Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

Salam, peringkat 1 contest gadget impian telahpun berakhir semalam, untuk peringkat seterusnya tak tahulah akan berlangsung bila, yang pasti ianya lebih mencabar, yelah hadiah lumayan kan dan pastinya cara untuk mendapatkannya pun susah.

facebook like

Pada peringkat pertama contest gadget impian, Denaihati ingin semua peserta memaksimakan penggunaan social sharing seperti FBLike, Twitter, G+ berserta jumlah komen, markah pulak akan dikira 25% bagi setiap satunya.

Ok memandangkan peringkat pertama contest gadget impian telahpun berakhir, suka saya kongsikan disini Bagaimana Cara untuk Mendapatkan Facebook LIKE yang banyak.

like

Tentu ramai yang tertanya-tanya bagaimana saya boleh memperolehi LIKE sebanyak 4K, tengok paparan dibawah!

fblike

fblike

Bagaimana Like Di Kira?

  • Sekali share kat FB – 1 Like
  • Setiap Entry yang di Like di FB – Di kira sekali
  • Setiap Komen – Kalau Like komen pun di kira Like jugak.
  • Setiap Share pada status pun di kira LIKE juga

Kenapa macam tu? kena tanya Mark Zuckerberg hihihi, saya dah tahu lama sebab saya jenis kalau ada yang komen status atau entry saya di FB saya suka klik LIKE ataupun entry/komen kawan-kawan saya suka klik LIKE, dari situ saya tahu bahawa komen di FB pun sebenarnya adalah LIKE.

Untuk contest ini saya bukan sahaja sharekan di FB personal dan Pan Fage saya, malah saya turut ping di group-group FB yang saja join, kat situ kalau ramai yang like pun dah kira LIKE, saya jugak post di wall adik saya, memandangkan dia mempunyai ramai kawan yang aktif, oh yea saya jugak mendapat banyak LIKE dari kawan-kawan yang menyertai contest cabutan bertuah yang saya buat.

So saya dah kongsikan disini, hope dapat membantu rakan-rakan yang nakkan LIKE FB selepas ini. tak adil rasanya sekiranya saya simpan sendiri cara ini, sebab saya tahu ada je yang diluar sana tertanya-tanya bagai mana untuk mendapatkan LIKE yang banyak.

So lepas ni kalau ada blog yang banyak LIKE jangan pelik, mungkin sahaja mereka buat seperti diatas tanpa mereka sedar, ini kerana setiap like status dan komen dikira bersama, lain-lain saya tak tahu.

- Lepas ni kalau Denaihati nak guna LIKE jugak, bolehlah amalkan bersama tips diatas tu ^______^

65 Comments on Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

  1. aku
    July 23, 2012 at 1:09 am (2 years ago)

    aku kelingan kwe trus

    Reply
  2. wazy
    December 14, 2011 at 3:14 pm (3 years ago)

    Mungkin bagi sesetengah blogger dorang rasa susah nak dapatkan like kat fb,ibarat sistem barter contohnya,A like status B,tapi B plak tak like status A,kan macam tak seimbang tu,btw tips dari entri ni sedikit sebanyak membantu saya,terima kasih yer kak =)
    wazy recently posted..Cool Native Union Pop Retro HeadsetMy Profile

    Reply
  3. syahrilhafiz
    December 14, 2011 at 1:49 pm (3 years ago)

    wah wah, kena peramah la ek? hmm kawan semua boleh la..ada yang suka ada yang tak suka saya berblog..penyakit apa entah..pelik manusia ni. sentiasa ada sifat iri hati..
    syahrilhafiz recently posted..Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)My Profile

    Reply
  4. kakyong
    December 13, 2011 at 11:26 am (3 years ago)

    thanks yan…

    hari2 share kat FB.. tp kawan2 yg tolong like 1-2 jer.. huhuu.. sedey…

    nampak sangat tak ramah mesra… kihkih…
    kakyong recently posted..Jom cari orang tersembunyiMy Profile

    Reply
  5. bardboo
    December 13, 2011 at 3:13 am (3 years ago)

    ok..barulah saya paham macam manak orang boleh dapat beribu2 like..huhu..
    bardboo recently posted..Ammar Kena Tinggal!My Profile

    Reply
    • yanmie
      December 12, 2011 at 7:35 pm (3 years ago)

      @zulkbo, bukan kelat, mmg inilah realitinya fblike, nk share dgn org lain, mana yg tidak tahu. so lepas nie DH boleh buat lagi mencabar, saya rasa DH mmg maklum hal ini dan xamik port sangat fblike nie, maybe akan dipertibangkan bab lain cnthnya pd twitter, G+ ataupun komen.
      yanmie recently posted..Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?My Profile

      Reply
  6. akubiomed
    December 12, 2011 at 6:03 pm (3 years ago)

    Kalau yang tidak ada akaun Facebook tidak berpeluanglah macam nih. :-(

    Reply
    • yanmie
      December 12, 2011 at 3:57 pm (3 years ago)

      kehkehkeh nanti bagi testimoni kat sini :P

      Reply
      • syamila
        December 12, 2011 at 4:00 pm (3 years ago)

        @yanmie, ala…tk jadi…maybe plugin yg sya guna kot..tp buat yg yan punyer jadi lak…tak aci ni…

        share lak plugin apa yg yan guna..hik3
        syamila recently posted..Cara mengurangkan rasa loyaMy Profile

        Reply
        • yanmie
          December 12, 2011 at 4:01 pm (3 years ago)

          owh yeker rasanya semua sama, klu plugin yang guna really simple share

          Reply
  7. syamila
    December 12, 2011 at 3:53 pm (3 years ago)

    ooo..kalau like kt entry kt facebook…like pun akan dikira sekali yea…patutler byk…he3…

    apa2pun gud luck utk peringkat ke dua… ;-)
    syamila recently posted..Cara mengurangkan rasa loyaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      December 12, 2011 at 3:57 pm (3 years ago)

      ha’ah kak, macam tu. hiks belum tentu lagi masuk peringkat ke dua, berdebar2 nie, good luck jugak untuk kak sya :D

      Reply
        • yanmie
          December 12, 2011 at 4:02 pm (3 years ago)

          la belum lagi umum, manatau lebih dari 10 org, kot2 nama naik, siapa tau kan :D

          Reply
    • yanmie
      December 12, 2011 at 3:46 pm (3 years ago)

      yep :)

      Reply
    • yanmie
      December 12, 2011 at 3:25 pm (3 years ago)

      ha tu yang nak bagitau tu.

      Reply
  8. Myra Jay
    December 12, 2011 at 2:02 pm (3 years ago)

    TQ kak Yan syer tip berguna nie..

    Myra baru tau pasal nie..

    Aduhh terlambat untuk aplikasi :-)

    Takpe, BTW moga kak Yan berjaya ke peringkat seterusnya :)

    Reply
  9. afiqaiman
    December 12, 2011 at 1:43 pm (3 years ago)

    la mcm tu ke Like dikira… boleh amalkan lagi tips ni kalau join contest social media ni hehe
    afiqaiman recently posted..Servis Social BookmarkingMy Profile

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge