Gambar MyKad Baru – Gantian MyKad Baru 2012 Bermula Selasa Ini 3.1.2012

Salam, semalam tengok berita kat tv3 tentang Gantian MyKad Baru 2012 Bermula Selasa Ini 3.1.2012, pastinya ramai yang berpusu-pusu untuk pergi ke Kaunter Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk membuat gantian Mykad. Kami suami isteri ni tak tau lah bila boleh pergi tukar mykad baru, tunggu free jelah nanti, lagipun penukaran ke MyKad baru ini bukanlah wajib, pendek kata takde paksaan, tapi nak juga merasa MyKad baru hihihi. Bawah ni Gambar MyKad Baru.

gambar mykad baru 2012

Untuk pengetahuan MyKad baru ini memiliki reka bentuk dan ciri-ciri keselamatan, ianya diperbuat daripada bahan Polikarbonat yang lebih bertahan dan menggunakan cip baru,  MyKad baru ini juga mempunyai “ghost image” yang menggunakan teknologi turisan laser pada permukaan kad bagi mengelakkan pemalsuan berlaku.

gambar mykad baru 2012

gambar mykad baru 2012

.

Gambar : Melvister.com

– Nak Jugak heeee ^____^

You may also like

12 Comments

  1. sy br tukar mykad sbb mykad lame tu cip rosak.. sy suke & sgt puas ht dgn mykad yg baru ni sbb pic sy nmpk lbh cantik.. sy di beritahu mykad baru ni lbh selamat & x mudah di palsukan.. ianya dpt menjamin kewarganegaraan sy.. 🙂

  2. utk perkongsian bersama,Mykad kita mempunyai 50 fungsi antaranya, touch n go, meps dan lain2,kan??..seiringnya dengan pengenalan mykad baru ini, JPN juga telah melancarkan 1 aplikasi fungsi mykad yang terbaru iaitu Affiliate Junction dengan kerjasama syarikat I Synergy sdn bhd dan juga MDeC.Dimana AJ ini akan memberi keuntungan kepada pengguna yang hnya perlu aktif mykad utk aplikasi ini secara PERCUMA dan pengguna bakal menikmati diskaun dan juga ganjaran mata apabila berbelanja dengan kedai2 yang terlibat dengan projek bantuan rakyat ini! sememangnnya memberi kelebihan dan keuntungan kepada anda,, jadi aktiflah mykad anda utk aplikasi ini dengan dealer2/affiliate yang berlesen. utk aktif secara percuma layari http://bismykad.blogspot.com/p/aktifkan-mykad-percuma.html
    *sila rujuk blog diatas utk ke laman rasmi JPN bagi bukti sokongan mereka.

  3. Pingback: Merpati Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge