Salam, peringkat 1 contest gadget impian telahpun berakhir semalam, untuk peringkat seterusnya tak tahulah akan berlangsung bila, yang pasti ianya lebih mencabar, yelah hadiah lumayan kan dan pastinya cara untuk mendapatkannya pun susah.

facebook like

Pada peringkat pertama contest gadget impian, Denaihati ingin semua peserta memaksimakan penggunaan social sharing seperti FBLike, Twitter, G+ berserta jumlah komen, markah pulak akan dikira 25% bagi setiap satunya.

Ok memandangkan peringkat pertama contest gadget impian telahpun berakhir, suka saya kongsikan disini Bagaimana Cara untuk Mendapatkan Facebook LIKE yang banyak.

like

Tentu ramai yang tertanya-tanya bagaimana saya boleh memperolehi LIKE sebanyak 4K, tengok paparan dibawah!

fblike

fblike

Bagaimana Like Di Kira?

  • Sekali share kat FB – 1 Like
  • Setiap Entry yang di Like di FB – Di kira sekali
  • Setiap Komen – Kalau Like komen pun di kira Like jugak.
  • Setiap Share pada status pun di kira LIKE juga

Kenapa macam tu? kena tanya Mark Zuckerberg hihihi, saya dah tahu lama sebab saya jenis kalau ada yang komen status atau entry saya di FB saya suka klik LIKE ataupun entry/komen kawan-kawan saya suka klik LIKE, dari situ saya tahu bahawa komen di FB pun sebenarnya adalah LIKE.

Untuk contest ini saya bukan sahaja sharekan di FB personal dan Pan Fage saya, malah saya turut ping di group-group FB yang saja join, kat situ kalau ramai yang like pun dah kira LIKE, saya jugak post di wall adik saya, memandangkan dia mempunyai ramai kawan yang aktif, oh yea saya jugak mendapat banyak LIKE dari kawan-kawan yang menyertai contest cabutan bertuah yang saya buat.

So saya dah kongsikan disini, hope dapat membantu rakan-rakan yang nakkan LIKE FB selepas ini. tak adil rasanya sekiranya saya simpan sendiri cara ini, sebab saya tahu ada je yang diluar sana tertanya-tanya bagai mana untuk mendapatkan LIKE yang banyak.

So lepas ni kalau ada blog yang banyak LIKE jangan pelik, mungkin sahaja mereka buat seperti diatas tanpa mereka sedar, ini kerana setiap like status dan komen dikira bersama, lain-lain saya tak tahu.

- Lepas ni kalau Denaihati nak guna LIKE jugak, bolehlah amalkan bersama tips diatas tu ^______^

65 Thoughts on “Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

  1. Terima kasih info ini..
    pokok manggis depan rumah recently posted..Nuffnang ErrorMy Profile

  2. aku kelingan kwe trus

  3. woah ~ aduh .. hebat2 belaka la akak2 ni .. saya baru nak berkecimpung nih .. terima kasih sebab sudi share ilmu …

    http://ll.my/massodasuki

  4. Mungkin bagi sesetengah blogger dorang rasa susah nak dapatkan like kat fb,ibarat sistem barter contohnya,A like status B,tapi B plak tak like status A,kan macam tak seimbang tu,btw tips dari entri ni sedikit sebanyak membantu saya,terima kasih yer kak =)
    wazy recently posted..Cool Native Union Pop Retro HeadsetMy Profile

  5. wah wah, kena peramah la ek? hmm kawan semua boleh la..ada yang suka ada yang tak suka saya berblog..penyakit apa entah..pelik manusia ni. sentiasa ada sifat iri hati..
    syahrilhafiz recently posted..Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)My Profile

  6. thanks yan…

    hari2 share kat FB.. tp kawan2 yg tolong like 1-2 jer.. huhuu.. sedey…

    nampak sangat tak ramah mesra… kihkih…
    kakyong recently posted..Jom cari orang tersembunyiMy Profile

  7. wahh..macam tu rupanya..leh cuba adjust nih..
    levelsatu recently posted..Download Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)My Profile

  8. upenye,like tu cm komen gk…xtau lak
    the sun daily recently posted..Beginning Investing | Tips Guide For Beginner Investors 2012My Profile

  9. ok..barulah saya paham macam manak orang boleh dapat beribu2 like..huhu..
    bardboo recently posted..Ammar Kena Tinggal!My Profile

  10. ooo..baru tau ni..kikiki..thanks kak yan berkongsi..
    cikpuanhady recently posted..Blog Notre Belle Histoire sudah berCommentLuvMy Profile

  11. salam..
    pulak..?macam main kelat je nih..
    he he..tak aci la gitu..

    realiti saya tak kesah sangat
    bab like di FB ni..apa pun kira
    rezekilah sapa yang like saya
    :)
    zulkbo recently posted..Teknik SEO : Jangan Sesekali Guna Simbol Underscores Pada URLsMy Profile

  12. baru tau like komen pun dikira satu like jugak..hehe..nice info kak..mesti ramai yang tak tau pasal ni..
    Hazmin Hamudin recently posted..Gambar Majlis Pernikahan Ana Dahlia dan Chef RizMy Profile

  13. Kalau yang tidak ada akaun Facebook tidak berpeluanglah macam nih. :-(

  14. ooh..bru tau..thanks kak yan..
    syu90 recently posted..Mynewshub GiveawayMy Profile

  15. thanx 4 sharing info , kak yan … ;)

    tp sy xmasuk contest itew ;)
    Ummi Hanie recently posted..Berakhirnya perkhidmatan Tuanku Sultan Mizan Zainal AbidinMy Profile

  16. jap ni pi testing..hik3
    syamila recently posted..Cara mengurangkan rasa loyaMy Profile

  17. ooo..kalau like kt entry kt facebook…like pun akan dikira sekali yea…patutler byk…he3…

    apa2pun gud luck utk peringkat ke dua… ;-)
    syamila recently posted..Cara mengurangkan rasa loyaMy Profile

  18. oo camtu ker..

    thanx ya sbb share
    Rina AVAIL a.k.a cik betty recently posted..Smart Reader Kids Pulai Perdana Dalam Kenangan (review)My Profile

  19. thanks for sharing…
    Cik Rose Cute recently posted..Lelaki Merajuk Apa sebabnya….My Profile

  20. saya pun tak tahu kak yan
    azura recently posted..Tonton online drama korea my girlMy Profile

  21. owh…patotla…bila like kt komen p[un jadi like kt fb jugak eh..info baru ni..thanks yer kakyan…anyway..tahniah dpt 4k
    lin azlina recently posted..Churp Churp Christmas Giveaway! Iphone 4s…My Profile

  22. salam kak ,

    saya pun baru tahu like kat komen fb pun dikira like ye , kalau tak saya komen , saya like sendirilah ..hikhik .

    takpe2 lepas ni kita praktikkan , saya hanya tahu share je kat group2 , wall dan fan page tu
    puanbee recently posted..Info : Tuanku Mizan Tamatkan Perkhidmatan Sebagai Yang Dipertuan Agong Ke-13My Profile

  23. Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak? http://t.co/HYyHqib1 (via @yanmie)

  24. pasni kena rajin la ping kat group2 di fb :P
    fina fento recently posted..The Ultimate Year End Giveaway by Nisa KayMy Profile

  25. TQ kak Yan syer tip berguna nie..

    Myra baru tau pasal nie..

    Aduhh terlambat untuk aplikasi :-)

    Takpe, BTW moga kak Yan berjaya ke peringkat seterusnya :)

  26. dah tahu dah.. memang itu dia punya pengiraan like dari fb..
    zik recently posted..Kartun malaysia (Belilah insurans saya,wahai superman!)My Profile

  27. macam tu rupanya saya baru tahu… hehehe… :)
    CMRatu recently posted..Gaji baru guru menurut sbpa 2012My Profile

  28. la mcm tu ke Like dikira… boleh amalkan lagi tips ni kalau join contest social media ni hehe
    afiqaiman recently posted..Servis Social BookmarkingMy Profile

  29. Muahahaha. Taktau pulak org yg status dilike pun kira.
    Saya ada cara tersendiri, tapi bukan main ping2 byk2 kat group2 blogger. Tu mcm spam je =,=
    Affan Ruslan recently posted..Kanada dan Produk Apple – Saya Mahu Macbook Air!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation