Lama Tak Buat Nasi Ayam

Salam heeee hari ni saya happy sangat sebab Berat turun 1kg dan inci kurang 2 cm dalam masa 4 hari! kehkehkeh sila lah percaya, saya pun kena terima hakikat nampaknya hahahhaa, dahhh nak cerita pasal nasi ayam pula, giler Lama Tak Buat Nasi Ayam ni, last makan pun beli kat The Chicken Rice Shop Bukit Tinggi Klang, semalam saya kena rajin, tak rajin pun memang kena rajin demi Projek Besar saya heheheee.

nasi ayam

Gambar : Projek Besar

Nasi Ayam, resepi untuk ayam bakar tu boleh tengok kat SINI ye, senang sangat nak buatnya. Aiman dan Haziq kalau dah makan ayam bakar tu memanglah tak berhenti nak meratah, pesen budak-budak ni makan nasi ayam pula kena hias macam kat atas tu, pedahal diorang makan ayam dengan nasik je pun, konon mood makan macam makan kat kedai HAHAHAHA.

nasi ayam

Siapa kata orang diet tak boleh makan sedap-sedap? sebenarnya boleh je yang penting ianya berkhasiat, tidak berminyak dan berlemak, untuk hidangan diatas tu, itu saya punya hahhahaa, nasi setengah cawan je, tu yang comel je bentuk nasi tu kikiki.

- Hari ni nak buat ikan bakar pulak :D

42 thoughts on “Lama Tak Buat Nasi Ayam

    1. @Fazreen, semalam jumpa coach akak jogrimjow, dah scan badan, kat badan ni banyak lemak, ada dlm 30-40kg kot hahahhaa, takut wooo, diet herbalife dgn xambik atau senam tak sama, so far akak selesa dengan cara herbalife, shake tu dh bekalkan tenaga dah, teamix untuk memudahkan pembuangan lemak melalui sistem perkumuhan, kunci utamanya sekarang adalah air sebab vitamin, protin semua dah cukup kat shake tu, tak risau dah nak amik apa2 lagi, nak senam tu yang malas, jogging 30 minit pun baru bakar 300kalori macam tu, dah abis dekat 2biji karipap, akak follow HL diet sekarang ni, suka pulak hehee sebab selalu kenyang, tak dan nak lapar.

      kalau pasal air tu akak kena ambik 6Liter sehari sebab untuk setiap 20kg 2 berat perlukan 2 liter air, jadinya akak kena ambik dalam 6liter macam tu, rasanya takde masalah untuk akak, oh ye semalam scan badan terkejut sebab badan kurang air, lemak yang banyak, otot sikit, lemak tu yang bermaharajalela, nasib baik tersedar dari lamunan, takutlah nanti macam2 penyakit datang.

      walaupun air je yang turun1kg tapi akak seronok atleast turun daripada statik je :D
      yanmie recently posted..Lama Tak Buat Nasi AyamMy Profile

  1. Pingback: Merpati Putih
  2. Pingback: Lal Azmi
  3. Pingback: yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge