Chef Riz Tipu Resume Dalam Masterchef Malaysia

Salam, owh hot sangat isu ni, isu Chef Riz yang juga merupakan anak kepada Chef terkenal iaitu Chef Wan, Chef Riz yang juga merupakan salah seorang juri dalam program masakan Masterchef Malaysia dikhabarkan melalui The Malaysian Insider bahawa Chef Riz telah menipu dan mengubah resume beliau.

chef riz tipu resumePihak The Malaysian Insider telah menghubungi Restaurant Babbo sendiri untuk mendapatkan pengesahan tersebut, dan pihak restaurant tersebut menafikan tidak pernah mempunyai pekerja yang bernama Mohd Nadzri Redzuwan, dan menurut pihak Astro, profile yang terdapat di laman web Masterchef Malaysia adalah diberikan sendiri oleh Chef Riz atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Bin Redzuwan.

Sekarang profile tersebut telah pun diubah seperti dibawah.

chef riz tipu resume

Dan pada 3 jam yang lalu, ayah kepada chef riz iaitu chef wan telah pun mengeluarkan kenyataan di laman fan page facebooknya seperti dibawah ini.

chef riz tipu resumeSebenarnya kagum dengan Chef Wan dengan menegur kesalahan anak beliau, yang salah tetap salah, apa pun beri peluang untuk chef riz untuk menerangkan isu ini nanti.

Update : Chef Riz Memohon Maaf

“Chef Riz telah memohon maaf kepada penonton program Masterchef Malaysia di atas kesilapan memperincikan butiran profil kelayakannya secara berlebihan dan pihak Astro Ria telah menerima penjelasan beliau itu,” jelas kenyataan tersebut.

- kosmo.com.my

- Oklah tu Chef Riz dah minta maaf.

63 Comments on Chef Riz Tipu Resume Dalam Masterchef Malaysia

  1. joe jambul
    December 7, 2011 at 3:59 pm (3 years ago)

    hampeh chef riz ni.baru setahun jagung harapkn dressing ajelah.i tak penah tgk pon u potong ayam.ce tunjuk.

    Reply
  2. rockerzs2003
    December 3, 2011 at 9:25 pm (3 years ago)

    Any way saya memang selalu tonton Masterchef Malaysia, melalui Astro Ria dari Singapura, saya bukan nya seorang pakar memasak lagi2 bergelar seorang chef, dari pandangan dan pemerhatian saya seorang chef itu kerjaya nya berkaitan dengan makanan dan masak memasak, tapi dari segi apa pun kerjaya yang di ceburi pasti ada tatacara dan prinsip2 asas yang perlu kita terapkan, tetapi tidak saya nampak tatacara dan prinsip yang tertera di atas pada setiap Juri juri Professional yang di lantik pihak Astro menjadi contoh dan pelajaran pada setiap peserta, ia itu tidak mementingkan hygiene dengan memakai topi atau penutup kepala apabila memasak, adakah topi atau penutup kepala tidak begitu penting untuk seorang chef mulakan memasak bagi utamakan HYGIENE atau lebih jelas di perkatakan di sini KEBERSIHAN????

    Reply
  3. bubbles182
    November 14, 2011 at 1:24 pm (3 years ago)

    Tak suke ah Chef Riz nih. Chef lain bahasakan diri masing2 ‘saya’ je, dia over2 bahasakan diri ‘Chef’… “Chef rasa blablabla..Chef suggest blablabla..” Chef Wan yg dah merata dunia tu pun x over bahasakan diri cam tu.
    bubbles182 recently posted..Recipe searching made easy with GoogleMy Profile

    Reply
    • hidayah
      November 21, 2011 at 9:57 am (3 years ago)

      @bubbles182,
      sy rsa klau awk mnjadi seorang chef di usia muda pum .. awk akn mmbhasakan diri awk mcm tu jugak kot ..biasa la kita orang muda so why not kan . lagi pum tak logik la hnya membhasakan diri beliau sbg CHEF di jadikan isu .. ishk .. ishk .. xnak gadoh ok

      Reply
  4. chep ori
    November 12, 2011 at 3:02 pm (3 years ago)

    peringatan pada bakal chef
    jangan nak cepat cepat NAIK,(kejar pangkat)..kan dah jatuh cepat..tergolek pulak tu..
    kalau nak jadi chef waiema Master pun, kerja lah hotel 4-5, baru tau pahit jerih nya..
    tak percaya tanya chef jo & chef zubir

    Reply
  5. Mr.ReVMon
    November 12, 2011 at 1:23 am (3 years ago)

    barulah berpeluang baca ttg topik ni…huhuuh..baru tau hal sebenar~

    Reply
    • riri biri biri
      January 11, 2012 at 5:50 pm (3 years ago)

      same le kite…baru tau hai sebeno………

      Reply
  6. Ekspresi Ruang
    November 11, 2011 at 6:23 pm (3 years ago)

    mungkin tekanan yg diterima atas perbezaan kehebatan yg ada pada ayahnya yg membuatkan beliau hendak cuba dipandang lebih tinggi. org ltk dia high-expectation sbb dia anak Chef Wan. tak leh nk salahkan dia gk. tp at least dia mmg chef profesional, bukan skdr selebriti jer
    Ekspresi Ruang recently posted..Hiasan Dalaman Berkayu Ala Sepanyol Di FormenteraMy Profile

    Reply
  7. jiwa murni
    November 11, 2011 at 9:37 am (3 years ago)

    chef ris spatutnye brterus terang lebih awal…ini dah kantoi br nk bkk mulut..
    ap la…askang nsi dah jd bubur…sian chef wan…
    kne

    Reply
  8. AkmaFaizal
    November 11, 2011 at 1:35 am (3 years ago)

    Suka tengok Chef Riz dalam MasterChef tu. nampak sangat2 komited dgn kerja dan memberi semangat pada semua peserta…tp tak sangka plak dia cam tu.huhu. Harap dia tak wat hal lagi pada masa akan datang…

    Reply
  9. akuzle ayu
    November 10, 2011 at 7:56 pm (3 years ago)

    atopun pihak Astro yg lebey2kan sgt kots. mana nk tau psl depa neh kan ker spesis wartawan. ramai wartawan now yg kasi tokok tambah rencah garam ajinamoto psl nk kasi cerita sedap dibaca… dh tuh menyombong x nak refer pd yg lebey berpengaleman. mmg makin respek CW akhir2 ini. komen dlm MRaja Lawak Mega pon relax ajer….
    akuzle ayu recently posted..SupplemenMy Profile

    Reply
  10. Ibu Mifzal Arsyad
    November 10, 2011 at 2:37 pm (3 years ago)

    ada jgk kes gini ya..hope pas ni chef riz x tipu2 lg…sian chef wan..

    Reply
  11. Denaihati
    November 10, 2011 at 2:18 pm (3 years ago)

    Ada jenis manusia tak nak orang tahu kelebihan yg dia ada dan ada pulak jenis manusia tak ada kelebihan tapi di tokok tambah. gitu lah kepelbagaian manusia akhir zaman.
    Denaihati recently posted..Soalan Percubaan SPM 2011 OnlineMy Profile

    Reply
    • Pacifista
      November 10, 2011 at 7:14 pm (3 years ago)

      pelik jugak.kenapa astro tak selidik dulu kelayakan ni.tambahan lagi takkan la chef wan sebagai ayah tak tau tentang resume anaknya.alahai… :P
      Pacifista recently posted..Blogwalking dengan PacifistaMy Profile

      Reply
  12. akubiomed
    November 10, 2011 at 1:52 pm (3 years ago)

    Harap beliau sedar akan kesilapan yang telah dilakukan dan memohon maaf.

    Reply
  13. azman
    November 10, 2011 at 12:46 pm (3 years ago)

    Hmm,sebenarnya dia melanggari syarat untuk masuk master chef,mereka cari yg newbie dalam bidang masakan,macam Chef Riz tu,sepatutnya dia tak payah masuk,bagi la peluang kat org lain…
    azman recently posted..Majlis Qurban Kg Luit Maran PahangMy Profile

    Reply
    • hatestupidpeople
      December 1, 2011 at 11:00 am (3 years ago)

      @azman, Bro… Komen lu pesal mcm lalok jer… chef Riz tue jadi juri program masterchef. Bukan peserta.

      Reply
      • riri biri biri
        January 11, 2012 at 5:55 pm (3 years ago)

        mike ni azman..sebelum komen, cube mike amik tau hei sebenonye dulu..ni kan da mcm org lalok…betoi tak, hatestupidpeople?

        Reply
  14. esya
    November 10, 2011 at 12:31 pm (3 years ago)

    laa yeke? huu sy dah laa peminat die. haihh..

    chef wan mmg profesioanal . yela tak kan nak tegak kn bng yg dah bsh. anyway, tak sba nk tau respon chef riz .. (:
    esya recently posted..Peraduan Gambar MotivasiMy Profile

    Reply
      • pak
        November 11, 2011 at 10:49 am (3 years ago)

        teruna ke?kakakkakakakaa.
        MasterChef Malaysia seriously drop the level of MasterChef Reality show after all..

        is it a must to use RTM’s style of bahasa and skema in their show?

        anyway,all those Masterchef advertisement and contestants a real class.compared to their show and judges.

        Reply
  15. CMRatu
    November 10, 2011 at 11:43 am (3 years ago)

    huhu.. tak sangka betul.. kenapa perlu menipu.. semua tahu dia tu hebat..

    Reply
  16. juanita
    November 10, 2011 at 11:42 am (3 years ago)

    Adeiiii..
    Apa la dia banggakan sgt bekerja kat abroad tu..
    Apa..mesia ni da cikai sgt ke….???
    juanita recently posted..From Zero To HeroMy Profile

    Reply
  17. puanbee
    November 10, 2011 at 11:18 am (3 years ago)

    haa ada juga terbaca , nasih chef wan jenis gitu , terus terang je .. apa daa anak dia ni..tipu pun media leh korek , bahaya ..
    puanbee recently posted..Aktiviti mewarna bersama baby dan unaMy Profile

    Reply
        • yanmie
          November 10, 2011 at 11:33 am (3 years ago)

          wahhhhh yeker, hosting mana bee?, kalau tukar xleh update blog, nnti entry hilang, takut diorang dh siap backup

          Reply
          • puanbee
            November 10, 2011 at 11:37 am (3 years ago)

            haa hosting mana nanti bee citer .. dari indonesia .. unlimited terus penggunaanya ..

            pakej elite : serverfreak

            Pakej Elite

            RM300.00 setahun
            10gb Space
            100gb Bandwidth

            tapi yg ni harga lebih kurang , servis unlimited , kawan dr blog melayukini rekomenkan ..
            puanbee recently posted..Aktiviti mewarna bersama baby dan unaMy Profile

            Reply
            • yanmie
              November 10, 2011 at 11:39 am (3 years ago)

              ha takpelah yang penting lepas ni ok dan puas hati, guna server mana? indonesia ke US? takkan pakai server malaysia plak kan hihihi.

              Reply
    • yanmie
      November 10, 2011 at 11:07 am (3 years ago)

      kalau tipu2 nie, takut tak berkat je nanti, waulahualam

      Reply
  18. far_east
    November 10, 2011 at 10:56 am (3 years ago)

    ehhh naper dia buat camtue? kesian kat ayah dia akibat perbuatan anak sendiri. nasib baik chef wan sangat profesional…
    far_east recently posted..Dapat doodle award cumil dari CAERMy Profile

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Chef Riz Tipu Resume Dalam Masterchef Malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge