Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

Salam, peringkat 1 contest gadget impian telahpun berakhir semalam, untuk peringkat seterusnya tak tahulah akan berlangsung bila, yang pasti ianya lebih mencabar, yelah hadiah lumayan kan dan pastinya cara untuk mendapatkannya pun susah.

facebook like

Pada peringkat pertama contest gadget impian, Denaihati ingin semua peserta memaksimakan penggunaan social sharing seperti FBLike, Twitter, G+ berserta jumlah komen, markah pulak akan dikira 25% bagi setiap satunya.

Ok memandangkan peringkat pertama contest gadget impian telahpun berakhir, suka saya kongsikan disini Bagaimana Cara untuk Mendapatkan Facebook LIKE yang banyak.

like

Tentu ramai yang tertanya-tanya bagaimana saya boleh memperolehi LIKE sebanyak 4K, tengok paparan dibawah!

fblike

fblike

Bagaimana Like Di Kira?

  • Sekali share kat FB – 1 Like
  • Setiap Entry yang di Like di FB – Di kira sekali
  • Setiap Komen – Kalau Like komen pun di kira Like jugak.
  • Setiap Share pada status pun di kira LIKE juga

Kenapa macam tu? kena tanya Mark Zuckerberg hihihi, saya dah tahu lama sebab saya jenis kalau ada yang komen status atau entry saya di FB saya suka klik LIKE ataupun entry/komen kawan-kawan saya suka klik LIKE, dari situ saya tahu bahawa komen di FB pun sebenarnya adalah LIKE.

Untuk contest ini saya bukan sahaja sharekan di FB personal dan Pan Fage saya, malah saya turut ping di group-group FB yang saja join, kat situ kalau ramai yang like pun dah kira LIKE, saya jugak post di wall adik saya, memandangkan dia mempunyai ramai kawan yang aktif, oh yea saya jugak mendapat banyak LIKE dari kawan-kawan yang menyertai contest cabutan bertuah yang saya buat.

So saya dah kongsikan disini, hope dapat membantu rakan-rakan yang nakkan LIKE FB selepas ini. tak adil rasanya sekiranya saya simpan sendiri cara ini, sebab saya tahu ada je yang diluar sana tertanya-tanya bagai mana untuk mendapatkan LIKE yang banyak.

So lepas ni kalau ada blog yang banyak LIKE jangan pelik, mungkin sahaja mereka buat seperti diatas tanpa mereka sedar, ini kerana setiap like status dan komen dikira bersama, lain-lain saya tak tahu.

- Lepas ni kalau Denaihati nak guna LIKE jugak, bolehlah amalkan bersama tips diatas tu ^______^

65 thoughts on “Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge