Kereta Mainan Pandu Sendiri

Salam, semalam saya ada Appointment dengan Doktor di Klinik Pakar Wanita, lepas tu saya bawa adik dan anak-anak ke Giant Bukti Tinggi Klang, Makan, shopping barang sikit, ntah termakan pujukan anak, diorang nak main kereta mainan yang diorang pandu sendiri, kesianlah pulak kan, bukan selalu nak main pun kan, bagilah diorang seronok macam kanak-kanak yang lain, ok layan!

kereta mainan

Nak dijadikan cerita, kami berada dalam kedai pakaian, saya sedang memilih beberapa helai Abaya, kat tepi kedai ni pulak “tapak” mainan tu, apa lagi Haziq kata “Ibu, Angah nak duit SERATUS!”, perghhhh seratus tu dia nak hahahhahhaa, tanya dia seratus tu nak buat apa?, dia kata nak naik kereta mainan tu, hahahhaa kelakar pulak sampai minta duit RM100 yea :D

kereta mainan

Race siapa yang menang ^___^

kereta mainan

Aiman bergaya dengan keretanya

kereta mainan

Haziq, cara haziq bawa ni memang nampak pro, corner memang sebijik macam ayahnya, kalau boleh drift dia dah drift dah gamaknye hehehee

Nak naik ni bayar RM 3 untuk 5 minit, oklah kan daripada yang token tu masuk rm1 kejap je gediknye, btw seronok tengok anak-anak happy, terubat kerinduan pada suami :D

- Vote video Aiman Buat Magic kat SINI, tq yea ^___^

54 Comments on Kereta Mainan Pandu Sendiri

  1. LilyNrman
    May 14, 2012 at 12:17 pm (2 years ago)

    amboi, mintak seratus? Kenapa Haziq kata seratus? Budak besar 19 tahun macam saya ni boleh join tak? HAHAHA. Mau terbelah dua kete tuh. Hehe
    LilyNrman recently posted..Telur aku Pecah!My Profile

    Reply
  2. Norasikin
    May 14, 2012 at 10:31 am (2 years ago)

    Sesiapapun akan bahagia bila tgok anak2 terkinja-kinja bila kemahuannya dipenuhi
    Norasikin recently posted..Resepi Nasi Lemak KukusMy Profile

    Reply
  3. Norasikin
    May 14, 2012 at 10:30 am (2 years ago)

    Saya gembira tengok anak2 ceria je. Kalau boleh semua yg dia minta tu nak diberi tp kdg2 kena fikir juga buruk baiknya
    Norasikin recently posted..Resepi Nasi Lemak KukusMy Profile

    Reply
  4. Denaihati
    May 13, 2012 at 5:15 pm (2 years ago)

    bakal-bakal pemandu legenda adik beradik dr m’sia ganti schumacher.

    Reply
  5. woot
    May 13, 2012 at 12:04 am (2 years ago)

    amboih baca tajuk ingat kak yanmie yang naik tadi keh3 ><

    Reply
  6. Zarul Umbrella
    May 12, 2012 at 11:31 am (2 years ago)

    kalau ada bakat memandu elok diasah dari awal ..boleh jadi pelumba F! suatu hari nanti
    Zarul Umbrella recently posted..Sangap…My Profile

    Reply
  7. zuraini
    May 11, 2012 at 7:03 pm (2 years ago)

    Assalamualaikum…

    Saje blogwalking kat sini…dah baca terus tertarik…saya ni new blogger, baru je berjinak-jinak di dunia blog…

    Salam perkenalan…

    MiGorengPedas

    Reply
      • zuraini
        May 14, 2012 at 12:32 am (2 years ago)

        Salam,Kid…

        Nak tanye, macam mana kalau reply tuh boleh keluar our recent post ek….

        Reply
        • KiD
          May 14, 2012 at 12:49 am (2 years ago)

          oowhh.. comment luv. bila reply tu, tick kan “confirm you are Not a spammer” dan kotak di bawahnya itu
          KiD recently posted..MasterChef Selebriti MalaysiaMy Profile

          Reply
  8. zie fauzi
    May 11, 2012 at 2:10 pm (2 years ago)

    Alya pun suka naik keta mcm ni,kalau gi tesco pandai je dia cari tang mana tapak nk main keta ni… dulu abah dia tolong control.. skrg dh boleh control sendiri….

    dah pandai bahasakan diri angah yer… pandai2… hihihi…
    zie fauzi recently posted..Denyutan di PerutMy Profile

    Reply
      • Anarm
        May 13, 2012 at 6:49 pm (2 years ago)

        jeles laa.. huhu.. biasa kalo ternampak budak2 naik kereta macam ni memang rasa nak naik jugak.. tapi nak buat camne memang takkan muat masuk dalam kereta tu.. tengok jelaa.. hahaha..
        Anarm recently posted..Happy Birthday Sweet 27My Profile

        Reply
  9. cikgu naman
    May 11, 2012 at 11:49 am (2 years ago)

    Nasib baik Darwisy jenis tak minta naik w/p minat kereta..ada sekali tu sepupu dia ajar naik terus nak naik je..hehe
    cikgu naman recently posted..WW-Penantian Satu PenyeksaanMy Profile

    Reply
    • yanmie
      May 11, 2012 at 11:25 am (2 years ago)

      Hahahhaa budak2 ni memang minat race, drag, drift dan yang seumpama dengannya, yelah itu jelah hobi yang ayah diorang minat kan :D

      Reply
    • akubiomed
      May 11, 2012 at 11:42 am (2 years ago)

      Rasanya pernah menonton di Youtube ada anak kecil buat drift masuk parking mengunakan kereta mainan.

      Reply
      • yanmie
        May 11, 2012 at 11:45 am (2 years ago)

        itulah sebenarnya yang diorang nak buat tapi pergerakan terbatas sebab ruang yang agak kecik dah sempit, boleh je pergi jauh2 tapi susah pulak nak pantau, saya suruh diorang main kat ruang tengah tu aje.
        yanmie recently posted..Kereta Mainan Pandu SendiriMy Profile

        Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge