Blog SuperMak


Salam, masih banyak gambar percutian yang ingin dikongsikan, kali ni saya share gambar kat bawah ni, pertama kali ke Dataran Pahlawan Melaka Megamall, view dari luar sangatlah terbaik, memang cantik Negeri Melaka ni, ohhhh saya jatuh cinta dengan keunikan yang ada di Negeri Melaka ini.

dataran pahlawan

Masuk je jalan ni terus cakap kat suami, oooo kat sini lah ye Dataran Pahlawan, biasa duk dengar Jom Heboh selalu buat kat padang Dataran Pahlawan tu, bersebelahan je dengan megamall ni.

dataran pahlawan

ini merupakan kali ke dua saya menjejakkan kaki ke negeri Melaka, last tak ingat tahun bila tapi time tu Melaka tak cantik lagi macam sekarang ni, sekarang?? perghhhhh kagummmmm, nak bercuti lagi ke sini, tak puas rasanya hihihi.

dataran pahlawan

Jom kita masuk kedalam, tengok apa yang ada heheee

dataran pahlawan

Dataran Pahlawan, nak tau mana nak tuju tengok je information tu, kami macam biasa jalan ikut suka hati, dah nama pun cuci mata kan kikikiki.

dataran pahlawan

Mula-mula masuk, perghhh saya kagum dengan tempat air pancut ni (betul ke tak istilah saya guna ni), tengok ukiran sejarah, memang sangat unik.

dataran pahlawan

Nampak je air ni terus rasa macam nak terjun fuh….ikan pulak besar-besar gitu, makan apa agaknya ikan-ikan ni ye nggee~

dataran pahlawan

Dalamnya biasa-biasa saje sama seperti mall yang lain.

dataran pahlawan

Kasut!, owh saya rambang mata, nasib baik tak beli kasut tumit tinggi, sebab time ni saya belum tau Baby On The Way :D

-  Tak sabar nak cuti gi Langkawi pulak, insyaallah~

27 Thoughts on “Dataran Pahlawan Melaka Megamall

  1. ni yg buat saya rs teringin sgt nk pergi balik Melaka ni. dulu last skali pergi time bujang. dh kawin ada anak ni blom sampai lg ke sana. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..Wordless Wednesday #40My Profile

  2. tempat yang ok la untuk shopping.tapi better shopping kt KL je.sama saja
    rozuan recently posted..WORDLESS WEDNESDAY | GAMBAR MENARIK PERHIMPUNAN BERSIH 3.0My Profile

  3. cantiknya suasana Negeri Melaka…
    Dadan recently posted..Ronaldo Kalahkan Messi 2-1 di Media SosialMy Profile

  4. kat sini saya tak singgah…kene pergi lagi nampaknye..cantik tempat die =)
    akhiyy recently posted..Bersih 3.0 Di Seluruh NegaraMy Profile

  5. Melaka selain cantik boleh dikategorikan sebagai negeri banyak trafik light juga…haha.
    ketika duduk di melaka setahun lepas sangatlah bercinta kalau ada urusan kerja di bandar, penat menunggu di lampu isyarat jer…sungguh buang masa.
    ejam recently posted..TF Value Mart Cawangan Temerloh Kini DibukaMy Profile

  6. Nurul pernah pergi sana sekali.. harga dia oklah.. x de mahal sgt.. ;)
    Nurul recently posted..Wordless Wednesday : Apa sudah Jadi??My Profile

  7. dulu kawasan padang jer..ada kereta lembu yg jadi tumpuan pelancongan masa tu..berubah sgt2 dah!
    azmanisma recently posted..Ketika Nak Hujan!My Profile

  8. Cantik , padan lah negeri tersbersih jatuh kepada negeri melaka
    puanbee recently posted..Tunai janjiMy Profile

  9. Kalau pegi Dataran Pahlawan, sy mesti singgah di store Apple kat sebelah Megamall berhadapan Hotel Equatorial..
    shraqs recently posted..Bang! Jom Sayang Belanja Makan Satay..My Profile

  10. dah lama xsampai melaka..
    banyak juga perubahan melaka ye..
    eheheheee
    mie recently posted..Wordless Wednesday #12 Madame Tussauds BangkokMy Profile

  11. Dah lama tak p jalan2 kat Melaka, dah belas tahun rasanya…huhuu
    Myra Jay recently posted..Hadiah termahal dalam berblog-Kamera Nikon D90My Profile

  12. Hari tu pergi Melaka ingat nak naik Menara Taming Sari tapi sekali pergi…. ramai gila orang. X jadi naik
    Ammar recently posted..gambar video original skandal seks mirip azmin aliMy Profile

  13. kampung saya kat melaka…tapi jarang sangat pergi ke bandr melaka ni..tapi yang pasti, melaka memang dah bertambah maju..
    bardboo recently posted..Apa Kata Mereka? Dan Pemenangnya Jatuh Kepada…My Profile

  14. Satu je yg saya tak gemar pasal Melaka ni. Tiap kali pegi sana mesti sesat. Tak jumpa jalan. Nak cari arah highway PLUS pun tak jumpa. Asyik pusing situ je

  15. Bercuti bersama keluarga, diserikan lagi dengan iphone, memang best tak terkata..Fuhhh
    Hafizul recently posted..Syukur Diberi Kemahiran SebeginiMy Profile

  16. Kampun mak saya dan isteri saya adalah Melaka tetapi saya jarang-jarang sekali keluar ke bandar Melaka sebab kurang mahir dengan jalan-jalan di bandar Melaka. Adik ipar banyak tolong menjadi pemandu arah jalan. :-)
    akubiomed recently posted..Melayan kerenah anak bermain Hopper ballMy Profile

  17. sebut jer mall semua pompuan suka…termasuk lah akakkkkkk

  18. pemakaian heel tinggi memang kena elak..
    Mus recently posted..“Tiada Seuniknya” Tema Pertandingan Fotografi Sempena Pesta Kaul Mukah 2012My Profile

  19. saya tak pernah sampai Melaka..
    suatu hari nanti nak ke sana
    Mus recently posted..“Tiada Seuniknya” Tema Pertandingan Fotografi Sempena Pesta Kaul Mukah 2012My Profile

  20. sentiasa bz je kat dataran ni..nak cari parking kadang2..kena berjln jauh skit >__<
    chii recently posted..Biar Pecah Di PerutMy Profile

  21. melaka megamall, orang perempuan x singgah sini x sah…he he…jamu mata

  22. berapa banyak kasut beli??
    titan recently posted..Komisen ke 7 dari BidvertiserMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation