Daftar i-Akaun Untuk Semak Akaun Dan Penama KWSP Secara Online

Salam, terbaca semalam tentang Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) meminta ahlinya mendaftar untuk i-Akaun bagi memudahkan mereka menyemak akaun secara online mulai Januari tahun depan, so senanglah lepas ni nak semak kan, semuanya hanya dihujung jari je, so boleh Daftar i-Akaun Untuk Semak Akaun Dan Penama KWSP Secara Online.

kwsp

Tujuan i-Akaun ini juga bertujuan bagi mengurangkan kes ahli yang terlepas pandang untuk mengemaskini penama mereka apabila berlaku perubahan seperti berkahwin, penceraian atau kelahiran anak. Kegagalan mengemaskini penamaan ini boleh menyebabkan orang tersayang menderita jika ahli tersebut meninggal dunia, so korang dah daftar belum penama untuk akaun KWSP korang?, kalau belum boleh terus ke laman myEPF untuk mengetahui cara mendaftar i-Akaun tersebut dan menyemak akaun KWSP anda.

**Kawan2 tolong saya tweet ini –>  terima kasih ^_____^

26 Comments on Daftar i-Akaun Untuk Semak Akaun Dan Penama KWSP Secara Online

    • yanmie
      December 6, 2011 at 12:35 pm (3 years ago)

      yep betul tu :D

      Reply
  1. ejam
    December 6, 2011 at 12:09 pm (3 years ago)

    selepas pendaftaran i-akaun kena ambil kod pengaktifan di pejabat kwsp yg kita tetapkan.
    kiranya sebagai langkah berjaga-jaga juga untuk mengelakkan maklumat penting ini diketahui org yg tidak sepatutnya.

    ejam dh ada i-akaun ni, senang nak cek caruman bulanan dh masuk atau belum.
    juga boleh cek kelayakan pengeluaran kwsp utk tujuan2 tertentu.
    borang2 pun sedia utk di dwld.
    mudah dan memudahkan rasanya..
    ejam recently posted..Pilihan ABPBH KuMy Profile

    Reply
    • yanmie
      December 6, 2011 at 12:11 pm (3 years ago)

      thanks ejam for sharing, kami tak daftar lagi, tunggu ada masa nanti kena pergi jugak.

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge