Luka Di Mulut

Salam, haish risau betul kalau anak tak sihat nie kan, bukannya teruk pun, sikit je tapi sebagai seorang ibu memanglah risau lebih-lebih lagi suami takde disisi uhukkk. Hari tu Aiman Luka Di Mulut, lepastu ok sembuh dalam 2-3 hari je, minum air masak banyak-banyak, tapi nie haziq pula Luka Di Mulut nie, dah bagi banyak minum air masak pun tak sembuh-sembuh lagi, macam mana ye nak sembuhkan?, kesian kat dia makan apa pun mulut tak boleh nganga luas-luas, sakit katanya.

luka dimulut

Ni luka kat tepi-tepi mulut tu, bukan ulser yea. macam mana nak cerita ye, ala kalau nganga mulut luas-luas jadi sakit, sudahnya nak makan apa pun tak boleh. faham ke tak ek maksud luka di mulut nie?? errrr….ce tengok gambar atas tu.

vaselin

Siapa ada petua dan tips untuk mengubati luka kat mulut nie?, ingat nak pegi cari Vaselin jap lagi, sebab kawan-kawan kat twitter kata Vaselin memang elok dan mujarab.

- Cuba Vaselin tu dulu, hope ok mujarab macam kawan-kawan cakap, kalau tak baru nak gi klinik sebab luka kat mulut je pun, demam2 ke apa ke takde.

48 thoughts on “Luka Di Mulut

    1. cdn tu kena byr, tgk penggunaan kita sebulan bnyk mana, tp yang free ada je bee, tapi akak tak reti cara pasangnya, hari tu ada kwn tlg pasangkan tapi cdn free tu tak sesuai dgn themes akak time tu, ada problem dengan cache server kalau tak silap.

      yelah cdn nie certain2 hosting provider je yg jual, fivio, exabytes, apa tah lagi, lupa hehe

    1. bee akak dh tgk header tu, amboiii kemain lawa header, mouse over siap ada love pecah2 ngan pelangi, heeee lawalah bee, cantikkan koz buat, memang berbaloi :)

                1. flash mmg lmbt sikit keluar bee, kena guna cache, try guna plugin w3 total cache cpt sikit load, tp kena setting, akak xreti setting, hosting yg tlg settingkan.

                  banner tu akak letak kat header.php

    1. Salam, sebelum tu dah search terlebih dahulu tentang penyakit kuku mulut tu, insyaallah bukan.

      yang sakit mulut sekarang nie haziq dan bukannya Aiman, Haziq belum bersekolah :D

    1. Alhamdulillah dah boleh makan nasi, dah belikan Vaselin untuk dia, hope cepat sembuh, tadi belikan diorang mknan yang boleh dan senang diorang makan :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge