Hidung Tersumbat, Apa Nak Buat?

Salam, haishhh dah 2 hari saya mengalami masalah hidung tersumbat, tak selesa sangat-sangat, tekak pulak sakit kemain lagi, tapi tang tekak tu boleh lagi ler tahan, yang tak tahannya bila hidung tersumbat, nak bernafas pun susah.

hidung tersumbat

Kalau nak tidur tu toksah cakap ler, memang susah sangat nak bernafas, kena nafas dari mulut hehee, nak kata selsema tak juga, nak kata selsema iya juga, hiks tak tau nak describe macam mana, tapi hingus takde arrr.

girl

Duk google gambar hidung tersumbat tapi jumpa gambar budak atas ni, comel kan :D

Ada google juga apa sebenarnya punca dan cara rawatan hidung tersumbat ni, tapi kat google ni pun bukan semua boleh dipercayai, nak jumpa doktor tapi ubat yang baru ni tak habis lagi, alahaiiiii, doakan saya cepat sembuh yea, makasih ^___^

- Siapa ada petua legakan hidung tersumbat? jomlah share dengan saya, kesian saya -..-“

28 thoughts on “Hidung Tersumbat, Apa Nak Buat?

  1. minum air masak banyak2, minum air suam lagi bagus. make sure makan ubat and tido awal. tu tips yg saya selalu buat laa.. sbb sy pun selalu jugak hidung tersumbat. hehe.. tp dulu ada kawan ajar, sedut air bersih masuk kot hidung. kira cuci hidung… sy x berani buat cara ni, pernah wat sekali je and menjadi.. huhu.. yg penting makan ubat la, bunuh virus yang ada pada respiratory tract tu. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge