Perodua Alza Baru – Alza Smart Ride (Alza SR)

Salam, nampaknya PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) kini muncul dengan model kenderaan pelbagai guna (MPV) kompak yang dipertingkatkan dari model sebelum ini iaitu Alza Smart Ride (Alza SR) baru pada harga atas jalan antara RM53,013.50 dan RM56,513.50 seunit.

alza sr (alza smart ride)

Adik ipar saya guna Alza model sebelum ini, oklah boleh tahan, tak reti nak komen banyak sebab tak pernah lagi naik kereta tersebut, ataupun memandunya, dari luaran nampak ok, dalaman tak tengok sebab tak pernah masukkan hheee.

Untuk Variant baru Alza SR ini, memang sesuai untuk mereka yang mahukan ruang lebih besar untuk kegunaan harian, dan untuk perjalanan balik kampung memang best sebab ruang yang luas dan selesa, banyak barang dari kampung boleh sumbat, terutamanya time musim buah kan heeee, bila nak ada MPV ni hehee.

alza sr (alza smart ride)

Model Alza SR baru ini dah Β boleh ditempah bermula hari ini, so siapa yang rasa nak beli MPV tu bolehlah try usha Alza SR ni, ia didatangkan dengan tiga warna pilihan menarik iaitu Glittering Silver, Ivory White dan warna baru Mystical Purple.

Yang bestnya model baru ini dipertingkatkan dan ditawarkan dengan ciri brek tangan yang boleh didapati dalam varian automatik selain turut menawarkan jenis tempat duduk hadapan berasingan berbanding jenis bercantum sebelum ini.

– Yang Purple ni cun, hubby suka warna purple sebab en.nissan dia warna purple πŸ˜€

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

30 Comments on “Perodua Alza Baru – Alza Smart Ride (Alza SR)”

  1. otw new alza..aritu dh try bawak test drive kat melaka..syokkkkk…bli ikut kmampuan…kualiti lebih baik dri model lama

  2. saya beli alza xde plak terpikir utk mpv…sy beli sbb alza ni besar sket dari myv..best..tp sesiapa yg nak kan kereta utk family,better beli keta lain yg lebih besar la….innova..or exora or stream…or alpard …baru berbaloi utk family!

  3. saya dah dapat alza………. tapi kurang puas degan perjanjain juru jual….. seblum sain krex bank…. mcm dia janji, dari warna keta hinga lah ker vocer n mcm2 lagi lagi, tapi semunya x sma degan kata2 hampeh toiiiiiiiii, nasib lah my wf ok gak kalau x sya x jadi amek tau…..

  4. aku beli alza..l/8/12…gembira kerana tiada rancangan beli alza tiba-tiba dapat beli alza di HQ Seremban. Cuma baru guna 60km lampu besar depan berwap dan ada air di dalam. Hai…dari segi moral, tak eloklah macam ini Perodua…walau dalam waranti boleh dapat lampu besar baru..tapi kos minyak dan masa siapa nak bayar??? Lain kali aspek pemasangan dan kelulusan mestilah ada piawaian dan pemantauan yang tegas oleh PERODUA. Jangan buat lebih kurang. Jurual jual terutama yang perempuan itu yang di Seremban, jangan hanya pandai bercakap tapi tidak pandai tunaikan janji..sikap begini juga bole merosakkan reputasi syarikat.

    1. aku pon baru pakai alza 3 hari sebelum raya aritu. masalahnya lampu depan belah kanan aku pun berwap. nak kata ujan tak pulak cuaca panas je. nt second servis aku nk complant kt perodua.

  5. Kepada warga Kedah dan Pulau Pinang yang ingin membuat tempahan untuk model Alza silalah hubungi saya di talian 019 5605644 tau email ke alamat saya tun_haris@yahoo.com. Untuk warga luar yang ingin membuat pinjaman dan pembelian kereta di negeri Kedah atau Pulau Pinang boleh juga berbuat demikian, Penghantaran kereta terus ke negeri anda bekerja. Di jamin penghantarannya. Anda cuma perlu email kan saya semua dokumen melalui email, dan tandatangan perjanjian pinjaman boleh di lakukan di tempat negeri anda bekerja.Untuk keselamatan wang deposit, anda boleh terus buat bayaran ke akaun syarikat tempat saya bekerja, dan resit akan diberikan semasa penyerahan kereta dibuat. Insyallah. Semoga usaha kita diberkati.

    1. Anak2 umur berapa tu, serius baru tau dah kahwin ehehe. tulah ingat kalau keluarga bertambah kena cari jugak yang lebih besar sedikit, kang ada yang kesian kena duk jaga rumah je πŸ˜€

  6. rugilah bila seat depan dah dipisahkan, tiada arm rest lagi.
    yang version auto skrg handbrake nyer pada kaki, so jd legbrake ler kan…hehe

    aku tensen ok dengan perodua ni, waktu aku beli tu takde pulak pilihan mystical purple ni, warna tu cantik…lagi aku tensen bila dapat tahu adik aku dah tukar pakai alza dengan warna mystical purple tu…ahhh tidak.

    ruangan dalamannya selesa jugalah, ruangan kaki seat pada bahagian kedua masih lagi luas, tapi bahagian seat ketiga mungkin sempit sedikit.

    itu sahaja testimonial saya selaku pemilik alza. πŸ™‚
    ejam recently posted..RM100 Untuk Dimenangi, Hanya Capture Counter Sahaja.My Profile

      1. salam,sy dlm proses loan alza,beli kereta 2nd je.2nd pun mahal gak50k.harap2 lps la loan.bulan rm320 jer 3tahun x mbebankan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge