Kaunseling Kesihatan

Salam, kan baru ni kami ke Karnival PDRM Di Jusco Bukit Tinggi Klang untuk Pertandingan Mewarna Tadika Aiman, so kebetulan di karnival tersebut ada dibuka 1 booth kesihatan, boleh cek tekanan darah tinggi dan juga Kaunseling Kesihatan, so saya tak lepaskan peluang ini, saya juga dapatkan Kaunseling Kesihatan disini.

Kaunseling Kesihatan

Mendaftar untuk mendapatkan Kaunseling Kesihatan, ramai juga tapi saya tak menunggu lama sebab staff dalam booth ni ramai, dah daftar lepastu timbang berat badan dan ukur ketinggian, ok saya sedar saya COMEL :D

Kaunseling Kesihatan

Cek tekanan darah, alhamdulillah tekanan darah saya normal, risau juga sebab time mengandung macam ni senang sangat penyakit-penyakit nak hinggap.

Kaunseling Kesihatan

Menurut juru kauseling kesihatan tersebut, saya kena turunkan berat bersesuaian dengan BMI saya yang sepatutnya, ok saya sedar! nnggeee~ tapi memandangkan ada alasan kukuh, katanya takpe lepas bersalin baru continue, lepas bersalin biasanya berat badan senang nak turun, saya memang akui sebab selepas bersalinkan haziq hari tu saya berjaya menurunkan 13kg dalam masa 3 bulan hehee, harap kali ni semangat kuat, insyaallah, apa pun yang penting berharap kandungan ketiga ini sihat walafiat, amin…

- Pagi ni ada Appointment kat klinik.

32 thoughts on “Kaunseling Kesihatan

  1. yan…skrg ni tk payah pikir bab diet kan…kak sya biasa lepas 2 bulan bersalin turun dekat 15+kg…kembali ke berat yg biasa…42-44kg…

    tak tahu la kali ni macam mana pula…tunggu dan lihat je…byk perancangan ni…hik3…
    syamila recently posted..KERANA DIA SEORANG IBUMy Profile

    1. Tak boleh, berat tu penting, xnaik kena marah dgn dok, klu naik banyak pun kena marah, berat naik kena sesuai dgn progress, berat kena pantai sbb dikhuatiri penyakit lain hinggap mcm darah tinggi ataupun kencing manis, 2 penyakit ni bnyk hinggap kat wanita mengandung, syukur masa aiman dan haziq tak pernah kena.
      yanmie recently posted..Kaunseling KesihatanMy Profile

      1. Selalunya pernyakit kencing manis dan darah tinggi akan dipantau. Kalau berat badan tidak ada progress secara langsung akan memberi kesan perkembangan janin.

    1. Kujungan susulan ibu mengandung sekarang ini semakin kerap. Setiap kali hadir kena ambil darah. Kalau ke klinik kerajaan faham-fahamlah ramai walaupun sudah diatur jadual lawatan. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge