Blog SuperMak


Salam, haish risau betul kalau anak tak sihat nie kan, bukannya teruk pun, sikit je tapi sebagai seorang ibu memanglah risau lebih-lebih lagi suami takde disisi uhukkk. Hari tu Aiman Luka Di Mulut, lepastu ok sembuh dalam 2-3 hari je, minum air masak banyak-banyak, tapi nie haziq pula Luka Di Mulut nie, dah bagi banyak minum air masak pun tak sembuh-sembuh lagi, macam mana ye nak sembuhkan?, kesian kat dia makan apa pun mulut tak boleh nganga luas-luas, sakit katanya.

luka dimulut

Ni luka kat tepi-tepi mulut tu, bukan ulser yea. macam mana nak cerita ye, ala kalau nganga mulut luas-luas jadi sakit, sudahnya nak makan apa pun tak boleh. faham ke tak ek maksud luka di mulut nie?? errrr….ce tengok gambar atas tu.

vaselin

Siapa ada petua dan tips untuk mengubati luka kat mulut nie?, ingat nak pegi cari Vaselin jap lagi, sebab kawan-kawan kat twitter kata Vaselin memang elok dan mujarab.

- Cuba Vaselin tu dulu, hope ok mujarab macam kawan-kawan cakap, kalau tak baru nak gi klinik sebab luka kat mulut je pun, demam2 ke apa ke takde.

48 Thoughts on “Luka Di Mulut

  1. ni infection ni kak yan.petua lama tak tau pulak saya…
    Pacifista recently posted..11-11-11My Profile

  2. anak saya memang mujarab dengan vaselin
    Mus recently posted..Saya Suka Melancong Di SabahMy Profile

  3. kesian adik ni..insyaAllah cepat sembuh..
    Shack@AnjungMaya recently posted..Aku Harus BersabarMy Profile

  4. semoga cepat sembuh
    suarapeople recently posted..Hampir Tergoda – Perangkap SMS pelacurMy Profile

  5. bee pakai 45gb bandwidh sebulan , bee tanya netkl diorang tak de cdn tu , macam mana nak dapatkan kak ? pastu kena bayar ke free je CDN tu ?
    puanbee recently posted..Ke Genting Highlands Kita : Naik Skyway GentingMy Profile

    • cdn tu kena byr, tgk penggunaan kita sebulan bnyk mana, tp yang free ada je bee, tapi akak tak reti cara pasangnya, hari tu ada kwn tlg pasangkan tapi cdn free tu tak sesuai dgn themes akak time tu, ada problem dengan cache server kalau tak silap.

      yelah cdn nie certain2 hosting provider je yg jual, fivio, exabytes, apa tah lagi, lupa hehe

  6. sapu selalu kak..nanti yg kering tu jd lembut..pastu ok..minum air kosong banyak2..skang ni musim xtentu kan..
    eiyda recently posted..Yang Tua diHormatiMy Profile

  7. ala ciannya…ahmad pun pernah jadi camtu…tp baik dengan sendiri shj…hope cepat sembuh yea…cuaca panas sgt skrg ni kan…
    syamila recently posted..MasyaAllahMy Profile

  8. akk ..header dah siap.. muehehe
    puanbee recently posted..Konsert Fenomena ( 30 Tahun SEARCH )My Profile

  9. Ikhwan Pauzi on October 17, 2011 at 1:17 pm said:

    bawa pegi jumpa doktor. kesiannya. karang makan terus jadi joker plak.
    Ikhwan Pauzi recently posted..Aku Ada Impian: Part 13 – Beatboxer?My Profile

  10. Elok jumpa DR takut kena penyakit kuku mulut….tgh merebak sekarang ni.
    azman recently posted..Sikap buruk pemandu kitaMy Profile

  11. Perlu bawa ke klinik. Bimbang pula penyakit kuku dan mulut maklumlah bercampur di sekolah
    akubiomed recently posted..RSVP dari ChurpChurp menonton October Scare Fest – Paranormal Activity 3My Profile

    • Salam, sebelum tu dah search terlebih dahulu tentang penyakit kuku mulut tu, insyaallah bukan.

      yang sakit mulut sekarang nie haziq dan bukannya Aiman, Haziq belum bersekolah :D

  12. baru geget peha abang aiman…dah haziq pulak luka kat mulut..jangan abang aiman yang geget sudah ya.. :P
    cikmin recently posted..Kursus DSLRMy Profile

  13. siannya. semoga cpt sembuh. cuba kak yan sedikan yoghurt buah yg mungkin boleh mengenyangkan. pakai straw kalau xleh buka mulut
    Ekspresi Ruang recently posted..Muffin Pouffe: Bangku Berbentuk Kek Muffin Rekaan Matteo BianchiMy Profile

  14. alahai cian anak akak…koz pun byk kali kne mcm ni…kne minum air byk2…petua dari mam koz hihihi…
    kozumi_ro recently posted..10 Fakta Menarik Tentang Otak ManusiaMy Profile

  15. kena infection ke smpai leh luka tu kak ??
    Fakarepain recently posted..AMARAN BUAT SELANGOR : SEJARAH MUNGKIN BERULANGMy Profile

  16. Jumpa petua Ulser Mulut dr blog kujie .. Nanti cuba la .. mungkin nie boleh membantu mengurangkan kesakitan Ulser tu ..
    Petua Ulser Mulut – http://www.kujie2.com/pengetahuan-am/ulser-mulut.html
    anastasyea recently posted..Quarter Pounder With Cheese McValue Meal (M) at only RM6.99 today!My Profile

  17. Jumpa petua dr Kak Kujie nie .. cuba la. MUngkin mujarab ..
    Petua Ulser Mulut – http://www.kujie2.com/pengetahuan-am/ulser-mulut.html
    anastasyea recently posted..Quarter Pounder With Cheese McValue Meal (M) at only RM6.99 today!My Profile

  18. Kesian ! Saya pun dari kecil sampai skrg, kalau terluka sikit dlm mulut. Pasti akan naik ulser.
    anastasyea recently posted..Quarter Pounder With Cheese McValue Meal (M) at only RM6.99 today!My Profile

  19. kak ada orang kata guna madu pun ok.. sebab panas ke apa ni kak ? kalau sbb panas melampau ke akk bg minum air bali tau kesian dia tk boleh makan ..
    puanbee recently posted..Konsert Fenomena ( 30 Tahun SEARCH )My Profile

  20. Blog Update : Luka Di Mulut http://t.co/h9u7mrOY

  21. Blog Update : Luka Di Mulut http://t.co/h9u7mrOY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation