Daging Goreng Kicap

Salam, heheeee dalam pada tak sihat ni kan sempat lagi nak buat itu ini, degil betul tak reti nak berehat, apa boleh buat, kalau rehat lagi rasa sakit sebab takde aktiviti langsung ekeke, layan saya masak Daging Goreng Kicap hikhik.

Daging Goreng Kicap

Daging goreng kicap, nak buat berkuah pun boleh, tapi saya suka yang kering-kering, yang bestnya daging tu tak liat pun, budak-budak twitter hari tu ada datang makan kat rumah, siap ada yang nak menapau tapi malu nak cakap hahaha, korang ni nakal betul hiks!

Daging Goreng Kicap

Hoyeahhh makan dengan  nasi panas-panas memang terangkat, saya makan daging tu sikit dengan Magic Rice, sebab masih dalam Projek Besar saya lagi, takleh nak makan banyak-banyak ihikkkksss.

- Nak resepi kat SINI

30 thoughts on “Daging Goreng Kicap

    1. potong ikut urat lepas tu perap 30 minit ke 1 jam, perap dengan gula dan garam, lepas tu basuh2 dan masak sampai empuk, biasanya tak amik masa yang lama sebab dah perap tu yang lembut tu.

      tak perlu letak garam dah sebab bila masak daging tu dia dah ada rasa juicy kat daging tu, rasa dah sebati, xperlukan perasa dah, tinggal lagi letak kicap je, dan cili padi kalau suka.
      yanmie recently posted..Dah Pandai Main Basikal 2 RodaMy Profile

            1. So far tak pernah pilih-pilih pun daging part mana, potong ikut urat lepas tu perap 30 minit ke 1 jam, perap dengan gula dan garam, lepas tu basuh2 dan masak sampai empuk, biasanya tak amik masa yang lama sebab dah perap tu yang lembut tu.

              tak perlu letak garam dah sebab bila masak daging tu dia dah ada rasa juicy kat daging tu, rasa dah sebati, xperlukan perasa dah, tinggal lagi letak kicap je, dan cili padi kalau suka.

              sekian heheee :D
              yanmie recently posted..Daging Goreng KicapMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge