Lama Tak Cerita Pasal Adsense

Salam, hiks Lama Tak Cerita Pasal Adsense kan?, ni “ter”entry pun lepas baca entry Buat duit dengan Adsense di blog Bahasa Melayu, sebenarnya ramai juga yang duk PM tanya tentang Adsense ni, macam mana nak Apply Adsense di Blog BM, sebenarnya kena Apply menggunakan blog BI untuk mendapatkan akaun Adsense, dah Approve nanti akaun tu boleh guna kat semua blog termasuk blog BM.

Cashout Adsense

Ok cerita pasal cashout hihihi, ini merupakan Cashout kali ke…hemmmm kali keberapa ye?, ada juga yang saya tak entry kan, senyap-senyap terus pi amik duit heheeee.

Cashout Adsense

Ini yang bulan lepas punya, biasanya saya ambil duit adsense ini melalui Western Union di Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang, servis kat pejabat pos ni memang tip top, memang tak menunggu lama.

cashout adsense

Ce tengok beza no giliran tu, tapi menunggu tak lama pun sebab kan dah kata servis kat Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang ni Tip Top, tak tunggu lama pun.

cashout adsenseSebenarnya Payment Issue 24hb April lagi, tapi tah kenapa saya tak perasan hihihihi, sebabnyaaaaaa saya jarang login ke dashboard adsense, saya jarang fikir tentang income yang saya perolehi dari blog, yang saya tahu, saya menaip, saya enjoy, cukup bulan cek dashboard tengok payment issue, alhamdulillah rezeki dari Allah Ta’ala.

- Syukur Blog ini setiap bulan masih boleh menjana pendapatan melalui Inniy dan juga Adsense, anda pula bagaimana?

63 Comments on Lama Tak Cerita Pasal Adsense

  1. adibhaha
    September 1, 2012 at 1:07 am (2 years ago)

    boleh xkalau kita guna account adsense baru kat blog yang kene baned dulu?
    kalau website update proxy list adsense terima x? sebab ade gak tngok site update proxy,xde article pun..tapi ad adsense..
    adibhaha recently posted..Free proxy update 1/9/2012My Profile

    Reply
  2. ahbi
    June 4, 2012 at 6:52 am (2 years ago)

    saya dah lama tahu pasal buat duit pasal adsense ni. tapi tak pernah pun merasa lagi duit dari adsense sebab tak kosisten berblog. mcm mana nk maintain semangat tu yer?

    Reply
  3. akubiomed
    May 25, 2012 at 4:21 pm (2 years ago)

    Nanti apabila sudah cukup Adsense untuk cash out saya ingin tanya dengan Yanmie prosidur cash out duit dari Adsense ini.

    Reply
    • akubiomed
      May 25, 2012 at 4:23 pm (2 years ago)

      Henda apply Innity tidak laya lagi kerana trafik blog masih rendah sebab saya jarang main keyword yang bermusim dan mengikut trend sebab blog peribadi lebih kepada hal peribadi. :-)

      Reply
  4. daddydee
    May 24, 2012 at 1:18 pm (2 years ago)

    Wah… Tahniah kak.

    Daku masih blom dapat jana income. Blog pun masih ingusan. Hehehehe

    Reply
  5. hafizul
    May 24, 2012 at 10:20 am (2 years ago)

    boleh try apply ni…mana tahu ada rezki..haha
    hafizul recently posted..Cuti SekolahMy Profile

    Reply
  6. muazfaris
    May 24, 2012 at 9:51 am (2 years ago)

    mantap, igt nak wat entry pasl ni, nntikan ye.. hehe

    Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 9:45 am (2 years ago)

      Takpe slow2 lama2 oklah tu, takde orang berjaya dengan mendadak, semua bermula dari bawah, good luck yea :D
      yanmie recently posted..McD Chicken FoldoverMy Profile

      Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 7:16 am (2 years ago)

      Salam,

      Ada je Innity, saya guna google adsense sebagai alternate ads pada innity. bila innity keluar adsense xkeluar, kalau tak buat macam ni blog nmpk serabut :P
      yanmie recently posted..Lama Tak Cerita Pasal AdsenseMy Profile

      Reply
  7. azman
    May 24, 2012 at 12:55 am (2 years ago)

    Rezeki ibu mengandung memang murah…he3..bole ler belanja he3..

    Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 9:44 am (2 years ago)

      Alhamdulillah rezeki, syukur sangat2, mehhhh ada chicken foldover kat entry baru hahahahhahaha :D
      yanmie recently posted..McD Chicken FoldoverMy Profile

      Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 9:43 am (2 years ago)

      Oh tak pernah lagi buat kat Bank sebab duk fikir kat bank ramai sangat orang, kat Pejabat Pos kejap je tak banyak kerenah :D
      yanmie recently posted..McD Chicken FoldoverMy Profile

      Reply
  8. Rezeki Skrin Kaca
    May 24, 2012 at 12:36 am (2 years ago)

    Menulis dengan ikhlas berbeza kepuasan berbanding menulis kerana wang. Ganjaran akan datang dengan sendiri tanpa kita sedari :)

    Reply
  9. Shahrul
    May 23, 2012 at 8:01 pm (2 years ago)

    peh seronok…tgk2 dah boleh cashout.

    Tapi yang tak bestnye Adsense ni takleh tukar Payee Name, takleh la nak cashout pakai Western Union, terpaksa la tunggu dia punye cek
    Shahrul recently posted..Lelaki Kacak Semakin MengganasMy Profile

    Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 9:40 am (2 years ago)

      Oh guna nama siapa kat adsense? kalau cek berjanggut ler tunggu plus charge banyak time clearkan cek tu kalau tak silap lah sebab tak pernah request guna cek.
      yanmie recently posted..McD Chicken FoldoverMy Profile

      Reply
      • Shahrul
        May 24, 2012 at 2:09 pm (2 years ago)

        pakai nama sendiri, tapi tak isi nama penuh…

        tu la, rugi kalau pakai cek….terpaksa lah

        Reply
  10. aslam
    May 23, 2012 at 6:45 pm (2 years ago)

    wowww..mmg best. btl tu,berblog dan menulis sbb minat.. rezeki akan datang insyaAllah..
    aslam recently posted..Akibat salah tulisMy Profile

    Reply
    • yanmie
      May 24, 2012 at 9:38 am (2 years ago)

      yang penting sebenarnya minat menulis tu kena ada, lain2 tu datang kemudian, kira bonus lah kan :D
      yanmie recently posted..McD Chicken FoldoverMy Profile

      Reply
    • yanmie
      May 23, 2012 at 6:34 pm (2 years ago)

      Baguslah macam tu, akak pasang iklan pun usia blog bertahun baru letak iklan, bukan hari ni buat blog hari ni jugak letak iklan :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Cerita Pasal Adsense My Profile

      Reply
  11. syahrilhafiz
    May 23, 2012 at 6:21 pm (2 years ago)

    hanya mampu jana pendapatan guna air liur sekarang
    huhu

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge