Blog SuperMak


Salam, haishhh dah 2 hari saya mengalami masalah hidung tersumbat, tak selesa sangat-sangat, tekak pulak sakit kemain lagi, tapi tang tekak tu boleh lagi ler tahan, yang tak tahannya bila hidung tersumbat, nak bernafas pun susah.

hidung tersumbat

Kalau nak tidur tu toksah cakap ler, memang susah sangat nak bernafas, kena nafas dari mulut hehee, nak kata selsema tak juga, nak kata selsema iya juga, hiks tak tau nak describe macam mana, tapi hingus takde arrr.

girl

Duk google gambar hidung tersumbat tapi jumpa gambar budak atas ni, comel kan :D

Ada google juga apa sebenarnya punca dan cara rawatan hidung tersumbat ni, tapi kat google ni pun bukan semua boleh dipercayai, nak jumpa doktor tapi ubat yang baru ni tak habis lagi, alahaiiiii, doakan saya cepat sembuh yea, makasih ^___^

- Siapa ada petua legakan hidung tersumbat? jomlah share dengan saya, kesian saya -..-”

28 Thoughts on “Hidung Tersumbat, Apa Nak Buat?

  1. hidung tersumbat paling tak best time makan. sebab tak dapat rasa makanan.
    Fazreen recently posted..Soal Jawab: Diserang Darah Tinggi & Stroke Tetapi Ada Kencing ManisMy Profile

  2. Comel2 budak tuh.hehe
    budakserius recently posted..Kisah Malam PertamaMy Profile

  3. petua hidung tersumbat, makan benda panas banyak banyak kasi leleh itu taik hidung..hehe
    syahrilhafiz recently posted..Ultrabook Toshiba Portege Z830 Antara Gajet Ketinggalan Zaman!My Profile

  4. tersumbat sebab apa plak tu?
    bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

  5. orang kata masa awal2 pagi 2 amik wudhu subuh masukkan sket air kedalam hidung then hembus mudah2an hilang/kurang tersumbat =)
    mujib recently posted..Faiz & Afifah : from Malacca with loveMy Profile

  6. wan, kalau hidung tersumbat, mesti akan tekan hidung sekali lagi dah lepas nafas.
    rozuan recently posted..REWARDS TO THE STOMACH | SECRET RECIPE =)My Profile

  7. saya selalu sapu je vick tuh dulu. kalau tak ok terus ke klinik.
    eiela recently posted..Mengimbau Kenangan STPM 2005My Profile

  8. Kalau sakit tekak boleh makan ais krim perisa Vanilla dapat mengurangkan radang sakit tekat. Boleh beli ubat di farmasi namanya Clarinase dan ubat ini tidak mengantung perlu ambil sehari 1 biji sahaja.
    akubiomed recently posted..Dedikasi Hari Wanita Sedunia 2012My Profile

  9. minum ubat batuk. hehe..
    titan recently posted..KLserver.net – Hosting kacak idaman semuaMy Profile

  10. kalau hidung tersumbat tk boleh buat apa selain tidur dalam keadaan suam2 panas , tk mo pasang aircond atau kipas , baru blh bernafas sikit ..

    sabaq naaa ! baby pun tengah tersumbat hidung tu .
    puanbee recently posted..Cashout Rejected Due to Click Fraud NuffnangMy Profile

  11. Kena jangkitan tu, nanti ambil antibiotik, mungkin boleh cepat lega .. :)
    anastasyea recently posted..Sinopsis Drama Bunga-Bunga Syurga Slot Zehra TV3My Profile

  12. Kita Serupa Akak, Azie Tekak sakit n Flu, ahhhh x tahan dah…Banyakkan minum air masak.
    Azie recently posted..Ubat Batuk Wood’s Peppermint Lozenges CandyMy Profile

  13. biasa nak legakan sapu vip vapourap tu je
    Denaihati recently posted..Ramalan Tarikh Pilihan Raya Umum ke 13My Profile

  14. Budak2 kalau kena mmg kesian..petua hmmm tak der kot..makan ubat jer lah….
    azman recently posted..Hisap Gam dan Tukar TiubMy Profile

  15. resdung ke kak? zie kalau hidung tersumbat sapu vicks saja….
    zie fauzi recently posted..Ini Kakak … Ini Adik…My Profile

  16. Azah on March 8, 2012 at 4:59 pm said:

    minum air masak banyak2, minum air suam lagi bagus. make sure makan ubat and tido awal. tu tips yg saya selalu buat laa.. sbb sy pun selalu jugak hidung tersumbat. hehe.. tp dulu ada kawan ajar, sedut air bersih masuk kot hidung. kira cuci hidung… sy x berani buat cara ni, pernah wat sekali je and menjadi.. huhu.. yg penting makan ubat la, bunuh virus yang ada pada respiratory tract tu. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation