Salam, dah tengok dah Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia yang akan di keluarkan pada Julai tahun depan, comel sangat, seragam dah semua designnya, yang bestnya duit kertas RM20 kini diperkenalkan semula, warna kuning gitu heeee comel ^____^

duit kertas baru

Note Baru Ringgit Malaysia, gambar mstar

Duit RM1, Rm5, RM10, RM50 dan RM100 masih lagi di kekalkan warnanya, manakala RM20 diperkenalkan semula, terdahulu (tak ingat tahun bila, tapi dah lama sangat) duit kertas RM20 kalau tak silap berwarna putih coklat, kini ianya keluar dengan warna kuning, tak sabar nak pegang duit baru RM20 tu kikiki.

- Serius berkenan pulak saya dengan duit RM20 tu ^_____^

35 Thoughts on “Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20

  1. RM 20, emmmm… tak lama lagi 2020.

  2. mcm duit saidina jer sy tgk … hehehe

    p.s : yg pgg duit tu blogger gak ;)
    Ummi Hanie recently posted..Kecantikan Akhlak … Lambang peribadi muliaMy Profile

  3. huhu..gambar rm20 ringgit warna kuning tu yang paling kacak sekali.
    titan recently posted..Kenangan PMR 1999My Profile

  4. serius saya suka warna duit kertas baru ni sebab warna dia seakan akan warna pastel

  5. lepas ni geng2 MLM yg update status fb dgn duit kepuk2 kenalah update pakai note baru plak yer…sila hapuskan gmbr lama yg korg share beramai2 tu…haha
    ejam recently posted..#WordlessWednesday – Si Kuek KuekMy Profile

  6. Material yang digunakan hampir sama dengan matawang Australia dan Kroner Sweeden.

    Abang Koning tentu suka warna matawang yang bernilai RM20 kerana warnanya adalah Koning.

  7. tapi RM2 dah takde la ye? btw, duit yang baru ni macam duit monopoly je. macam duit mainan.
    Ikhwan Pauzi recently posted..Garena Malaysia Carnival – AWESOME!My Profile

  8. tgk dr jauh, mcm duit EURO. hehe
    Ekspresi Ruang recently posted..Surveillance Chandelier: Ilham Unik Daripada Kamera CCTVMy Profile

  9. warna warni tu haha…duit syiling xde lagi ke?
    kozumi_ro recently posted..Video Kucing Tidurkan BabyMy Profile

  10. Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/g1d7J5F1 (via @yanmie)

  11. memang cantik duit baru rm20 tu.. bila nak dpt ni..
    CMRatu recently posted..Gambar di Pesta Penang 2011My Profile

  12. RT @yanmie: Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/BFI6IkTP

  13. duit oren tu memang nampak sangat teruja..
    kakyong recently posted..Keyword "Ayat best"My Profile

  14. http://t.co/1I5KrRuh

    macam duit monopoli dah. tp..rm 20 tu mcam look like cool lah!

  15. this is niceRT @yanmie: Blog Update : Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/7KKaOEAg

  16. besnye..cntik kaler dia..
    syu90 recently posted..Let it SnowMy Profile

  17. apa2 pun harapan saya agar duit kertas baru lebih berkualiti drp dulu…
    daddy zuki recently posted..Jom belajar dialek Kelantan!My Profile

  18. best best teringin nak pegang duit rm20 dulu warna coklat kan ..
    puanbee recently posted..Cashout Blind.gd PertamaMy Profile

  19. Blog Update : Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/lg4yDAdK

  20. Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/g1d7J5F1 (via @yanmie)

  21. Blog Update : Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/lg4yDAdK

  22. Blog Update : Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20 http://t.co/lg4yDAdK

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation