Kereta Mainan Token

Salam, semalam saya bawa anak-anak shopping kat Jusco Bukit Tinggi, kami bertiga je sebab suami kerja, tu pun aiman masih dengan baju tadikanya, tujuannya shopping…hehehe, macam biasalah kalau pergi tempat macam ni memang susah nak elak dari lalu kat tempat┬áKereta Mainan Token tu, asal lalu je mesti nak menyinggah, sepanjang-panjang jalan kalau ada kereta mainan tu memang harus lagi wajib singgah -..-”

kereta mainan

Oh yea kalau singgah tu bukan takat nak duduk je, haruslah budak-budak tu minta duit untuk ditukar kan dari mesin token tu, saje buat alasan kata takde duit kecik, membazir je rasanya, dah tu bukan nak main sekali je, 2-3 kali okeh, nasib baik diorang boleh terima alasan kata takde duit kecik hikhik.

tapi……ntah macam mana, Aiman kata, “Ibu, takpe jelah syiling sepuluh sen pun boleh”, saya kata mana boleh tapi dia paksa jugak, hulur ler syiling sepuluh sen tu, Aiman masukkan, tetiba boleh pulak guna syiling sepuluh sen tu, HAHAHAHAHAHA adoiiii kelakar sangat.

kereta mainan

Gambar tak cun, snap guna BB, kalau ada iPhone 4s kan best ^___^

Apa lagiiii pulun ler depa mainnnnnn kahkahkah, so next time ye kengkawan, kalau anak-anak nak main, try dulu masukkan syiling sepuluh sen ke, 20 sen ataupun 50 sen, manalah tau boleh kan hheheee.

- semalam 70 sen je guna, tu pun diorang nak naik bosan main hahahahaa

28 Comments on Kereta Mainan Token

  1. akubiomed
    March 3, 2012 at 3:37 pm (3 years ago)

    Tempoh hari naikkan anak saya baby Aslah naik kereta mainan yang terima duit kertas RM1. Saya dan Isteri tergelak kerana kereta mainan bergerak agak pelik dengan lagu yang hampir tidak kedengaran mungkin akibat tidak diselenggara dengan baik.

    Reply
  2. zilazaki
    March 3, 2012 at 10:24 am (3 years ago)

    salam…

    pernah gak try camtu..tapi takut kantoi plak kan…tp x sume ble gune syiling biase tu…tp xpe tip yg akak bg berguna utk mase depan..sbb anak2 sy pon same cam aiman n haziq…x ble tgk kete token cmtu..mesti nk naik..hehe
    zilazaki recently posted..percubaan guna krim Garnier LightMy Profile

    Reply
  3. bardboo
    March 2, 2012 at 7:23 pm (3 years ago)

    jj bukit tinggi ni memang tempar wajib kena pergi bila dah bali nnt..nnt kalau ammar nk main, blh la try tips yg kak yan bg ni..hihi..
    bardboo recently posted..Penulis Jemputan KhasMy Profile

    Reply
  4. Denaihati
    March 2, 2012 at 3:10 pm (3 years ago)

    mesin tu rosak agaknya, aiman advancelah. kalau nak try 10/20/50 sen nak kena jeling kat owner kedai/security tu dulu, silap kantoi pulak…
    Denaihati recently posted..Sihat Sebelum SakitMy Profile

    Reply
    • yanmie
      March 2, 2012 at 1:09 pm (3 years ago)

      @nUR_rOsALiNdA, tempat lain tak pasti pulak tau, tapi kalau nak kat jusco bukit tinggi ni seposen boleh masuk HAHAHAHA, eh kalau tersumbat pun tak rugi sangat kot, seposen je kan? hahahaha :D

      Reply
    • yanmie
      March 2, 2012 at 1:07 pm (3 years ago)

      @Azie, bebudak ni comel rambut panjang, ni sebab aiman skolah takleh rambut panjang, kejap je rambut diorang ni panjang D:
      yanmie recently posted..Kereta Mainan TokenMy Profile

      Reply
    • yanmie
      March 2, 2012 at 12:59 pm (3 years ago)

      @Affan Ruslan, tu pun akak perli diorang, tak nak main lagi ke? dah cukup ke? hahahhaa :D

      Reply
  5. Azie
    March 2, 2012 at 12:57 pm (3 years ago)

    Potong Rambut Ker 2 beradik ni Akak… Lain jer Mak Jang nengoknya?
    Azie recently posted..Semai Biji LadaMy Profile

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge