Dataran Pahlawan Melaka Megamall

Salam, masih banyak gambar percutian yang ingin dikongsikan, kali ni saya share gambar kat bawah ni, pertama kali ke Dataran Pahlawan Melaka Megamall, view dari luar sangatlah terbaik, memang cantik Negeri Melaka ni, ohhhh saya jatuh cinta dengan keunikan yang ada di Negeri Melaka ini.

dataran pahlawan

Masuk je jalan ni terus cakap kat suami, oooo kat sini lah ye Dataran Pahlawan, biasa duk dengar Jom Heboh selalu buat kat padang Dataran Pahlawan tu, bersebelahan je dengan megamall ni.

dataran pahlawan

ini merupakan kali ke dua saya menjejakkan kaki ke negeri Melaka, last tak ingat tahun bila tapi time tu Melaka tak cantik lagi macam sekarang ni, sekarang?? perghhhhh kagummmmm, nak bercuti lagi ke sini, tak puas rasanya hihihi.

dataran pahlawan

Jom kita masuk kedalam, tengok apa yang ada heheee

dataran pahlawan

Dataran Pahlawan, nak tau mana nak tuju tengok je information tu, kami macam biasa jalan ikut suka hati, dah nama pun cuci mata kan kikikiki.

dataran pahlawan

Mula-mula masuk, perghhh saya kagum dengan tempat air pancut ni (betul ke tak istilah saya guna ni), tengok ukiran sejarah, memang sangat unik.

dataran pahlawan

Nampak je air ni terus rasa macam nak terjun fuh….ikan pulak besar-besar gitu, makan apa agaknya ikan-ikan ni ye nggee~

dataran pahlawan

Dalamnya biasa-biasa saje sama seperti mall yang lain.

dataran pahlawan

Kasut!, owh saya rambang mata, nasib baik tak beli kasut tumit tinggi, sebab time ni saya belum tau Baby On The Way :D

-  Tak sabar nak cuti gi Langkawi pulak, insyaallah~

27 thoughts on “Dataran Pahlawan Melaka Megamall

  1. Satu je yg saya tak gemar pasal Melaka ni. Tiap kali pegi sana mesti sesat. Tak jumpa jalan. Nak cari arah highway PLUS pun tak jumpa. Asyik pusing situ je

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge