Coklat Stroberi

Salam, kejap tadi buat Coklat Stroberi, memadangkan anak-anak dah bosan nak perabis strawberry tu, so buatlah Coklat Stroberi ni, nak kena tarik minat diorang untuk makan, kang sayang pulak buah tu busuk, strawberry ni balance buat Chilled Strawberry Cheesecake hari tu, beli sampai 3 box sebab nafsu menguasai diri hehee.

strawberry coklat

Tak yah resepi lah kan, sebab semua orang pun tau buat ni hheehe, celup dengan coklat je, memandangkan stok coklat rice ada banyak so saya celupkan sekali dalam coklat rice, kemainnnnnn berdouble-double rasa coklat tu hikhik.

strawberry coklat

Licin myhero-hero makan, nasib baik ler terfikir nak celup coklat, kalau tak busuk gitu je buah tu.

.

- Kalau ikutkan hati nak je buat Pavlova, tapi myhero-hero dah bosan makan Pavlova

30 Comments on Coklat Stroberi

  1. zie fauzi
    March 21, 2012 at 9:34 pm (3 years ago)

    kalau kak bagi coklat strawberry ni kan, confirm coklat je habis… strawberry letak tepi.. hihihi… x suka strawberry,, x tau pasai apa…
    zie fauzi recently posted..Petua Atasi Jerawat Di MukaMy Profile

    Reply
  2. bardboo
    March 21, 2012 at 5:46 pm (3 years ago)

    budak2 kalau nampak coklat cepat aja makannya…hihi..
    bardboo recently posted..Tolong MenolongMy Profile

    Reply
  3. Wawan
    March 21, 2012 at 3:36 pm (3 years ago)

    Resepnya mantap sekali

    Reply
  4. Wawan
    March 21, 2012 at 3:35 pm (3 years ago)

    Waw kayak nya enak tuh kalau dimakan

    Reply
  5. Azie
    March 21, 2012 at 3:25 pm (3 years ago)

    Rajin nye la Akak Azie Sorang ni! Wan ada minta buat Cup Cake (Mengidam kot heheh!), Bahan-bahan dah ada, malam ni balik kerja kalau mood izinkan insya.Allah try buat..
    Azie recently posted..Ayam Bakar AwesomeMy Profile

    Reply
    • yanmie
      March 21, 2012 at 3:34 pm (3 years ago)

      @Azie, ala benda senang je zie, takde susah mana pun buat, hari ni buat laksa lagi, budak2 ni makan berulang hehehee.

      Wan mengidam ke atau azie yang mengidam? berapa bulan dah tu? hikhik :D
      yanmie recently posted..Coklat StroberiMy Profile

      Reply
      • Azie
        March 21, 2012 at 3:38 pm (3 years ago)

        Azie belum mengidam lagI Akak. entah lah wan dok minta cup cake. Akak ada resepi tak, ni dok godek-godek resepi.
        Azie recently posted..Ayam Bakar AwesomeMy Profile

        Reply
          • Azie
            March 21, 2012 at 4:35 pm (3 years ago)

            Ok terima Kasih Akak, Nampak macam senang, dia seronok nengok Azie Baking & Masak coz dia joint venture sekali. Wah Buat Laksa lagi! sedap nyer. Tengok dalm FB Akak Fuz pun Masak Laksa Aduhhhh!
            Azie recently posted..Ayam Bakar AwesomeMy Profile

            Reply
            • yanmie
              March 21, 2012 at 4:38 pm (3 years ago)

              @Azie, ni kali ke 2 akak buat laksa hihihi, my hero2 ni suka makan rupanya hahhahaa, bang mie tadi sebelum gi keje makan laksa dulu hikhik.

              baguslah suami nak tolong2, boleh mengeratkan lagi hubungan :D
              yanmie recently posted..Coklat StroberiMy Profile

              Reply
            • Azie
              March 21, 2012 at 4:44 pm (3 years ago)

              Azie sebenarnya boleh dikategorikan pengemar Laksa yang tegar coz mak Azie memang jual Laksa ni! heheheh. dari kecil memang membesar dengan Laksa.
              Azie recently posted..Ayam Bakar AwesomeMy Profile

              Reply
            • yanmie
              March 21, 2012 at 4:46 pm (3 years ago)

              @Azie, wahh yeker?, boleh ler rasa laksa azie plak pasni hehee jangan segan ajak kami dtg :D
              yanmie recently posted..Coklat StroberiMy Profile

              Reply
            • Azie
              March 21, 2012 at 4:54 pm (3 years ago)

              Azie Laksa tak berapa pandai sangat masak Akak!. Tapi makan memang PRO la slurrrpppp 2 pinggan. Insya.Allah nanti Azie buat, ajak Akak n Abg Mie k.
              Azie recently posted..Ayam Bakar AwesomeMy Profile

              Reply
            • yanmie
              March 21, 2012 at 4:57 pm (3 years ago)

              @Azie, akak pun follow resepi yang kawan2 bagi, alhamdulillah menjadi, kali ke 2 buat dah takde tengok resepi dah hikhik :D
              yanmie recently posted..Coklat StroberiMy Profile

              Reply
  6. nurmisnan
    March 21, 2012 at 2:20 pm (3 years ago)

    waduhhhh… enak banget.. tapi nak dapatkan buah strawberry yg manis2
    memang sukar sekali.. Suka beli strawberry dari Korea.. manisssss..
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #37My Profile

    Reply
    • yanmie
      March 21, 2012 at 2:28 pm (3 years ago)

      betul tu memang susah nak jumpa yang manis, tapi yang kakyan beli ni manis, korea punya. kalau CH punya memang masam sikit kan

      Reply
  7. eiyda
    March 21, 2012 at 2:06 pm (3 years ago)

    sedapnyaaa dh lm xmkn.. kt sini ssh nk cr strawberry ni kak…. huhuhu
    eiyda recently posted..Balik kampungMy Profile

    Reply
    • yanmie
      March 21, 2012 at 2:10 pm (3 years ago)

      oh samalah tempat akak ni, kena cari kat giant atau tesco baru ada, kat econsave jarang ada, tp yang ni beli kat econsave, ada pulak tetiba hahaha macam tau2 je akak tengah cari :P

      Reply
    • yanmie
      March 21, 2012 at 2:03 pm (3 years ago)

      heheeee fuhhh selamat, tak jadi gaduh hahaha, senang je buatnye, nanti blk keje ajak cik abang gi cari bahan :D

      Reply
    • yanmie
      March 21, 2012 at 2:02 pm (3 years ago)

      ada celup cekolat tu, kalau tak takdelah cekelat rice tu lekat heehee, ada sediakan mug kecik untuk coklat, depa makan main celup2 je td :D

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge