Jadi Juga Karipap Kentang Ku

Salam, heeeeΒ Jadi Juga Karipap Kentang Ku, sepagian berada didapur untuk projek Kuih Karipap, alhamdulillah menjadi, thanks tu Mak Mertua tercinta yang sudi memberi tunjuk ajar, boleh refer entry saya Projek dengan Mak MertuaΒ untuk membuat kuih karipap kentang.

kuih karipap kentang

Kehkehkeh tapi tidak ler secomel yang Mak mertua saya buat, lagi halus dan gebu, ni pun puas jugak membuatnya, presentation tak comel hahahaha, tapi puas sangat sebab sedap, eh?? hihihi, makan panas-panas time sejuk-sejuk nie sangatlah bertambah nikmatnya, Aiman makan pun tak terkira, saya buat banyak hihi.

kuih karipap kentang

Sebenarnya ini adalah kali ke 2 saya buat kuih karipap ni, kali pertama masa mula-mula kahwin, saya dapat resepi dari kawan ofis, balik rumah saya buat, tapi tak menjadi, keras macam batu, baling ke dinding pun tak hancur kahkahkah, hubby kata napa karipap ni keras, gigit pun tak boleh, heeeee lawaknya nak ingat time tu ^_____^.

But pagi tadi dia makan alhamdulillah boleh masuk tekak, tak keras macam batu macam masa 1st time buat hihihi, thanks to Mak Mertua tercinta, beliau banyak sangat ajar saya bab masak dan buat-buat kuih nie, sayang Mak!!

– Karipap-karipap cinta, ehhh ^_____^

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

49 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge