Blog SuperMak


Salam, hheeheee akhirnya tempahan yang telah dibuat pada minggu lepas dah pun sampai, yeayyy Dah Ada Business Card blog, seronok sangat heheee, sebenarnya dah lama sangat nak buat, sebelum ni dah pernah buat tapi designer yang buat tu tenggelam timbul, malas nak follow up sebab dah lama kehkeh.

Business Card

So minggu lepas atas bantuan KakJie, saya dapat kenal dengan tuan punya badan PrintSini.com, Arin, terima kasih yea kad dah sampai, cepat betul perkhidmatan yang disediakan, design pun diorang sediakan, tak perlu nak pening-pening, saya nak yang simple-simple je, setelah gambaran diberikan kepada beliau maka terhasillah kad di atas heheee.

Business Card

Tujuan buat kad ni untuk memudahkan saya, tidaklah nanti kalau join event nanti saya kena keluarkan kertas dan pen sebab nak catit url blog hehee, pernah sekali pergi join event , ada buat cabutan bertuah dengan menggunakan kad nama, orang lain beri kad nama saya bagi kertas, ok sangat kesian hahahaa.

Business Card

Amik ko 200 keping kad semuanya, cukuplah untuk stok 4-5 tahun rasanya, tu pun belum tentu luak hahahaha, layan!!!

- Dan ler event bulan 2 ni guna kad kat atas tu hikhik

57 Thoughts on “Dah Ada Business Card

  1. Kad nama tu sangat cantik. Macam teringin pula nak beli kad nama.
    James Sea recently posted..Divergent (2014) HDCam RIPMy Profile

  2. Serius, cantik, smart dan simple je.
    Asyrof Asri recently posted..That’s Why Im Here!My Profile

  3. blogger era baru… blogging itu bisnes, Irfan Khairi dah lama sebut pasal bisnes kad ni, cara promosi antara yg paling murah
    lensablogger recently posted..Mencari homestay murah Cameron HighlandMy Profile

  4. kak, kenapa bila saya isi contact form dekat page dorang, email tu sampai kat saya pula..patutnya sampai kat dorang..
    sukacuka recently posted..Kalau Tak Sayang Isteri, Jangan Kahwin!My Profile

  5. wahhh, dah ada kad sendiri, baguslah
    Juan recently posted..October Sky 1999My Profile

  6. cntiknye..nak kad kak yan leh? hehe..
    syu90 recently posted..novel vanilla coklat?My Profile

  7. power ni kak yan. .:) , lawa kad tu..
    zuls recently posted..Bantu Zulseffort Untuk Pusingan Akhir Gadget ImpianMy Profile

  8. nak satu.. nak satu..
    ohcikgu recently posted..Pelajar ponteng sekolah kena denda baca Al-QuranMy Profile

  9. wah..rasanya nak buat gak lah..senang2 jumpa orang yang lama tak jumpa, ley hulur..haha
    sukacuka recently posted..Ulasan Mengenai Pentempuran Hebat Perkerja KFC dengan PelanggannyaMy Profile

  10. cantik dan simple kad nya…entah bilalah saya nak buat gak ni..
    bardboo recently posted..Bila Salji Turun Tanpa HentiMy Profile

  11. wah.. nak pi buat kad jugak arr esok… hihihi..
    madammondoq recently posted..WORDLESS WEDNESDAY : Bila Tembelang Sudah PecahMy Profile

  12. wow… nampaknya kak yanmie dah betul2 serius dalam blogging.. hehe..
    actually Aya pun dah lama nak buat.. tapi tak buat-buat lagi…kihkihkih
    Aya recently posted..SMS SPAM! Hati-hati !My Profile

  13. hemohemohemo kak yan.. dot dot lagi.. syabas2.
    aku tempah dengan adik jer coz suka dgn kreatif
    design beliau.. nak letak nama jawi sekali.. hik3
    nurmisnan recently posted..Kebiadapan rakyat Perancis terhadap perempuan muslimah iniMy Profile

  14. cantiknya kad tu. polkadot berwarna warni :D
    Firdaus recently posted..Review One Piece 656 : Adventure On The Burning Island.My Profile

  15. dah trend sekarang ni eh blogger ada bisnes card…
    cam menarik je…
    kakngah recently posted..Wordless Wednesday ; Baba….. Raissa nak nih! Kaler fink :P My Profile

  16. kak yan, tumpang tanya. so far blog saya in English. n infolinks pun dah approve.. then if saya tukar my blog jadi in BM, ada effect tak kt my infolink? tgk blog kak yan ok ja in BM ni..
    Fizy recently posted..Hanis Zalikha : Recommended BlogMy Profile

  17. nampak “sedap” corak pd kad tu…nyum2 lapau.
    ejam recently posted..RM100 Untuk Dimenangi, Hanya Capture Counter Sahaja.My Profile

  18. Strategi promosi. Memang bagus tu. Saya pun nak buat jugak la. Hehehehe
    anastasyea recently posted..Ambil Sijil Diploma Kat Universiti Teknologi Malaysia Jalan Semarak Kuala LumpurMy Profile

  19. simple and nice…. arap2x dapat jumpa dan tukar business card yea…. ;-p
    hazman aka species1980 recently posted..Wordless Wednesday : Mirror on the WallMy Profile

  20. Comel2..berapa kos tu?
    azman recently posted..Blogger Otai Pemberi MotivasiMy Profile

  21. Boleh la jumpa n tukar2 kad nti..ahaha
    lAl recently posted..Ukuran kejayaan seorang manusia.My Profile

  22. cantik kad nye kak… cute..corak olka dot lagi…
    zie fauzi recently posted..Gadget Yang TersadaiMy Profile

  23. kak hari yang sama sampai ni , org yg sama juga kite tempah .kahkahkah ..awat akk ambil polkadot ..padahl blog bee yg polkadot ? hahahah ..

    nanti nak adjust blog sama dengan kad tu .. tp cr theme tk jumpa lagi.. kad blog bee esoklah wat entri ..lalalal~
    puanbee recently posted..Jom Pasang “AirCond”My Profile

  24. cntik kad kak .. tahniah ye.. melangkah ke step baru ..

    eh,blog dah tukar cat habis ;)
    Ummi Hanie recently posted..Cuti Maulidur RasulMy Profile

  25. comel design tu, dot dot dot…lps ni senang la…”This is my card” :)
    kimmie recently posted..Wordless Wednesday 16 – Akhirnya ku tinggalkanMy Profile

  26. nak jugakk../heeeee
    suarapeople recently posted..Bumbung Pangsapuri Diterbangkan Dalam RibutMy Profile

  27. Betul juga kalau jumpa antara blogger senang bertukar-tukar business card. :-)

  28. salam..kak yan

    wwaaa cantek nye opah..eehh upin ipin lak g nyer..canteek design simple je..tp penuh warna-warni kanak-kanak ribena..hehe..

    bape harga camni kak yan…kak yan tau x mane ade service print stiker kete??

    pas ni ble la kak yan pon buat stiker kete plak…idea ni kak yan..
    zilazaki recently posted..kes derma darahMy Profile

    • Salam Zila,

      boleh terus ke blog printsini, akak ada bagi url kat atas tu, untuk yang akak punya nie tak sampai rm80 pun untuk 200keping siap dengan design dan pos sekali. kalau ada design sendiri tolak rm30 je :D
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

  29. xsampai 4~5thn dah habis tu, mcm goreng pisang panas.
    Denaihati recently posted..iPhone 4S Gadget Impian Cikgu NamanMy Profile

  30. berapa kos? bak satu kak yan
    Fazreen recently posted..StatigramMy Profile

  31. cantik nian kadnya mbak, jadi kepengen bikin…
    Dadan recently posted..Info Lowongan Kerja Asuransi Ekspor Indonesia 2012My Profile

  32. polkadot gitu yan
    eryati recently posted..K.O.N.D.O.M =Ballon?My Profile

  33. dh ok sgt kad tu..simple tp bermakna…. ;-)

  34. Dah macam macaron, colorful. Mohon nak gigit sikit boleh? haha
    Affan Ruslan recently posted..Rancangan Untuk SnowboardingMy Profile

  35. wah.. cantiknya pokadot.. hehe.. saya pun nak buat name card baru utk tahun ni.. thn lepas punya dah tak boleh guna.. :)
    CMRatu recently posted..Video Kaki Paling Sexy di DuniaMy Profile

  36. Cantik!!! simple sgt tp mesti ramai yg suka simpan dlm wallet…
    Linda recently posted..Kerenah Melati : 3 bulan setengahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation