Dah Ada Business Card

Salam, hheeheee akhirnya tempahan yang telah dibuat pada minggu lepas dah pun sampai, yeayyy Dah Ada Business Card blog, seronok sangat heheee, sebenarnya dah lama sangat nak buat, sebelum ni dah pernah buat tapi designer yang buat tu tenggelam timbul, malas nak follow up sebab dah lama kehkeh.

Business Card

So minggu lepas atas bantuan KakJie, saya dapat kenal dengan tuan punya badan PrintSini.com, Arin, terima kasih yea kad dah sampai, cepat betul perkhidmatan yang disediakan, design pun diorang sediakan, tak perlu nak pening-pening, saya nak yang simple-simple je, setelah gambaran diberikan kepada beliau maka terhasillah kad di atas heheee.

Business Card

Tujuan buat kad ni untuk memudahkan saya, tidaklah nanti kalau join event nanti saya kena keluarkan kertas dan pen sebab nak catit url blog hehee, pernah sekali pergi join event , ada buat cabutan bertuah dengan menggunakan kad nama, orang lain beri kad nama saya bagi kertas, ok sangat kesian hahahaa.

Business Card

Amik ko 200 keping kad semuanya, cukuplah untuk stok 4-5 tahun rasanya, tu pun belum tentu luak hahahaha, layan!!!

- Dan ler event bulan 2 ni guna kad kat atas tu hikhik

57 Comments on Dah Ada Business Card

  1. Juan
    February 13, 2012 at 1:07 am (3 years ago)

    wahhh, dah ada kad sendiri, baguslah
    Juan recently posted..October Sky 1999My Profile

    Reply
  2. Aya
    February 8, 2012 at 8:39 pm (3 years ago)

    wow… nampaknya kak yanmie dah betul2 serius dalam blogging.. hehe..
    actually Aya pun dah lama nak buat.. tapi tak buat-buat lagi…kihkihkih
    Aya recently posted..SMS SPAM! Hati-hati !My Profile

    Reply
  3. Fizy
    February 8, 2012 at 5:40 pm (3 years ago)

    kak yan, tumpang tanya. so far blog saya in English. n infolinks pun dah approve.. then if saya tukar my blog jadi in BM, ada effect tak kt my infolink? tgk blog kak yan ok ja in BM ni..
    Fizy recently posted..Hanis Zalikha : Recommended BlogMy Profile

    Reply
  4. puanbee
    February 8, 2012 at 4:32 pm (3 years ago)

    kak hari yang sama sampai ni , org yg sama juga kite tempah .kahkahkah ..awat akk ambil polkadot ..padahl blog bee yg polkadot ? hahahah ..

    nanti nak adjust blog sama dengan kad tu .. tp cr theme tk jumpa lagi.. kad blog bee esoklah wat entri ..lalalal~
    puanbee recently posted..Jom Pasang “AirCond”My Profile

    Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 4:33 pm (3 years ago)

      akak tak kisah bee, tak sama dengan blog pun takpe heheee :P
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
      • puanbee
        February 8, 2012 at 10:45 pm (3 years ago)

        nak sama sikit2 ,,kalau boleh lah ..tp idea tk mari pulak ..

        psst : nape akk jawab komen ni tp bee tk dpt email ? ni saja2 singgah tengok komen kat sini ahaks…
        puanbee recently posted..Jom Pasang “AirCond”My Profile

        Reply
  5. Ummi Hanie
    February 8, 2012 at 4:11 pm (3 years ago)

    cntik kad kak .. tahniah ye.. melangkah ke step baru ..

    eh,blog dah tukar cat habis ;)
    Ummi Hanie recently posted..Cuti Maulidur RasulMy Profile

    Reply
    • Ummi Hanie
      February 8, 2012 at 4:12 pm (3 years ago)

      erm jap,nk tanye kos utk 200 pcs tu brape ye if u dont mind la.. haha :p

      Reply
      • yanmie
        February 8, 2012 at 4:20 pm (3 years ago)

        cuba scroll kebawah hehee, akak ada explain kat 2 orang blogger tu :D
        yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

        Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 4:20 pm (3 years ago)

      terima kasih, ha’ah tetiba bertukar ke blog supermark plak hahaha
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
  6. akubiomed
    February 8, 2012 at 3:41 pm (3 years ago)

    Betul juga kalau jumpa antara blogger senang bertukar-tukar business card. :-)

    Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 3:45 pm (3 years ago)

      tulah naik segan juga, orang bagi business card, saya bagi kertas hiks :D
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
  7. zilazaki
    February 8, 2012 at 3:38 pm (3 years ago)

    salam..kak yan

    wwaaa cantek nye opah..eehh upin ipin lak g nyer..canteek design simple je..tp penuh warna-warni kanak-kanak ribena..hehe..

    bape harga camni kak yan…kak yan tau x mane ade service print stiker kete??

    pas ni ble la kak yan pon buat stiker kete plak…idea ni kak yan..
    zilazaki recently posted..kes derma darahMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 3:43 pm (3 years ago)

      Salam Zila,

      boleh terus ke blog printsini, akak ada bagi url kat atas tu, untuk yang akak punya nie tak sampai rm80 pun untuk 200keping siap dengan design dan pos sekali. kalau ada design sendiri tolak rm30 je :D
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 3:42 pm (3 years ago)

      ha kalau tak sampai 4-5 tahun tu maknanya anak buat main hahahhaa :D
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
  8. Fazreen
    February 8, 2012 at 3:33 pm (3 years ago)

    berapa kos? bak satu kak yan
    Fazreen recently posted..StatigramMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 3:41 pm (3 years ago)

      untuk 200 keping rm76 kalau tak silap siap design dan pos sekali, kalau ada design sendiri tolak ler rm30 hikhik :D

      2-3 keping pun akak boleh bagi hehehee :P
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 3:14 pm (3 years ago)

      Terima kasih dadan hehe :D
      terima kasih juga berkomentar disini :)
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
  9. syamila
    February 8, 2012 at 2:42 pm (3 years ago)

    dh ok sgt kad tu..simple tp bermakna…. ;-)

    Reply
  10. CMRatu
    February 8, 2012 at 2:36 pm (3 years ago)

    wah.. cantiknya pokadot.. hehe.. saya pun nak buat name card baru utk tahun ni.. thn lepas punya dah tak boleh guna.. :)
    CMRatu recently posted..Video Kaki Paling Sexy di DuniaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 2:37 pm (3 years ago)

      Hehehee ada 3 ke 4 design yang diberikan tapi saya berkenan design yang ni hikhik, oh kenapa pulak dah tak boleh guna? adakah sebab url dah tukar?
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply
    • yanmie
      February 8, 2012 at 2:35 pm (3 years ago)

      Hikhik makasih, tak reti nak bagi design cantik-cantik sebab kurang berseni :D
      yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge