Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20

Salam, dah tengok dah Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia yang akan di keluarkan pada Julai tahun depan, comel sangat, seragam dah semua designnya, yang bestnya duit kertas RM20 kini diperkenalkan semula, warna kuning gitu heeee comel ^____^

duit kertas baru

Note Baru Ringgit Malaysia, gambar mstar

Duit RM1, Rm5, RM10, RM50 dan RM100 masih lagi di kekalkan warnanya, manakala RM20 diperkenalkan semula, terdahulu (tak ingat tahun bila, tapi dah lama sangat) duit kertas RM20 kalau tak silap berwarna putih coklat, kini ianya keluar dengan warna kuning, tak sabar nak pegang duit baru RM20 tu kikiki.

- Serius berkenan pulak saya dengan duit RM20 tu ^_____^

35 Comments on Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia – RM20

  1. titan
    December 22, 2011 at 6:10 pm (3 years ago)

    huhu..gambar rm20 ringgit warna kuning tu yang paling kacak sekali.
    titan recently posted..Kenangan PMR 1999My Profile

    Reply
  2. Juan
    December 22, 2011 at 11:29 am (3 years ago)

    serius saya suka warna duit kertas baru ni sebab warna dia seakan akan warna pastel

    Reply
  3. ejam
    December 22, 2011 at 8:08 am (3 years ago)

    lepas ni geng2 MLM yg update status fb dgn duit kepuk2 kenalah update pakai note baru plak yer…sila hapuskan gmbr lama yg korg share beramai2 tu…haha
    ejam recently posted..#WordlessWednesday – Si Kuek KuekMy Profile

    Reply
  4. akubiomed
    December 21, 2011 at 11:13 pm (3 years ago)

    Material yang digunakan hampir sama dengan matawang Australia dan Kroner Sweeden.

    Abang Koning tentu suka warna matawang yang bernilai RM20 kerana warnanya adalah Koning.

    Reply
  5. syu90
    December 21, 2011 at 6:00 pm (3 years ago)

    besnye..cntik kaler dia..
    syu90 recently posted..Let it SnowMy Profile

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge