Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

Salam, weehhooo saya dah tengok real Ultrabook Toshiba Portege Z830 semalam, masa meeting bersama blogger hebat di PJ, serius saya sangat terGODA, di ulang sekali lagi, terGODA hehee, nak beli memang saya tak mampu, nak tahu anak saya pun berkenan dengan keseksian Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, tak percaya? saya ada bukti!

haziq

Kannn, tengok budak kecik pun ada impian (wakil ibunye hehee), tak cukup bukti tu?? ok layan lagiiii…..

haziq

Pasang niat nak pakai Ultrabook Toshiba Portege Z830

haziq

Pasang niat sebab Laptop yang ada dah NAZAK -..-”

haziq

Kannnnn….NAZAK tu…dah takde rupa laptop dah hehehehe

haziq

Kannnn…nak beli tapi duit syiling tu je yang dia ada hehee

Cukup dah kan bukti atas tu?, tak cukup lagi meh nak cerita kenapa saya terGODA dan nak memiliki Ultrabook yang seksis ini, layan!

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Tengok…tengok tu….blog makin seksi buka dari Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni ihikkk

Dengan berat 1.08kg Ultrabook ini tersangatlah ringan, laptop pertama ringan di dunia, siapa yang tidak teruja ingin memilikinya, semalam sahaja tengok Kak EmilaYusof letak laptop ni dalam handbag beliau sahaja, senang bukan? selain itu ianya sangat nipis, 1st impression tengok laptop ni “Wowwww…nipisnyeeee” heheee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan 2 variasi iaitu intel core i7 bersama Windows 7 Professional dengan harga RM4799, manakala intel core i5 bersama Window 7 Home Premium dengan harga 3999.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan Pembesar Suara dari MaxxAudio, memang sesuai sangatlah dengan saya yang sambil online sambil dengar lagu, jenis nak pasang lagu tak puas slow-slow, kena gempak-gempak baru nak seronok blogging hehehee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Bab ni memang paling syiok sebab keyboard Ultrabook Toshiba Portege Z830 adalah yang kalis air, nak tahu saya ni sambil online suka letak air kat sebelah laptop, sambil online sambil minum, pernah sekali tertumpah air, nasib baik time tu guna cover keyboard kalau tak memang naya lah juga, so kalau dapat yang ni tak risau dah kot ekekeke.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook ini memang tahan lasak, ianya diperbuat dari Magnesium Alloy Casework, nak tahu penggunaan bateri ultrabook ini pun tahan lama tau, lebih kurang dalam 8 jam, lama bukan? pastinya ramai orang suka dan berminat untuk mendapatkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, dan dah tentu saya juga salah seorang yang ingin memiliki laptop ini weee~~~

Layan Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini dengan penuh suspen hehee

So rasanya cukup kot dengan bukti-bukti diatas kenapa saya dan Haziq perlukan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, hikhik.

.

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

.

**Sebenarnya saya suka-suka nak masuk contest ini memandangkan keputusan gadget impian belum keluar, so layankan dulu, dan entry ini juga tanda saya menyokong contest yang dibuat oleh Denaihati.com

- Kredit gambar, terima kasih kepada Kak EmilaYusof atas sumbangan gambar diatas ^___^

 

75 Comments on Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

  1. Bang Iwan
    March 7, 2012 at 10:26 pm (2 years ago)

    Kalau Mbak yanmie sudah ikutan join… saya pasti ikut mendukung.

    Reply
    • Bang Iwan
      March 7, 2012 at 10:32 pm (2 years ago)

      Mohon di Update untuk sponsornya Mbak Yan…, baru saja ada tambahan
      Bang Iwan recently posted..LOVE IS BRONDONGMy Profile

      Reply
      • yanmie
        March 7, 2012 at 11:03 pm (2 years ago)

        @Bang Iwan, oh iya ke? insyaallah nanti kakyan update, tapi kali ini kakyan hanya ingin ikutan sahaja, ngak ingin menang, cuma mau support contest dnaihati, penat hari tu tak hilang lagi hehee, semoga berjaya untuk bang iwan, kakyan sedia membantu :)
        yanmie recently posted..Gangguan Bekalan Air Di KL Dan Selangor 14 Mac 2012My Profile

        Reply
    • Bang Iwan
      March 7, 2012 at 10:33 pm (2 years ago)

      Mohon di Update untuk sponsornya Mbak Yan…, baru saja ada tambahan penaja baru
      Bang Iwan recently posted..LOVE IS BRONDONGMy Profile

      Reply
  2. nik
    March 7, 2012 at 4:17 pm (2 years ago)

    hahahahahha…pandai lah haziq buat emosi muka!;p
    terbaik entry kak yan:)
    kena tuntut ilmu nih;p
    gud luck kak yan!
    nik recently posted..#Wordless Wednesday-InsyaallahMy Profile

    Reply
  3. Myra Jay
    March 7, 2012 at 11:29 am (2 years ago)

    Good luck kak yan, myra memang berniat nak join tapi sampai ke sudah tak sempat..
    Sibuk dengan kena siapkan asgment last minit..huhuu sebab tu entry Ultrabook tak dapat buat..

    Frust!!! :(
    Myra Jay recently posted..Dah terima Payment Advice (*–*)My Profile

    Reply
    • yanmie
      March 6, 2012 at 9:59 pm (2 years ago)

      heheee sesuai dengan usia laptop tu kot :D

      Reply
  4. auc dot com
    March 6, 2012 at 9:36 pm (2 years ago)

    dtg dgn misi yg sama
    bantu apa yg patut
    dari blogger utk blogger

    moga berjaya!

    Reply
    • yanmie
      March 6, 2012 at 9:38 pm (2 years ago)

      Good luck yea, tak harap pun untuk menang, entry sebagai tanda sokongan kepada sahabat :D

      Reply
  5. azie
    March 6, 2012 at 8:15 pm (2 years ago)

    Mak Aihhhh! mana perginya key pad lappy tu, Hebatnya dia orang ni hehehe, terkejut mak jang nengoknya….
    azie recently posted..Kek Coklat PertamaMy Profile

    Reply
  6. ejam
    March 6, 2012 at 7:56 pm (2 years ago)

    Ya Allah sampai macam tu sekali laptop acer tu dikerjakan oleh hero2 tu…so dengan ini rayuan utk mendapatkan ultrabook dari DH harus ditunaikan demi kebahagiaan HAZIQ untuk bermain game…diulang untuk HAZIQ yer…haha
    ejam recently posted..RM100 Untuk Dimenangi, Hanya Capture Counter Sahaja.My Profile

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge