Salam, baru ni sebelum pergi Bercuti Ke Cameron Highland, saya sempat membuat Cupcake Cheesecake Strawberry untuk dibuat makan-makan dan bekal dalam perjalanan. joommmm cuci mata heheee.

Cupcake Cheesecake Strawberry

Cupcake Cheesecake Strawberry ni menggunakan resepi cheesecake versi bakar, yelah nak bawa jalan jauh kan so tak boleh buat versi Chilled Strawberry Cheesecake tu takut tak sedap jadi lembik duk dalam kereta, buat yang versi bakar ni perghhhhh dia punya sedap nyucuk2 kat tekak heheee, dapat makan time sejuk-sejuk lagi ler berdouble sedapnye hihihi.

cupcake cheesecake strawberry

Rasa kek ni sebijik macam Blueberry Cheesecake Untuk Birthday Girl, cuma yang ni versi strawberry, cara buat tu sama je, nak resepi nanti saya kongsikan ye, sebab ramai sangat yang minta hehehee sharing is caring kan..kan…

cupcake cheesecake strawberry

Saya bakar 20 biji cupcake je

cheesecake strawberry

Balance bancuhan saya buat kek nnggee~, kebetulan abang ipar sekeluarga dan adik ipar dan isteri datang bermalam kat rumah, so jamu diorang dengan kek tu.

- Strawberry From Cameron With Love ada banyak ni hikhik :D

16 Thoughts on “Cupcake Cheesecake Strawberry

  1. Wahh sedapnya..Pernah buat ikut resepi puanbee bg..tapi tak menjadi…first try kot..hehehe
    Hafizul recently posted..Perginya Tak Kembali LagiMy Profile

  2. Bila lah dapat rasa kek akak buat ni. huhuhuhu
    Ammar recently posted..hukum lelaki pakai inai di jariMy Profile

  3. sedapnye..baru tngk wane merah tuh dah tahu sedap..
    akhiyy recently posted..Kalori Pada MakananMy Profile

  4. Sedapnya kak Yan!
    Amir Said recently posted..Resepi Ayam Bakar Ala PortugisMy Profile

  5. wah tertelan2 air liur dah ni kak yan
    Zarul Umbrella recently posted..Dapur oh DapurMy Profile

  6. cheese cake ni nmpk sangat sangat sedap dan gambar sangat sangat la professional
    Juan recently posted..Travel and Holiday in Langkawi MalaysiaMy Profile

  7. peminat strawberry ni ,, a’ah sokong , bawak le sikit ke majlis sepetang bersama blogger tu ..

    eh akk pergi tk ?
    puanbee recently posted..Dapatkan 100% Pure Collagen , kolagen mentah & asli serta kebaikkan kolagenMy Profile

  8. eh..cuci mata je?? hahaha
    sukacuka recently posted..Kelapa Dan MenaraMy Profile

  9. dapat cuci mata jelah…he he. boleh bawak ke Majlis Sepetang bersama Blogger..gurau je…
    Denaihati recently posted..Aplikasi Android Untuk DenaihatiMy Profile

  10. sedapnyeee…byk stawberi tu..
    syu90 recently posted..Aaron Aziz Bintang Paling Popular Berita Harian 25 | TAHNIAHMy Profile

  11. Aduhhh! Sedap nyer Nyum-nyum. makan petang-petang sedap cup cakes tu.

  12. tu dia…
    gemuk la lepas ni..
    sedap betull hahahaa
    mie recently posted..Pemilihan Perajurit Muda Tentera Darat Malaysia 2012My Profile

  13. Mentang-mentanglah baru balik daripada tanah tinggi Cameron tabur buah Strawberry tidak ingat. :-)
    akubiomed recently posted..Zulfahmi pelumba Moto 3 menyerlah di Litar Losail QatarMy Profile

  14. kak yan! memang sedap betoi tengok. meleleh tengok
    Fazreen recently posted..About Page, Hadiah Istimewa Untuk SayaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation