Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

Salam, weehhooo saya dah tengok real Ultrabook Toshiba Portege Z830 semalam, masa meeting bersama blogger hebat di PJ, serius saya sangat terGODA, di ulang sekali lagi, terGODA hehee, nak beli memang saya tak mampu, nak tahu anak saya pun berkenan dengan keseksian Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, tak percaya? saya ada bukti!

haziq

Kannn, tengok budak kecik pun ada impian (wakil ibunye hehee), tak cukup bukti tu?? ok layan lagiiii…..

haziq

Pasang niat nak pakai Ultrabook Toshiba Portege Z830

haziq

Pasang niat sebab Laptop yang ada dah NAZAK -..-“

haziq

Kannnnn….NAZAK tu…dah takde rupa laptop dah hehehehe

haziq

Kannnn…nak beli tapi duit syiling tu je yang dia ada hehee

Cukup dah kan bukti atas tu?, tak cukup lagi meh nak cerita kenapa saya terGODA dan nak memiliki Ultrabook yang seksis ini, layan!

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Tengok…tengok tu….blog makin seksi buka dari Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni ihikkk

Dengan berat 1.08kg Ultrabook ini tersangatlah ringan, laptop pertama ringan di dunia, siapa yang tidak teruja ingin memilikinya, semalam sahaja tengok Kak EmilaYusof letak laptop ni dalam handbag beliau sahaja, senang bukan? selain itu ianya sangat nipis, 1st impression tengok laptop ni “Wowwww…nipisnyeeee” heheee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan 2 variasi iaitu intel core i7 bersama Windows 7 Professional dengan harga RM4799, manakala intel core i5 bersama Window 7 Home Premium dengan harga 3999.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan Pembesar Suara dari MaxxAudio, memang sesuai sangatlah dengan saya yang sambil online sambil dengar lagu, jenis nak pasang lagu tak puas slow-slow, kena gempak-gempak baru nak seronok blogging hehehee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Bab ni memang paling syiok sebab keyboard Ultrabook Toshiba Portege Z830 adalah yang kalis air, nak tahu saya ni sambil online suka letak air kat sebelah laptop, sambil online sambil minum, pernah sekali tertumpah air, nasib baik time tu guna cover keyboard kalau tak memang naya lah juga, so kalau dapat yang ni tak risau dah kot ekekeke.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook ini memang tahan lasak, ianya diperbuat dari Magnesium Alloy Casework, nak tahu penggunaan bateri ultrabook ini pun tahan lama tau, lebih kurang dalam 8 jam, lama bukan? pastinya ramai orang suka dan berminat untuk mendapatkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, dan dah tentu saya juga salah seorang yang ingin memiliki laptop ini weee~~~

Layan Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini dengan penuh suspen hehee

So rasanya cukup kot dengan bukti-bukti diatas kenapa saya dan Haziq perlukan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, hikhik.

.

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

.

**Sebenarnya saya suka-suka nak masuk contest ini memandangkan keputusan gadget impian belum keluar, so layankan dulu, dan entry ini juga tanda saya menyokong contest yang dibuat oleh Denaihati.com

- Kredit gambar, terima kasih kepada Kak EmilaYusof atas sumbangan gambar diatas ^___^

 

75 thoughts on “Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge