Blog SuperMak


Salam heeee hari ni saya happy sangat sebab Berat turun 1kg dan inci kurang 2 cm dalam masa 4 hari! kehkehkeh sila lah percaya, saya pun kena terima hakikat nampaknya hahahhaa, dahhh nak cerita pasal nasi ayam pula, giler Lama Tak Buat Nasi Ayam ni, last makan pun beli kat The Chicken Rice Shop Bukit Tinggi Klang, semalam saya kena rajin, tak rajin pun memang kena rajin demi Projek Besar saya heheheee.

nasi ayam

Gambar : Projek Besar

Nasi Ayam, resepi untuk ayam bakar tu boleh tengok kat SINI ye, senang sangat nak buatnya. Aiman dan Haziq kalau dah makan ayam bakar tu memanglah tak berhenti nak meratah, pesen budak-budak ni makan nasi ayam pula kena hias macam kat atas tu, pedahal diorang makan ayam dengan nasik je pun, konon mood makan macam makan kat kedai HAHAHAHA.

nasi ayam

Siapa kata orang diet tak boleh makan sedap-sedap? sebenarnya boleh je yang penting ianya berkhasiat, tidak berminyak dan berlemak, untuk hidangan diatas tu, itu saya punya hahhahaa, nasi setengah cawan je, tu yang comel je bentuk nasi tu kikiki.

- Hari ni nak buat ikan bakar pulak :D

42 Thoughts on “Lama Tak Buat Nasi Ayam

  1. next time bley masok masterchef season 2. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..4,000 Buah Topi Terapung Dalam Pameran Fantasi Akio HirataMy Profile

  2. suka tgk tomato kecik tu..comey jer..
    syu90 recently posted..akhirnya habis jugak tengok drama korea Man of HonorMy Profile

  3. kena hati-hati, senang turun, senang gak naikk..
    levelsatu recently posted..Manchester United Menang 3-2 atasi Manchester City dalam Piala FAMy Profile

  4. Feel your body akak. Remember berat ideal yg turun selalu 1-2kg sebulan. Sometimes badan kita kehilangan air sebab tu berat kurang. Minum air kosong banyak2 tak apa. No calorie at all. Berat badan yang turun mendadak akan meningkat dengan mendadak. Vice versa.
    Fazreen recently posted..Panduan Ringkas & Padat Untuk Mendapatkan Kesihatan Yang BaikMy Profile

    • @Fazreen, semalam jumpa coach akak jogrimjow, dah scan badan, kat badan ni banyak lemak, ada dlm 30-40kg kot hahahhaa, takut wooo, diet herbalife dgn xambik atau senam tak sama, so far akak selesa dengan cara herbalife, shake tu dh bekalkan tenaga dah, teamix untuk memudahkan pembuangan lemak melalui sistem perkumuhan, kunci utamanya sekarang adalah air sebab vitamin, protin semua dah cukup kat shake tu, tak risau dah nak amik apa2 lagi, nak senam tu yang malas, jogging 30 minit pun baru bakar 300kalori macam tu, dah abis dekat 2biji karipap, akak follow HL diet sekarang ni, suka pulak hehee sebab selalu kenyang, tak dan nak lapar.

      kalau pasal air tu akak kena ambik 6Liter sehari sebab untuk setiap 20kg 2 berat perlukan 2 liter air, jadinya akak kena ambik dalam 6liter macam tu, rasanya takde masalah untuk akak, oh ye semalam scan badan terkejut sebab badan kurang air, lemak yang banyak, otot sikit, lemak tu yang bermaharajalela, nasib baik tersedar dari lamunan, takutlah nanti macam2 penyakit datang.

      walaupun air je yang turun1kg tapi akak seronok atleast turun daripada statik je :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

  5. hehe berita gembira ye .. bee tk suka inci2 lagi ni , nak beli timbang dulu hikhik ..
    puanbee recently posted..Foto Semasa Di Majlis Perasmian My Agro HypermartMy Profile

  6. lamanya saya x buat nasi ayam..
    ermm.. saya nak tanya tentang status halal chicken rice shop sebab ada yang bagitau status halalnya x lepas..
    isza recently posted..Video – Gathering Blogger Perak 2012My Profile

  7. dah turun 1kg dalam masa 4 hari..wah serius berkesan program diet ni. Nasi Ayam tu walaupun utk diet, tp nmpk tetap menyelerakan :)
    kimmie recently posted..Baucar Buku 1Malaysia kini sudah dimiliki.My Profile

  8. sangat menyelerakan tgk nasi ayam tuh.colorful.huhu
    rozuan recently posted..TIPS ELAK MATA KERING DAN MERAHMy Profile

  9. Berat badan berkurangan, turun satu kejayaan tu. Tapi tengok gambar nasi ayam tu, terliur lar. :D
    Faceboored. recently posted..Real Smart Phone [Funny].My Profile

  10. Didalam masa 4 hari turun 1kg. Wah satu pencapaian. Boleh memberi motivasi kepada isteri saya mahu mendapatkan berat badan yang ideal.
    akubiomed recently posted..Blogger prihatin: Misi derma darah di PDN tercapai.My Profile

  11. wow 4hari berjaya turun..mmg solute sama kakyan.hehe..

    nmpk sedap gila nasi ayam tu..:)
    puan kutu recently posted..Tentang DiaMy Profile

  12. emm sedapnya…tapi tengah diet…nak kurangkan nasi hihihi
    Cik Rose Cute recently posted..Heroin Pelakon Sinetron Nada-nada Cinta berlakon teater dengan pengarah Ahmad IdhamMy Profile

  13. Mai bungkus 3 hehehe….wah dah boleh bukak kedai ni.. :)
    Azman recently posted..Santai Sunday # Jay TV3 TersasulMy Profile

  14. kak yan ni memang pakar la bab hiasan + gambar yg cantik, dah boleh buat service shoot produk makanan ni.. terliur ja tgk.. thn depan masuk master chef la..
    CMRatu recently posted..Ceramah Agama Menusuk Kalbu dari Ustaz Don DaniyalMy Profile

  15. Pingback: Merpati Putih

  16. wah..wah..wah..budak 2 org tu, mkn nak kena tangkap mood seperti makan diluar gak yer, penat2 ibu yan hias tapi tak diusik hiasan tu..dah ibu yan yg kena mkn…hehe
    ejam recently posted..Tahun Baru, Baju Pun Tukar BaruMy Profile

  17. homemade menu biasa lebih berkhasiat drp yg dibeli kt kedai..nymummyy..ns ayam kt atas ni memg nmpk sedap la..nak sikit..
    JMR recently posted..Penat tapi berbaloi..My Profile

  18. wahhh…nampak sggh menyelerakan…terbuka nafsu utk makan tengahari…
    Nadri recently posted..Masa Untuk Semak Dividen & Bonus ASBMy Profile

  19. tahniah dah berjaya turun berat dalam masa 4 hari..sedapnya nasi ayam tu..hehe..makan makanan berkhasiat..
    paihujey recently posted..Cuba Kita RenungkanMy Profile

  20. Pingback: Lal Azmi

  21. Pingback: yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation