Blog SuperMak


Salam, semalam ke rumah adik, dia tanya kalau dah Daftar Sekolah Rendah Tahun 1 Sesi 2013/2014 untuk Haziq, sebab anak kami sebaya, dia dah daftar untuk anaknye, untuk haziq ni tunggu suami free dulu baru boleh pergi daftar, Aiman dah Daftar Kemasukan Ke Sekolah Rendah Tahun Satu Sesi 2013 tahun lepas lagi.

Pendaftran Tahun 1 sesi 2013/2014

Untuk Permohonan Online Daftar Sekolah Tahun 1 boleh juga di buat melalui laman web Jabatan Pelajaran Selangor, klik link dibawah untuk keterangan lanjut, tapi bagi pendapat saya, lebih baik pergi terus kesekolah senang kita nak tanya apa-apa sebarang kemusykilan kan.

.

Pendaftaran Online Tahun 1 Sesi 2013/2014

.

memo pendaftaran murid tahun 1

Tarikh Pendaftaran seperti diatas

Dokumen yang diperlukan :-

  • Sijil Asal Surat Beranak Anak dan salinan
  • Kad Pengenalan Ayah dan Salinan
  • Kad Pengenalan Ibu dan Salinan
  • Sijil Asal Nikah dan Salinan
  • Bil Api/Air/Astro/Telefon berserta salinan

**Sesudah pendaftaran dilakukan, pihak sekolah akan cop belakang surat beranak untuk pengesahan

.

- Sekejap je masa berlalu, anak-anak dah nak masuk sekolah rendah :D

16 Thoughts on “Daftar Sekolah Rendah Tahun 1 Sesi 2013/2014

  1. Halo, tahukah Yanmie samada bill telefon bimbit (misalnya bill Maxis) juga diterima?

  2. testing blog theme baru jek :)
    puanbee recently posted..Mendaftar Sekolah Rendah Tahun 1 Bagi Sesi 2013/2014My Profile

  3. akk ehem2 .. backlink ye
    puanbee recently posted..Ost Seindah Sakura – HarapanMy Profile

  4. Bagus pihak pentadbiran sekolah ambil berat menghantar surat kepada ibubapa. Macam sekolah anak saya perlu ingat sendiri. :-(
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – #Bantuan diperlukanMy Profile

  5. masa untuk adik baru dah kot ni kak..hehe..
    bardboo recently posted..Projek 100 Bloggers. Ada Berani?My Profile

  6. Kalau di Indonesia, Sekolah rendah disebut Sekolah Dasar
    Bang Iwan recently posted..Ultrabook Toshiba Portégé® Z830 Perpaduan terbaik antara Gaya, Desain, dan Performa.My Profile

  7. dah nak nak masuk thn 1 aiman.
    alhamdulillah, dah xde lagi anak2 yg perlu nak didaftarkan.
    Denaihati recently posted..Honda Insight edisi baru lebih hebatMy Profile

  8. oh .. tahniah kak.. saya pun akan daftarkan una tahun ni , nanti lah ..hikhik
    puanbee recently posted..Bercinta berkali-kali Bukan Ber BunohanMy Profile

  9. Anak lelaki saya lagi 2 tahun..hmmm dan bapak pun dah makin berusia..
    azman recently posted..Pesanan Untuk BapaMy Profile

  10. Alhamdulillah moga-moga bahagia sampai ke akhir hayatbersama-sama anak tercinta.
    Azie recently posted..Kek Coklat PertamaMy Profile

  11. Sekejap jer dah besar Aiman. Tahun hadapan dah 7 tahun dah.
    Azie recently posted..Kek Coklat PertamaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation