Kuih Batang Buruk Sabah

Salam, sebelum balik kampung hari tu saya sibuk menyiapkan Kuih Batang Buruk Sabah, favourite my Mak mertua gak ni, dia suka sangat makan Kuih Batang Buruk Sabah ni, tiap kali raya mesti wajib saya buat untuk dia, kali ni buat Kuih Batang Buruk Sabah ni untuk kenduri kahwin adik ipar, layan gambar jelah ye hihihi.

Readers saya!! Tolong saya Tweet –> tak susah mana pun, terima kasih atas bantuan anda.

Kuih Batang Buruk Sabah

Proses menggoreng batang buruk

Kuih Batang Buruk Sabah

Batang buruk sedia untuk digaulkan dengan serbuk batang buruk

Kuih Batang Buruk Sabah

Kuih Batang Buruk Sabah, resepi special turun temurun, maaf ler tak dapat nak bagi resepi hehehe

Kuih Batang Buruk Sabah

1 bekas besar yang bertangkai tu, bagi kat my Mak Mertua tercinta.

.

.

.

Close up sikit heeeee ^______^

Kuih Batang Buruk Sabah

.

– Yummyyyyyy ^_____^

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

41 Comments

  1. kita penah makan kuih batang buruk sabah nie…bff dari sabah bawak masa balik cuti…peliks dari btg buruk smnjung tapi makan lama2 sedap pulak..sebab kita bukan pencinta btg buruk ….heheh

    • @paihujey, hehehe resepi biarlah rahsiah, ada orang cantact dulu nak beli akak punya resepi tu, sebab sebelum ni akak ambil tempahan kuih batang buruk sabah time bulan puasa, bln lepas ada gak buat sikit2 untuk return customer, tak laratlah nka buat lagi, anak2 dah besar nie diorang asik nak kacau je hehee 😀
      yanmie recently posted..Kuih Batang Buruk SabahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge