Blog SuperMak


Salam, semalam saya bawa anak-anak shopping kat Jusco Bukit Tinggi, kami bertiga je sebab suami kerja, tu pun aiman masih dengan baju tadikanya, tujuannya shopping…hehehe, macam biasalah kalau pergi tempat macam ni memang susah nak elak dari lalu kat tempat¬†Kereta Mainan Token tu, asal lalu je mesti nak menyinggah, sepanjang-panjang jalan kalau ada kereta mainan tu memang harus lagi wajib singgah -..-”

kereta mainan

Oh yea kalau singgah tu bukan takat nak duduk je, haruslah budak-budak tu minta duit untuk ditukar kan dari mesin token tu, saje buat alasan kata takde duit kecik, membazir je rasanya, dah tu bukan nak main sekali je, 2-3 kali okeh, nasib baik diorang boleh terima alasan kata takde duit kecik hikhik.

tapi……ntah macam mana, Aiman kata, “Ibu, takpe jelah syiling sepuluh sen pun boleh”, saya kata mana boleh tapi dia paksa jugak, hulur ler syiling sepuluh sen tu, Aiman masukkan, tetiba boleh pulak guna syiling sepuluh sen tu, HAHAHAHAHAHA adoiiii kelakar sangat.

kereta mainan

Gambar tak cun, snap guna BB, kalau ada iPhone 4s kan best ^___^

Apa lagiiii pulun ler depa mainnnnnn kahkahkah, so next time ye kengkawan, kalau anak-anak nak main, try dulu masukkan syiling sepuluh sen ke, 20 sen ataupun 50 sen, manalah tau boleh kan hheheee.

- semalam 70 sen je guna, tu pun diorang nak naik bosan main hahahahaa

28 Thoughts on “Kereta Mainan Token

  1. Tempoh hari naikkan anak saya baby Aslah naik kereta mainan yang terima duit kertas RM1. Saya dan Isteri tergelak kerana kereta mainan bergerak agak pelik dengan lagu yang hampir tidak kedengaran mungkin akibat tidak diselenggara dengan baik.

  2. kecil kecil sudah ada cita cita besar nih
    Juan recently posted..Cara Cara Untuk Mendaftar Sebagai Pengundi Untuk Pilihan Raya UmumMy Profile

  3. salam…

    pernah gak try camtu..tapi takut kantoi plak kan…tp x sume ble gune syiling biase tu…tp xpe tip yg akak bg berguna utk mase depan..sbb anak2 sy pon same cam aiman n haziq…x ble tgk kete token cmtu..mesti nk naik..hehe
    zilazaki recently posted..percubaan guna krim Garnier LightMy Profile

  4. terbaik!!!! mesti seronok main sampai penat
    eddy recently posted..masakan sedap tanpa internet dengan Ikan Terubok SarawakMy Profile

  5. Memang power si Aiman ni. tapi pemalu tak macam haziq.
    Fazreen recently posted..Berdiri Atas Kaki SendiriMy Profile

  6. dah lama tak main kereta token ni..
    titan recently posted..Cara mudah untuk lepas InnityMy Profile

  7. Best main token.hehe
    BudakSerius recently posted..Senarai Gaji Dan Bonus Pekerja GoogleMy Profile

  8. jj bukit tinggi ni memang tempar wajib kena pergi bila dah bali nnt..nnt kalau ammar nk main, blh la try tips yg kak yan bg ni..hihi..
    bardboo recently posted..Penulis Jemputan KhasMy Profile

  9. mesin tu rosak agaknya, aiman advancelah. kalau nak try 10/20/50 sen nak kena jeling kat owner kedai/security tu dulu, silap kantoi pulak…
    Denaihati recently posted..Sihat Sebelum SakitMy Profile

  10. Saya kalau menyinggah terang 10rm hehehe.
    azmanisma recently posted..Kelebihan Surah Al KautsarMy Profile

  11. Eh, ye ke Yan? Nak try la cam ni..Tapi kalau tersumbat tempat syiling tu niaya jeks aku..Hehehehe~
    nUR_rOsALiNdA recently posted..cUti aRitU kAMi pERgi gENtiNgMy Profile

  12. heheh nanti nak cuba lah dekat2 rumah ni , punyalah sekali pergi keluar RM .. dah pergi selang 2-3 hari
    puanbee recently posted..29.2.2012 Selamat Hari Lahir Ke-8 KakakMy Profile

  13. OOOO, Patutler…
    Azie recently posted..Semai Biji LadaMy Profile

  14. haha, bleh pakai taktik ni. anak sdare suka sangat main benda alah ni
    joegrimjow recently posted..Komen aku @najibrazak cakap Kelantan negeri termiskinMy Profile

  15. 70 sen = 7 rounds. Ok mau termuntah main haha
    Affan Ruslan recently posted..Terima Kasih Semua dan Tahniah Untuk AndaMy Profile

  16. Potong Rambut Ker 2 beradik ni Akak… Lain jer Mak Jang nengoknya?
    Azie recently posted..Semai Biji LadaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation