Blog SuperMak


Salam, kan baru ni kami ke Karnival PDRM Di Jusco Bukit Tinggi Klang untuk Pertandingan Mewarna Tadika Aiman, so kebetulan di karnival tersebut ada dibuka 1 booth kesihatan, boleh cek tekanan darah tinggi dan juga Kaunseling Kesihatan, so saya tak lepaskan peluang ini, saya juga dapatkan Kaunseling Kesihatan disini.

Kaunseling Kesihatan

Mendaftar untuk mendapatkan Kaunseling Kesihatan, ramai juga tapi saya tak menunggu lama sebab staff dalam booth ni ramai, dah daftar lepastu timbang berat badan dan ukur ketinggian, ok saya sedar saya COMEL :D

Kaunseling Kesihatan

Cek tekanan darah, alhamdulillah tekanan darah saya normal, risau juga sebab time mengandung macam ni senang sangat penyakit-penyakit nak hinggap.

Kaunseling Kesihatan

Menurut juru kauseling kesihatan tersebut, saya kena turunkan berat bersesuaian dengan BMI saya yang sepatutnya, ok saya sedar! nnggeee~ tapi memandangkan ada alasan kukuh, katanya takpe lepas bersalin baru continue, lepas bersalin biasanya berat badan senang nak turun, saya memang akui sebab selepas bersalinkan haziq hari tu saya berjaya menurunkan 13kg dalam masa 3 bulan hehee, harap kali ni semangat kuat, insyaallah, apa pun yang penting berharap kandungan ketiga ini sihat walafiat, amin…

- Pagi ni ada Appointment kat klinik.

32 Thoughts on “Kaunseling Kesihatan

  1. dh lama xcheck tinggi n berat. last skali saya check, mmg obese. huhu
    Ekspresi Ruang recently posted..Bangku Molletta: Penyepit Baju Gergasi Rekaan Baldessari e BaldessariMy Profile

  2. tekanan darah saya susah nak ambil, tak bleh detect.
    eiela recently posted..Misi Menambah Berat BadanMy Profile

  3. Dah lama x buat medical checkup…

    Rasanya dalam masa terdekat nie nak kena buat HIV test pulak.
    Bro Framestone recently posted..Biasiswa Bernilai RM 50,000 Dari Dutch Lady MalaysiaMy Profile

  4. bagus jugak kalau kita pergi check menda2 ni.. at least ada pengetahuan kesihatan pasal diri kita dan juga keluarga
    KiD recently posted..Giveaway HAZMAN VS FOOD | FINAL DAYMy Profile

  5. alhamdulillah ,normal eah darah tinggi.huhu
    Ikhtiar Shah recently posted..Dugaan Orang BertunangMy Profile

  6. Saya mmg kena cek tiap2 bulan. Sekali makan ubat darah tinggi, selamanya lah terpaksa buat check up.
    Norasikin recently posted..Resepi Siew Bok Choy dengan Cendawan dan Sos TiramMy Profile

  7. alamak, dah lama bard tak buat check up ni..takpe kak, nanti lepas bersalin kompem slim balik..huhu,..
    bardboo recently posted..Cara Merancang Persaraan Yang Baik | Susah Dahulu, Senang KemudianMy Profile

  8. lepas bersalin nanti sennag je nak turunkan berat badan , tapi nak maintain tu agak susah ..
    puanbee recently posted..Telekung Comel Untuk Una Dan KakakMy Profile

  9. sama2 turunkan berat badan.huhu
    rozuan recently posted..CINTA PCB TERHADAP HUTANMy Profile

  10. boleh kata wajib buat medical chek-up mcm ni, makin lama hidup, kena kerap buat. risau2 ada kejutan…heee
    Denaihati recently posted..Undian Nuffnang Blogger Of The Year bermula #DiGiWWWOWMy Profile

  11. last buat checkup tahun lepas hehehe
    hazlin recently posted..Dengan siapa saya wajib berhijab dan haram bersalam?My Profile

  12. dah lama tak buat medical check out….bmi saya…adeh lebih dah nih..
    azmanisma recently posted..Lelaki Kacak Kena SabarMy Profile

  13. cuma lps bersalin yg kedua…tekanan darah naik…nasib baik tk berpanjangan…kiranya buat gempak je ler…he3
    syamila recently posted..KERANA DIA SEORANG IBUMy Profile

  14. yan…skrg ni tk payah pikir bab diet kan…kak sya biasa lepas 2 bulan bersalin turun dekat 15+kg…kembali ke berat yg biasa…42-44kg…

    tak tahu la kali ni macam mana pula…tunggu dan lihat je…byk perancangan ni…hik3…
    syamila recently posted..KERANA DIA SEORANG IBUMy Profile

  15. Aku pernah bawa mak check-up tahun lepas masa expo kat Cheras, kata nurse darah kurang manis. Nurse tu suruh minum air bergula. tahun ni belum bawa cek lagi
    Nazri recently posted..Hukum menggulingkan kerajaanMy Profile

  16. apa2 pun pemeriksaan kena diaperiksa slalu..
    maklum la, zaman sekarang ni macam2 penyakit ada..
    eheheee
    mie recently posted..Perjalanan Ke Bangkok Bersama Keretapi Tanah MelayuMy Profile

  17. Leburlah program diet yang hendak dilakukan tempoh hari. :-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Bulan penuhMy Profile

  18. susah jugak mengandung ek.. nak kena check kesihatan je.. camne laa ‘isteri’ nanti.. hehe..
    Anarm recently posted..Permohonan Untuk Berkahwin dan Ujian HIVMy Profile

  19. kena selalu check tahap kesihatan,saya pun lame da tak check,rase baju ne macam ketat pulak
    Razlan recently posted..Ujian Penilaian Pengambilan Kakitangan AwamMy Profile

  20. Jangan Pikir sangat berat badan tu yang penting baby dalam kandungan akak sihat walafiat. Lepas Lahir maintain semula ok

    • Tak boleh, berat tu penting, xnaik kena marah dgn dok, klu naik banyak pun kena marah, berat naik kena sesuai dgn progress, berat kena pantai sbb dikhuatiri penyakit lain hinggap mcm darah tinggi ataupun kencing manis, 2 penyakit ni bnyk hinggap kat wanita mengandung, syukur masa aiman dan haziq tak pernah kena.
      yanmie recently posted..Kaunseling KesihatanMy Profile

  21. Emm jenuh ulang klinik la bila mengandung gok. Hehe. Ada jer apoimentnya. Emm semoga kandungan kak yan sihat sokmo. hehe
    Hafizul recently posted..Setup Pondok KecilMy Profile

    • Kujungan susulan ibu mengandung sekarang ini semakin kerap. Setiap kali hadir kena ambil darah. Kalau ke klinik kerajaan faham-fahamlah ramai walaupun sudah diatur jadual lawatan. :-)

  22. Pernah bertugas untuk Khidmat Komuniti nie… Bukan senang nak bagi info terutama kepada warga emas…
    Izzuddin Fauzi recently posted..#JDAB2012 Jelajah Destini Anak Bangsa 1MalaysiaMy Profile

  23. waa..bagusnya aktiviti macam ni..^^
    zalin mansor recently posted..Keyword paling panjangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation