Salam, weehhooo saya dah tengok real Ultrabook Toshiba Portege Z830 semalam, masa meeting bersama blogger hebat di PJ, serius saya sangat terGODA, di ulang sekali lagi, terGODA hehee, nak beli memang saya tak mampu, nak tahu anak saya pun berkenan dengan keseksian Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, tak percaya? saya ada bukti!

haziq

Kannn, tengok budak kecik pun ada impian (wakil ibunye hehee), tak cukup bukti tu?? ok layan lagiiii…..

haziq

Pasang niat nak pakai Ultrabook Toshiba Portege Z830

haziq

Pasang niat sebab Laptop yang ada dah NAZAK -..-“

haziq

Kannnnn….NAZAK tu…dah takde rupa laptop dah hehehehe

haziq

Kannnn…nak beli tapi duit syiling tu je yang dia ada hehee

Cukup dah kan bukti atas tu?, tak cukup lagi meh nak cerita kenapa saya terGODA dan nak memiliki Ultrabook yang seksis ini, layan!

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Tengok…tengok tu….blog makin seksi buka dari Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni ihikkk

Dengan berat 1.08kg Ultrabook ini tersangatlah ringan, laptop pertama ringan di dunia, siapa yang tidak teruja ingin memilikinya, semalam sahaja tengok Kak EmilaYusof letak laptop ni dalam handbag beliau sahaja, senang bukan? selain itu ianya sangat nipis, 1st impression tengok laptop ni “Wowwww…nipisnyeeee” heheee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan 2 variasi iaitu intel core i7 bersama Windows 7 Professional dengan harga RM4799, manakala intel core i5 bersama Window 7 Home Premium dengan harga 3999.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan Pembesar Suara dari MaxxAudio, memang sesuai sangatlah dengan saya yang sambil online sambil dengar lagu, jenis nak pasang lagu tak puas slow-slow, kena gempak-gempak baru nak seronok blogging hehehee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Bab ni memang paling syiok sebab keyboard Ultrabook Toshiba Portege Z830 adalah yang kalis air, nak tahu saya ni sambil online suka letak air kat sebelah laptop, sambil online sambil minum, pernah sekali tertumpah air, nasib baik time tu guna cover keyboard kalau tak memang naya lah juga, so kalau dapat yang ni tak risau dah kot ekekeke.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook ini memang tahan lasak, ianya diperbuat dari Magnesium Alloy Casework, nak tahu penggunaan bateri ultrabook ini pun tahan lama tau, lebih kurang dalam 8 jam, lama bukan? pastinya ramai orang suka dan berminat untuk mendapatkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, dan dah tentu saya juga salah seorang yang ingin memiliki laptop ini weee~~~

Layan Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini dengan penuh suspen hehee

So rasanya cukup kot dengan bukti-bukti diatas kenapa saya dan Haziq perlukan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, hikhik.

.

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

.

**Sebenarnya saya suka-suka nak masuk contest ini memandangkan keputusan gadget impian belum keluar, so layankan dulu, dan entry ini juga tanda saya menyokong contest yang dibuat oleh Denaihati.com

- Kredit gambar, terima kasih kepada Kak EmilaYusof atas sumbangan gambar diatas ^___^

 

75 Thoughts on “Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

  1. Mampir kesini, buat dukung mbak yanmie…semoga berjaya mbak!
    Dadan recently posted..KAMSEUPAY istilah baru setelah GALAUMy Profile

  2. waaahhh…sukenye entry nih..
    gudluck sis..
    hope akk win this contest.. :)
    iEyLa recently posted..WW #42: Berat Mata Memandang….My Profile

  3. perghhhh…kontes lagi…terbaik lah yan…semoga dapat dedua sekali…amin… :)
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday # 25 Produk BaruMy Profile

  4. Kalau Mbak yanmie sudah ikutan join… saya pasti ikut mendukung.

  5. mcm sayang nak tinggalkan laptop acer jer, hehehe
    Juan recently posted..Download SEO Untuk SemuaMy Profile

  6. hahahahahha…pandai lah haziq buat emosi muka!;p
    terbaik entry kak yan:)
    kena tuntut ilmu nih;p
    gud luck kak yan!
    nik recently posted..#Wordless Wednesday-InsyaallahMy Profile

  7. Wahh..Good Luck Semoga Ultrabook berjaya diperolehi
    JAI recently posted..Projek Review Ultrabook Toshiba Oleh Denaihati | Ultrabook Toshiba Portege Z830 Idamanku.My Profile

  8. Good luck kak yan, myra memang berniat nak join tapi sampai ke sudah tak sempat..
    Sibuk dengan kena siapkan asgment last minit..huhuu sebab tu entry Ultrabook tak dapat buat..

    Frust!!! :(
    Myra Jay recently posted..Dah terima Payment Advice (*–*)My Profile

  9. mcm MacBook Air..laptop ni..tapi yg kalis air tu mmg kelass lah
    Zarul Umbrella recently posted..3 Kerja dalam Satu HariMy Profile

  10. Dapatkan Toshiba ni plak akak, Kasi Kat haziq tu. Colour2 tu kerja kreatif Aiman @ Haziq Akak?
    Azie recently posted..Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges CandyMy Profile

  11. masyaallah…
    kronik sungguh. siap diconteng2 nyer.. kehkehkeh!!
    kakngah recently posted..Mummy Saya Mau Kurus Seperti Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  12. Dah tiba masanya tukar laptop. I wish you all the best, Yan! Good luck!
    Kak Emila recently posted..Coloring books in progressMy Profile

  13. bestnya kalau dapat sebijik hehe..
    Zaid recently posted..TOP 10 – Followers Twitter Paling Ramai Di DuniaMy Profile

  14. hehe.. review ni memang terbaiklah :D
    zuls recently posted..Review Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  15. Kalo cam tu dah rupanya, memang dah kes “wajib” tukar ni :)
    shraqs recently posted..Official ICS 4.0 Untuk Samsung Galaxy SII – 15 Mac 2012My Profile

  16. Lah mana pergi lapisan keyboard? Satu pun tak tinggal? Laptop Compaq yang saya gunakan sekarang ini sudah berusia 9 tahun cuma perlahan bila buat edit foto.
    akubiomed recently posted..5 Dalil kenapa AkuBiomed perlukan Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  17. hoho..sampai team-up dengan anak lagi tu..
    titan recently posted..Kekacakan Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  18. kesiannya… kalau tengok keadaan laptop kak yan tu memang dah tahap wajib kuasa dua dah..beli baru…kesian… nak taip dekat mana tu.. good luck kak
    Myvitrd recently posted..Bulan Membayar Cukai | Mudah Dengan e-FilingMy Profile

  19. uikss,sampai macam tu sekali ek laptop tu,hehe…semoga berjaya yer kak
    wazy recently posted..Impian Untuk Memiliki Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  20. smpai jdik camtu skali ker laptopnya.. :)
    Jebeng Otai recently posted..Nipisnya Ultrabook Toshiba Portege Z830My Profile

  21. dah klik semua..apa-apapun goodluck kak yan!! at least dah merasa depan-depan tuu
    cikgu naman recently posted..Ultrabook Toshiba Portege Z830 Pengganti Toshiba Satellite L510?My Profile

  22. dtg dgn misi yg sama
    bantu apa yg patut
    dari blogger utk blogger

    moga berjaya!

  23. alahai kak yan..bagilah can kat saya pulak..hehe

    eh saya rasa laptop tu dah xboleh pakai tu kan? kan?
    cikgu naman recently posted..Ultrabook Toshiba Portege Z830 Pengganti Toshiba Satellite L510?My Profile

  24. pergh ganas betul acer tu..haha
    kalau dapat ultrabook ni pulak konfirm lunyai.. :D
    syahrilhafiz recently posted..Ultrabook Toshiba Portege Z830 Antara Gajet Ketinggalan Zaman!My Profile

  25. Nie namanya guna dengan sepenuhnya .. :)
    anastasyea recently posted..Fasha Sandha dan Jejai Bakal Berkahwin Tahun IniMy Profile

  26. terkejut tengok gambar2 kaptop kat atas tu..memang kompem nazak dah..hihi..
    bardboo recently posted..Projek 100 Bloggers. Ada Berani?My Profile

  27. Mak Aihhhh! mana perginya key pad lappy tu, Hebatnya dia orang ni hehehe, terkejut mak jang nengoknya….
    azie recently posted..Kek Coklat PertamaMy Profile

  28. ganasnya!!!..hahaha

    Semoga berjaya kak..
    sukacuka recently posted..Ada Apa Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830?My Profile

  29. Ya Allah sampai macam tu sekali laptop acer tu dikerjakan oleh hero2 tu…so dengan ini rayuan utk mendapatkan ultrabook dari DH harus ditunaikan demi kebahagiaan HAZIQ untuk bermain game…diulang untuk HAZIQ yer…haha
    ejam recently posted..RM100 Untuk Dimenangi, Hanya Capture Counter Sahaja.My Profile

  30. perghh dah keluar entri dia .. Good luck kak.. itu je nak cakap ..

    eh bior betul laptop akk di conteng2 tu ? hahah dasyat betul
    puanbee recently posted..Bercinta berkali-kali Bukan Ber BunohanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation