Hasil Blogging Sepanjang 2011

Salam, hiks dah tengok kan Trafik Blog Sepanjang Tahun 2011 blog ini, seperti yang saya janjikan pada entry tersebut, saya akan kongsikan pulak Hasil Blogging Sepanjang 2011, bukan menunjuk tapi sebagai pembakar semangat untuk diri sendiri dan kawan-kawan yang lain.

maxis desire z

Terasa kerdilnya diriku seorang je bunga kat atas tu hihihi

Permulaan tahun 2011 yang sangat manis bila mana saya mendapat Smartphone HTC Desire Z dari program  maxis10, alhamdulillah syukur sangat.

htc desire z

HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10

Lepas dapat Smartphone kat atas tu, saya Menang Netbook Acer Aspire One dari Denaihati pulak, alhamdulillah rezeki blogging.

acer aspire one

Hadiah di sampaikan oleh En. Haji Khanafi MD Alansar

acer aspire one

Acer Aspire One melengkapkan koleksi laptop yang ada heehehe

Rezeki seterusnya juga saya menang dari contest denaihati.com, majlis penyampaian hadiah berlangsung di Hi-Tea Bersama Rakan Niaga eQurban dan Berjumpa Blogger di Hotel Quality Bangi.

pemenang ipad2

Replika iPad2 hehe comel ^____^

Hadiah disampaikan oleh YM TAN SRI DATO’ SERI TENGKU AHMAD RITHAUDEEN TENGKU ISMAIL (Presiden Dewan Perdagangan Islam Malaysia).

ipad2

Terima kasih kepada Denaihati.com dan eQurban untuk tajaan hadiah tersebut

innity tahun lepas

Hasil Innity sepanjang tahun lepas, RM 10,107.36 

Hasil blogging yang seterusnya saya dapat beli DSLR A390 Sony hasil dari pendapatan blog ini melalui income Innity diatas, seronok sangat sebab dah lama nak beli DSLR hehehe

dslr a390

Seronok sebab dah boleh snap gambar cantik-cantik heeee ^____^

cashout adsense

Berjaya Cashout Google Adsense sebanyak 3 kali, semuanya pernah di entrykan diblog ini.

infolinks

Pertama kali dari Infolinks

Selain itu ada juga saya mendapat hasil Nuffnang tapi tidak seberapa hehe, ada juga dari advetorial (bukan nuffnang), alhamdulillah untungnya jadi blogger, siapa kata berblogging itu membuang masa? buktinya saya sendiri mampu menjana pendapatan dari blog.

Dengan hasil tersebut saya juga ada membuat beberapa contest di blog ini, beli hadiah untuk suami, untuk anak, untuk diri sendiri, simpan duit tersebut, dan yang paling best saya dapat bayar duit pinjaman belajar saya sendiri pada setiap bulan ^___^

.

– Kalau saya boleh, kenapa tidak anda?

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

51 Comments

  1. Masih lagi belajar selok belok mengenai pendapatan pasif dengan blogging. Saya sudah mula blogging sejak tahun 2009 kemudian berhenti seketika padahal Adsense pun boleh tahan.

    2010 sehingga sekarang saya mula balik dengan nama domain baru tapi agak mencabar dunia blogging kerana ramai mula menceburi beruntung kalau saya kekal pada mula dan tidak berhenti blogging.

    Cuma bab-bab tarik duit melalui blogging masih rendah lagi. 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Merpati Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge