…bard punya adsense kata payment on hold..entah kenapa la tu..huhu…
    bardboo recently posted..5 Cabaran Dalam Penyusuan Susu IbuMy Profile

  25. Dengar dari bro DH, blog Mbak Yanmie terpilih oleh Google, Tahniah !
    Dadan recently posted..Kesalahan yang Harus Dihindari di TwitterMy Profile

  26. saya bau2 ikan bakarla…hik3…
    eyriqazz recently posted..Jom Jumpa Chef Wan di KFC Stadium Kota BharuMy Profile

  27. peh seronok…tgk2 dah boleh cashout.

    Tapi yang tak bestnye Adsense ni takleh tukar Payee Name, takleh la nak cashout pakai Western Union, terpaksa la tunggu dia punye cek
    Shahrul recently posted..Lelaki Kacak Semakin MengganasMy Profile

  28. wowww..besnye stiap bln leh cashout..
    syu90 recently posted..Burger King: FREE Spicy TendercrispMy Profile

  29. wowww..mmg best. btl tu,berblog dan menulis sbb minat.. rezeki akan datang insyaAllah..
    aslam recently posted..Akibat salah tulisMy Profile

  30. tak mampu nak jana pendapatan lagi, nak branding dulu :)
    Harian Post recently posted..Debat PTPTN Khairy VS Rafizi [Video]My Profile

  31. hanya mampu jana pendapatan guna air liur sekarang
    huhu

  32. oh begitu rupanya cara nak dapat iklan adsense
    onlajer recently posted..Bab Menjadi Kontraktor Elektrik Yang HebatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation