Perhimpunan Seks Bebas – Seksualiti Merdeka 2011

Salam, eeeee tengok tajuk entry tu, ada ke patut nak buat Perhimpunan Seks Bebas – Seksualiti Merdeka 2011, Ia perhimpunan ini bakal berlangsung pada 9 November sehingga 13 november ini, serius saya tidak bersetuju dengan program sebegini, lagi merosakkan akhlak dan akidah kerana menuntut kebebasan mengamalkan seks di luar tabii seperti homoseksual, biseksual dan transeksual.

seksualiti merdeka 2011Adoiiiilah kenapalah perhimpunan sebegini pun ada?, dah takde perhimpunan lain ke?, tapi nasib baik jugaklah Polis mengharamkan perhimpuan seks bebas ini dengan sekeras-kerasnya dan pihak polis jugak tidak teragak-agak untuk menahan mereka-mereka yang menyertainya, dan saya pasti ramai pihak yang tidak bersetuju dengan program festival tersebut.

Dikhabarkan program tersebut bakal dirasmikan oleh Ketua BERSIH 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan.

“Polis akan mengambil tindakan di bawah Seksyen 27 A (1) (C) dan juga 298 A kta Polis untuk menghalang sebarang penganjuran majlis itu,” katanya.

Beliau berkata undang-undang di negara ini tidak mengiktiraf kegiatan ongsang yang boleh menghancurkan kehidupan beragama di negara ini.

“Polis menerima banyak bantahan dari pihak Badan Bukan Kerajaan termasuk badan Agama Islam dan bukan Islam yang bimbang majlis ini akan menimbulkan suasana tidak harmoni, perasaan permusuhan serta mengganggu ketenteraman awam,” katanya.

Khalid berkata dua laporan polis telah diterima setakat ini yang meminta polis mengambil tindakan terhadap penganjur kerana cuba menganjurkan program yang menganggu gugat ketenteraman awam.

-malaysiakini.com

– Macam-macam -..-“

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

53 Comments

  1. S.Ambiga pandai tapi tal cerdik. Agaknya dia yakin dia boleh kumpul org malaysia mcm dia kumpul masa perhimpunan bersih ari tu.
    Dulu orang ramai ikut dia kerana ramai yang berkongsi kepentingan bersama, termasuklah orang politik.
    Tapi apabila isu agama kali ni yang terjentik, maka jangan haraplah. Semua orang islam tanpa mengira latar belakang akan bersatu.
    Kalau himpunan sejuta umat gagal mengumpul seramai perhimpunan bersih, perhimpunan menentang s.ambiga bersama tuntutan seksualitinya pula yang bakal berjaya.
    ridoma recently posted..When she make a disease look good !My Profile

  2. bila baca semua komen,rupanya ada jugak yang menyokong.alahai…
    mungkin perbincangan tak salah tapi sampai nak buat perhimpunan tu yang ‘menjadi masalah’.apa agaknya motif ahli politik kali ni?nak test kerajaan ke?nak tengok apa yang kerajaan akan bbuat tanpa ISA?alahai…
    Pacifista recently posted..Filem: Mael Lambung VS Ah ChaiMy Profile

  3. grrr…betul ker ayat ko ni…(tapi yg pasti,takde agama menegah seorang manusia tuk mendengar keluhan, fikiran dan kesedihan manusia lain… dengan menafikan hak mereka (golongan LGBT) kita takkan ke mana2…all we need as a human is understanding each other… sex and sexuality is just a small part of a human’s life… it does not define the whole of that person…. have a great day…)

    memang agama x menegah mendengar keluhan…tp apa yg nak di keluh..jika yang nyata haram dikeluhkan.

    seks perkara kecil??????? seks adalah perkara yang bermakna di dalam hidup..mesti berdasarkan AGAMA bukan ikut nafsu semata-mata.

  4. ape?? merosakkan akhlak dan akidah?? eleh…korang tu sume bek sgt ke?? merokok,lepak mcm hanjing,duk sibuk kutuk org tu sume bek sgt ke? apsal tak suh polis tangkap sume org yg merokok lepak tu sume??? akhlak dan akidah tak terletak pada orientasi seks!! org m’sia sume hipokrit! ada ke xde perhimpunan ni…beribu ribu org kat m’sia ni memang LGBT!! takat ban perhimpunan ni takkan tukar ape2! pe yg korang takut sgt ngan golongan LGBT ni?? kalo kononnya ‘akhlak n akidah’ korang tu hebat sgt..korang xkan terasa terancam ngan perhimpunan ni… sape lah kite sume sbg manusia tuk ‘judge’ golongan LGBT?? ” Listen with an open heart and compassion, for in the end The Almighty will be The Judge, not you.[Re: Al-Quran 58:11]”
    Dah sah sah lah korang yg kononnya penuh ngan akhlak dan beragama ni sume tak baca Quran ngan betul! may God bless all… -peace-

    • uih menarik degan ayat “sape lah kite sume sbg manusia tuk ‘judge’ golongan LGBT?? “..

      abis tu ko tuhan ker nk membenarkan hubungan seks songsang ni..jgn ambil certain petikan ayat alquran–sila baca dari awal sampai abis dan sila berguru untuk belajar intipati sbnar..

      • i agree..i’m not god! walau sy benarkan ke tak benarkan ke…LGBT dah wujud punya lah lama…daripada mencaci dan menghina meraka..salah dan berdosa ke tuk mendengar apa yg dia org fikir..rasa..? hanya itu agenda ‘seksualiti merdeka’..bkn mcm apa yg korang sume fikir yg perhimpunan tu akan tukar korang sume jadi LGBT!….
        kalo dah korang sume tak sudi tuk mendengar keluhan hati dan fikiran golongan LGBT, knp korang sibuk sgt menghalang org2 yang sudi medengar tanpa sebarang prejudis?? grow up pls…

    • ye…. lebih byk bayi pompuan… lebih byk pompuan keluar dari rumah dan berada di public..lebih byk pompuan jadi penghibur…music everywhere…. sume ni pun petanda nak kiamat… brani wak ckp yg wak tak dengar lagu sume? tak pi concert? tak suke dato siti or ziana zain?? u r also part of kiamat!!! jgn lupe benda tu…!! -peace-

  5. I second the sentiment. As a Muslim, Asian and a cultured person I dont think Msia is ready for such an event. The day we are ready, all the orang kampung will join in. Jest aside, your title is incorrect. Its not ‘Perhimpunan Seks Bebas’, its just ‘Seksualiti Merdeka 2011’. Perhimpunan Seks Bebas connote a totally different meaning altogether.

    • i totally agree with u… malaysians are living in a dreamworld…they think by banning this healthy gathering…everything will be fine and LGBT ppl will become str8!! NONSENSE!
      and yeah….see hw they manipulated the title itself… they changed “seksualiti merdeka” to “seks bebas”… such an idiotic way of degrading positive efforts..and sadly educated ppl who knw wht it real means also agree with this stupid alteration! may God save malaysia!!

    • anak cucu ko takkan jahanam ngan perhimpunan ni… yg merosakkan dan membunuh tu adalah perokok…penagih…pelepak..mat rempit… suh polis tangkap dia org sume!! kalo wak ajar anak cucu ko ngan btol..dia org takkan jahanam…regardless of their sexual orientation!! ckp ikut suka mulut jerr….tu pun ditegah oleh agama kite…

        • dah sah lah pemikiran ko tu cetek sgt… ‘seksualiti merdeka’ tak bermakna ‘merdeka berseks’!! takde gunanyer argue ngan org pendek akal…

          • nak tanya u…u cegah sebelum melarat ke nak ubat benda yang dah melarat lepas tu?mana lebih baik…? If u want to kill generasi baik ialah dengan melakukan zina luar nikah, membenarkan gay dan lesbian dan … tahniah kerana terlebih open …like west life idiuot…walaupun tak semua… dan kita pun nak meriahkan dan meramaikan lifestyle nih… dari buat benda mcm nih bagus wat aktiviti keagamaan…tak kiralah kita agama apa2pun…

          • Aku pun maleh nak bertekak dgn org “panjang akal” mcm ko nih…pemikiran yg “terlebih dalam” org2 mcm ko ni la yg memangkinkan kerosakkan akhlak kt negara ni…
            Biar pendek akal tp hati tak kelam atau gelap mcm spesis ko….ha99x!!!

    • wah…hebatnya ko…dah mempersoalkan kewujudan manusia! tak ke pikiran ko tu bagaikan mempersoalkan Kebesaran Allah!!? hebatlah ko bro…memang hebat… dalam kekhusyukkan mengutuk org len…ko lupa ajaran agama ko sendiri…hebat….
      lagi satu…ko taktau pun apa kandungan program perhimpunan tu…dah tuduh katakan mereka ‘mengagungkan’ sesuatu… get ur facts right first before u talk… tuhan dah bagi akal pikiran tuk pikir..bkn ngikut org len jerrr…. tapi ko memang hebat lah bro…gua tabik sama lu… -peace-

        • hanya laki dan perempuan shj wujud??? korang tak pernah nak fikir lebih dari itu.. korang sume cuma fikir apa yang boleh dilihat secara fizikal atau yg penah ditengok saja benar..dan hanya itu dunia korang sume.. walhal, terlalu byk lagi perkara korang x pikir.. kalo u ingat dunia ni terdapat HANYA laki dan pompuan… mana ko nak taruk org yg lahir sebagai khunsa? ada beribu ribu kes yang mana jantina tak dpt dikenal pasti… so…hanya krn korang x penah tgk atau terlalu jahil sampai xtau kewujudan manusia cam tu x bermakna dia org tak wujud! benda fizikal yg korang tak penah tgk korang dah nafi kewujudan mrk…apatah lagi tentang pemikiran orang yg sungguh abstrak! hampeh!! lagi lah korang tak dpt nak pikir!!

          sy mintak maaf byk2 sbb bahasa sy kasar sgt…tapi..sungguh menyakitkan hati apabila manusia yang dikurniakan dgn akal fikiran sungguh endah dan tak ingin langsung mendengar isi hati and akal fikiran org lain. dan tuk pengetahuna korang sume… MENDENGAR dan MEMAHAMI keluhan hati org2 LGBT…hanya itu motif perhimpunan ‘seksualiti merdeka’…takde sape2 LBGT yg pi berkempen suh org lain jadi LGBT!

          sy bagi satu cadangan pd korang sume…cuba berkenalan ngan sorang LGBT… jadi kwn mrk..dengar suara hati mrk…korang xyah tukar jantina atau seksualiti tuk berkwn… lepas dengar apa yg mrk lalui secara fizikal dan mental korang decide sendiri… org2 yg x penah berkwn atau kenal LGBT sblm ni xyah lah nak tunjuk pandai…

          oh yah..sy ni bkn penganjur program tersebut..sy cuma rakyat m’sia yg biasa…

          • Islam itu memudahkan…jika kes khunsa..seseorg tu boleh memilih antara satu jantina dimana die lebih cenderung kearah satu2 jantina..tp kalo dah normal sihat walafiat xperlu jdik lgbt..

            Saya phm hak samarata utk golongan LGBT..sebagai manusia kita tidak boleh menidakkan hak org lain..apa yg kami bntah ialah budaya lgbt ini..kami juga ada hak untuk membantah budaya LGBT ini dari menular..

            • sy rase perbincangan topik ni takde kesudahan… tapi yg pasti,takde agama menegah seorang manusia tuk mendengar keluhan, fikiran dan kesedihan manusia lain… dengan menafikan hak mereka (golongan LGBT) kita takkan ke mana2…all we need as a human is understanding each other… sex and sexuality is just a small part of a human’s life… it does not define the whole of that person…. have a great day…
              p/s: just a small reminder…if possible…try to befriend an LGBT….just by being their fren does not mean u support them or u have become LGBT…u just be u…and let they be them and u compare how much different ur life and theirs…i’m sure u wouldnt even realize they are LGBT after a short period of time knowing them…may god bless all…. -peace-

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge