Lama Tak Buat Nasi Ayam

Salam heeee hari ni saya happy sangat sebab Berat turun 1kg dan inci kurang 2 cm dalam masa 4 hari! kehkehkeh sila lah percaya, saya pun kena terima hakikat nampaknya hahahhaa, dahhh nak cerita pasal nasi ayam pula, giler Lama Tak Buat Nasi Ayam ni, last makan pun beli kat The Chicken Rice Shop Bukit Tinggi Klang, semalam saya kena rajin, tak rajin pun memang kena rajin demi Projek Besar saya heheheee.

nasi ayam

Gambar : Projek Besar

Nasi Ayam, resepi untuk ayam bakar tu boleh tengok kat SINI ye, senang sangat nak buatnya. Aiman dan Haziq kalau dah makan ayam bakar tu memanglah tak berhenti nak meratah, pesen budak-budak ni makan nasi ayam pula kena hias macam kat atas tu, pedahal diorang makan ayam dengan nasik je pun, konon mood makan macam makan kat kedai HAHAHAHA.

nasi ayam

Siapa kata orang diet tak boleh makan sedap-sedap? sebenarnya boleh je yang penting ianya berkhasiat, tidak berminyak dan berlemak, untuk hidangan diatas tu, itu saya punya hahhahaa, nasi setengah cawan je, tu yang comel je bentuk nasi tu kikiki.

- Hari ni nak buat ikan bakar pulak :D

42 Comments on Lama Tak Buat Nasi Ayam

  1. Fazreen
    January 9, 2012 at 12:27 am (3 years ago)

    Feel your body akak. Remember berat ideal yg turun selalu 1-2kg sebulan. Sometimes badan kita kehilangan air sebab tu berat kurang. Minum air kosong banyak2 tak apa. No calorie at all. Berat badan yang turun mendadak akan meningkat dengan mendadak. Vice versa.
    Fazreen recently posted..Panduan Ringkas & Padat Untuk Mendapatkan Kesihatan Yang BaikMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 9, 2012 at 8:05 am (3 years ago)

      @Fazreen, semalam jumpa coach akak jogrimjow, dah scan badan, kat badan ni banyak lemak, ada dlm 30-40kg kot hahahhaa, takut wooo, diet herbalife dgn xambik atau senam tak sama, so far akak selesa dengan cara herbalife, shake tu dh bekalkan tenaga dah, teamix untuk memudahkan pembuangan lemak melalui sistem perkumuhan, kunci utamanya sekarang adalah air sebab vitamin, protin semua dah cukup kat shake tu, tak risau dah nak amik apa2 lagi, nak senam tu yang malas, jogging 30 minit pun baru bakar 300kalori macam tu, dah abis dekat 2biji karipap, akak follow HL diet sekarang ni, suka pulak hehee sebab selalu kenyang, tak dan nak lapar.

      kalau pasal air tu akak kena ambik 6Liter sehari sebab untuk setiap 20kg 2 berat perlukan 2 liter air, jadinya akak kena ambik dalam 6liter macam tu, rasanya takde masalah untuk akak, oh ye semalam scan badan terkejut sebab badan kurang air, lemak yang banyak, otot sikit, lemak tu yang bermaharajalela, nasib baik tersedar dari lamunan, takutlah nanti macam2 penyakit datang.

      walaupun air je yang turun1kg tapi akak seronok atleast turun daripada statik je :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

      Reply
  2. isza
    January 8, 2012 at 10:54 pm (3 years ago)

    lamanya saya x buat nasi ayam..
    ermm.. saya nak tanya tentang status halal chicken rice shop sebab ada yang bagitau status halalnya x lepas..
    isza recently posted..Video – Gathering Blogger Perak 2012My Profile

    Reply
    • yanmie
      January 9, 2012 at 8:22 am (3 years ago)

      @isza, oh tak tau pulak yang tu, tapi halal kot, tak was2 pun makan, dah lama dah pergi makan kt sana
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

      Reply
  3. Faceboored.
    January 8, 2012 at 6:45 pm (3 years ago)

    Berat badan berkurangan, turun satu kejayaan tu. Tapi tengok gambar nasi ayam tu, terliur lar. :D
    Faceboored. recently posted..Real Smart Phone [Funny].My Profile

    Reply
  4. puan kutu
    January 8, 2012 at 3:28 pm (3 years ago)

    wow 4hari berjaya turun..mmg solute sama kakyan.hehe..

    nmpk sedap gila nasi ayam tu..:)
    puan kutu recently posted..Tentang DiaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 1:13 pm (3 years ago)

      @CMRatu, hihihihi suka menghias sebenarnya, ala mana layak nak masuk masterchef, masih jauh dibelakang hehehe masterchef kat rumah je :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

      Reply
  5. ejam
    January 8, 2012 at 11:20 am (3 years ago)

    wah..wah..wah..budak 2 org tu, mkn nak kena tangkap mood seperti makan diluar gak yer, penat2 ibu yan hias tapi tak diusik hiasan tu..dah ibu yan yg kena mkn…hehe
    ejam recently posted..Tahun Baru, Baju Pun Tukar BaruMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 1:13 pm (3 years ago)

      @ejam, biasanya memang selalu macam tu, untung jadi budak2 ni nak makan semua main order je :P
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

      Reply
  6. JMR
    January 8, 2012 at 11:13 am (3 years ago)

    homemade menu biasa lebih berkhasiat drp yg dibeli kt kedai..nymummyy..ns ayam kt atas ni memg nmpk sedap la..nak sikit..
    JMR recently posted..Penat tapi berbaloi..My Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 1:14 pm (3 years ago)

      @JMR, ye betul tu sebab kita tahu apa yang kita gunakan dalam ramuan tersebut, dah abis dah :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

      Reply
  7. paihujey
    January 8, 2012 at 11:01 am (3 years ago)

    tahniah dah berjaya turun berat dalam masa 4 hari..sedapnya nasi ayam tu..hehe..makan makanan berkhasiat..
    paihujey recently posted..Cuba Kita RenungkanMy Profile

    Reply

3Pingbacks & Trackbacks on Lama Tak Buat Nasi Ayam

Leave a Reply

CommentLuv badge