Pindah Hosting – Serverfreak Menjadi Pilihan

Salam semua, maaf pada pembaca blog ini yang mana semalam ataupun pagi tadi mengalami kesukaran untuk mengakses blog ini, ini kerana saya baru sahaja berpindah hosting dan server tidak pointing lagi dengan sepenuhnya, insyaallah now dah ok kot harapnya.

Serverfreak

Dan hosting provider yang menjadi pilihan saya iaitu Serverfreak yang sudah diakui ramai bahawa syarikat ini memang menyediakan perkhidmatan yang tip top, harapnya saya juga merasai perkhidmatan yang tip top itu, bukan apa kalau boleh biarlah stay lama dengan syarikat hosting, penat tau nak tukar-tukar ni, emosi terganggu hehehe.

Apa yang saya harapkan support dari Serverfreak ok, time saya nak perlukan bantuan mereka ada disana, so takperlu saya nak tunggu lama untuk mendapatkan feedback dari mereka, saya tak suka menunggu lama, lagi-lagi bila ada benda urgent yang kita nak tanyakan, okeh saya kurang penyabar bab-bab ni HAHAHAHAHA.

Berurusan dengan Sam Serverfreak sangat senang, tak perlu nak cakap banyak, thanks Sam dah tolong saya.

Dan pakej yang saya gunakan iaitu :-

Pakej Elite

  • RM300.00 setahun
  • 10gb Space
  • 100gb Bandwidth
  • Siap dengan CloudFlare CDN
Promo CloudFlare

Promo CloudFlareSo saya dapat diskaun 30% untuk 1 tahun ini seperti diatas, untuk maklumat lanjut baca entry saya yang iniΒ CloudFlare Integration: FREE for ALL SERVERFREAK Shared Hosting Account.

Masih ada lagi setting yang perlu dibuat contohnya seperti w3 Total Cache, yang tu serverfreak akan bantu, untuk CloudFlare serverfreak yang settingkan.

– Harapnye ok ^____^

About yanmie 2603 Articles
Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

67 Comments

  1. Assalaualaikum Yanmie,

    Terima kasih kerana bersama dengan Fivio.com untuk hampir 2 tahun.
    Saya meminta maaf kerana tidak dapat membalas Yahoo Messenger (YM) Yanmie untuk feedback yang laju. Untuk pengetahuan Yanmie, official support Fivio.com adalah di http://fiviosupport.com.

    YM adalah personal support yang saya berikan kepada Yanmie untuk tujuan kesenangan urusan blog. Walaubagaimanapun, oleh kerana YM tersebut adalah personal YM saya, maka Fivio.com tidak dapat memberikan support 24/7 kepada Yanmie.

    Harap ini dapat memberikan gambaran sebenar untuk isu support kami.

    Terima kasih,

    • Waalaikumsalam Fadh,

      Terima kasih Fadh untuk hampir 2 tahun ini, secara jujurnya saya memang berat hati nak meninggalkan fivio, sever yang laju, mana mungkin saya dapat ditempat lain, dan diskaun yang diberikan, tetapi saat itu saya perlukan bantuan, YM sudah menjadi kebiasaan kerana saya selalu berurusan dengan awak melalui YM, semuanya setel melalui YM, pendek kata urusan semua dengan YM, saya juga sms/call fadh pada masa itu tetapi tidak ada feedback. Mungkin juga silap saya tak berurusan terus dengan http://fiviosupport.com.

      Apa pun terima kasih, saya berpuas hati dengan perkhidmatan server yang diberikan, maaf salah silap yea, halal masa dan apa yang terguna, untuk saya.

    • Terima kasih kerana mengalu-alukan kedatangan Yan hehe, sebelum ok sangat, terbaik bak kata boboiboy cuma tang support jelah nangis nak tunggu feedback πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.




CommentLuv badge