Dataran Pahlawan Melaka Megamall

Salam, masih banyak gambar percutian yang ingin dikongsikan, kali ni saya share gambar kat bawah ni, pertama kali ke Dataran Pahlawan Melaka Megamall, view dari luar sangatlah terbaik, memang cantik Negeri Melaka ni, ohhhh saya jatuh cinta dengan keunikan yang ada di Negeri Melaka ini.

dataran pahlawan

Masuk je jalan ni terus cakap kat suami, oooo kat sini lah ye Dataran Pahlawan, biasa duk dengar Jom Heboh selalu buat kat padang Dataran Pahlawan tu, bersebelahan je dengan megamall ni.

dataran pahlawan

ini merupakan kali ke dua saya menjejakkan kaki ke negeri Melaka, last tak ingat tahun bila tapi time tu Melaka tak cantik lagi macam sekarang ni, sekarang?? perghhhhh kagummmmm, nak bercuti lagi ke sini, tak puas rasanya hihihi.

dataran pahlawan

Jom kita masuk kedalam, tengok apa yang ada heheee

dataran pahlawan

Dataran Pahlawan, nak tau mana nak tuju tengok je information tu, kami macam biasa jalan ikut suka hati, dah nama pun cuci mata kan kikikiki.

dataran pahlawan

Mula-mula masuk, perghhh saya kagum dengan tempat air pancut ni (betul ke tak istilah saya guna ni), tengok ukiran sejarah, memang sangat unik.

dataran pahlawan

Nampak je air ni terus rasa macam nak terjun fuh….ikan pulak besar-besar gitu, makan apa agaknya ikan-ikan ni ye nggee~

dataran pahlawan

Dalamnya biasa-biasa saje sama seperti mall yang lain.

dataran pahlawan

Kasut!, owh saya rambang mata, nasib baik tak beli kasut tumit tinggi, sebab time ni saya belum tau Baby On The Way :D

-  Tak sabar nak cuti gi Langkawi pulak, insyaallah~

27 Comments on Dataran Pahlawan Melaka Megamall

  1. Ekspresi Ruang
    May 3, 2012 at 3:34 am (2 years ago)

    ni yg buat saya rs teringin sgt nk pergi balik Melaka ni. dulu last skali pergi time bujang. dh kawin ada anak ni blom sampai lg ke sana. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..Wordless Wednesday #40My Profile

    Reply
  2. ejam
    May 2, 2012 at 5:06 pm (2 years ago)

    Melaka selain cantik boleh dikategorikan sebagai negeri banyak trafik light juga…haha.
    ketika duduk di melaka setahun lepas sangatlah bercinta kalau ada urusan kerja di bandar, penat menunggu di lampu isyarat jer…sungguh buang masa.
    ejam recently posted..TF Value Mart Cawangan Temerloh Kini DibukaMy Profile

    Reply
  3. azmanisma
    May 2, 2012 at 4:16 pm (2 years ago)

    dulu kawasan padang jer..ada kereta lembu yg jadi tumpuan pelancongan masa tu..berubah sgt2 dah!
    azmanisma recently posted..Ketika Nak Hujan!My Profile

    Reply
  4. puanbee
    May 2, 2012 at 3:43 pm (2 years ago)

    Cantik , padan lah negeri tersbersih jatuh kepada negeri melaka
    puanbee recently posted..Tunai janjiMy Profile

    Reply
  5. Norasikin
    May 2, 2012 at 12:21 am (2 years ago)

    Satu je yg saya tak gemar pasal Melaka ni. Tiap kali pegi sana mesti sesat. Tak jumpa jalan. Nak cari arah highway PLUS pun tak jumpa. Asyik pusing situ je

    Reply
  6. akubiomed
    May 1, 2012 at 10:36 pm (2 years ago)

    Kampun mak saya dan isteri saya adalah Melaka tetapi saya jarang-jarang sekali keluar ke bandar Melaka sebab kurang mahir dengan jalan-jalan di bandar Melaka. Adik ipar banyak tolong menjadi pemandu arah jalan. :-)
    akubiomed recently posted..Melayan kerenah anak bermain Hopper ballMy Profile

    Reply
    • akubiomed
      May 1, 2012 at 10:39 pm (2 years ago)

      Ikan-ikan koi didalam kolam jinak pantang hulur tangan serbu berenang.

      Reply
  7. sweetkurma
    May 1, 2012 at 8:37 pm (2 years ago)

    sebut jer mall semua pompuan suka…termasuk lah akakkkkkk

    Reply
  8. chii
    May 1, 2012 at 5:31 pm (2 years ago)

    sentiasa bz je kat dataran ni..nak cari parking kadang2..kena berjln jauh skit >__<
    chii recently posted..Biar Pecah Di PerutMy Profile

    Reply
  9. Denaihati
    May 1, 2012 at 5:12 pm (2 years ago)

    melaka megamall, orang perempuan x singgah sini x sah…he he…jamu mata

    Reply
    • yanmie
      May 1, 2012 at 5:32 pm (2 years ago)

      heheee tempat wajib singgah tu, kalau cuti mana2 mesti tanya suami “shopping complex apa ada kat sana” ehehe :D
      yanmie recently posted..Dataran Pahlawan Melaka Megamall My Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge