Kuih Seri Muka – Sedap!

Baru nie balik kampung en.hubby kat Jengka, Pahang, Mak mertua buatkan untuk kami kuih seri muka, memang sedap, makan pun makin berseri je muka hehehe *tipu je*

seri muka

Alamak Seri Muka ke Seri Kaya yea?, ke sama je?

Okeh resepi dah minta kat mak, hari tu ada juga tolong-tolong mak sediakan bahan-bahan untuk kuih seri muka nie, insyaallah ada kelapangan nak cuba buat pulak versi saya, 1st try nie nanti, hope menjadi hehe.

- Sedap!, makasih mak (kita tahu mak baca blog nie ^____^)

41 Comments on Kuih Seri Muka – Sedap!

  1. puanbee
    October 5, 2011 at 11:02 am (3 years ago)

    akk nk resepi huhuhu

    Reply
  2. cikmin
    October 5, 2011 at 8:04 am (3 years ago)

    asal “mak” yang masak memang sedap kan…macam mama akak masak kuih ni..sedap..dan peberet akan kalau kepala tu mama buat gula melaka.
    cikmin recently posted..Wordless Wednesday #14 Kepuasan??My Profile

    Reply
  3. azura
    October 4, 2011 at 7:49 pm (3 years ago)

    saya memang sua kuih seri muka…sebab suka pulut…

    Reply
  4. Pacifista
    October 4, 2011 at 6:40 pm (3 years ago)

    mak mertua kak yan baca blog?uih,canggihnya :D
    makin makan makin berseri yek,kak yan.saya pulak makin makan makin berisi perut ni.haha :p
    Pacifista recently posted..Syarat dan Terma Bonus PacifistaMy Profile

    Reply
    • yanmie
      October 4, 2011 at 1:12 pm (3 years ago)

      @Myvitrd, owh sakit gigi ye, moga cepat sembuh, akak paling tak suka sakit gigi hehe, rasa nak marah je kat semua org :D

      Reply
    • yanmie
      October 4, 2011 at 1:11 pm (3 years ago)

      @eiyda, akak jarang dapat makan kuih, kat sini area rumah tak de orang jual kuih2 :D

      Reply
    • yanmie
      October 4, 2011 at 1:11 pm (3 years ago)

      @Ekspresi Ruang, ha ye mak mertua panggil macam tu, kahkah camne akak leh lupa, patut tajuk buh yg tu heee :D

      Reply
  5. akubiomed
    October 4, 2011 at 11:58 am (3 years ago)

    Kuih tradsional nih. Ini percubaan pertama Yanmie atau mahu mencuba resepi

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge