Salam, okeh memandangkan saya tengah mencari Kalendar 2012 Cuti Umum Dan Cuti Sekolah, suka yang berkongsi dengan kawan-kawan, dan juga untuk memudahkan saya merujuk kembali kalendar cuti ini, maklumlah nak bercuti kenalah plan awalkan?, lebih-lebih lagi bila anak dah bersekolah nie, cuti tak boleh suka hati je, kena follow kalendar Cuti Sekolah 2012 dia.

Calendar 2012

Hujung tahun nie tak boleh nak plan apa dulu even anak ada cuti sekolah yang panjang sebab takut pula en.hubby tak dapat cuti, maklumlah suami sangat sibuk tapi bersyukur dalam kesibukan dia berkerja kami tak pernah dilupakan, en.hubby berusaha mencari dan mencuri masa untuk kami, tahun lepas kami bercuti di Johor Bahru, tahun nie belum tahu lagi ^_____^

Malaysia School Holidays & Public Holidays 2012 Calendar. Cuti Umum & Cuti Sekolah 2012

  • 1 Jan (Sun) New Year All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu
  • 14 Jan (Sat) Yang di-Pertuan Besar
  • Negeri Sembilan’s Birthday Negeri Sembilan only
  • 15 Jan (Sun) Sultan of Kedah’s Birthday Kedah only
  • 23 Jan (Mon) Chinese New Year National
  • 24 Jan (Tue) Chinese New Year (2nd Day) National except Kelantan and Terengganu
  • 1 Feb (Wed) Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
  • 5 Feb (Sun) Prophet Muhammad’s Birthday
  • (Maulidur Rasul) National
  • 7 Feb (Tue) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
  • 4 Mar (Sun) Anniversary of Installation
  • of Sultan of Terengganu Terengganu only
  • 6 Apr (Fri) Good Friday Sabah & Sarawak only
  • 15 Apr (Sun) Declaration of Malacca as a Historical City Malacca only
  • 19 Apr (Thu) Sultan of Perak’s Birthday Perak only
  • 1 May (Tue) Labour Day National
  • 5 May (Sat) Vesak Day National
  • 7 May (Mon) Hari Hol Pahang Pahang only
  • 17 May (Thu) Raja Perlis’ Birthday Perlis only
  • 30 May (Wed) Harvest Festival Sabah & Labuan only
  • 31 May (Thu) Harvest Festival Sabah & Labuan only
  • 1 Jun (Fri) Hari Gawai Sarawak only
  • 2 Jun (Sat) Hari Gawai Sarawak only
  • 2 Jun (Sat) Agong’s Birthday National
  • 17 Jun (Sun) Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
  • 7 Jul (Sat) Georgetown World Heritage City Day Penang only
  • 14 Jul (Sat) Penang Governor’s Birthday Penang only
  • 20 Jul (Fri) Sultan of Terengganu’s Birthday Terengganu only
  • 21 Jul (Sat) Awal Ramadan * Johor, Kedah & Malacca only
  • 6 Aug (Mon) Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only
  • 19 Aug (Sun) Hari Raya Puasa * National
  • 20 Aug (Mon) Hari Raya Puasa * National
  • 31 Aug (Fri) National Day National
  • 8 Sep (Sat) Sarawak Governor’s Birthday Sarawak only
  • 16 Sep (Sun) Malaysia Day National
  • 6 Oct (Sat) Sabah Governor’s Birthday Sabah only
  • 13 Oct (Sat) Malacca Governor’s Birthday Malacca only
  • 24 Oct (Wed) Sultan of Pahang’s Birthday Pahang only
  • 26 Oct (Fri) Hari Raya Haji * National
  • 27 Oct (Sat) Hari Raya Haji (2nd Day) * Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu Only
  • 11 Nov (Sun) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
  • 12 Nov (Mon) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
  • 13 Nov (Tue) Deepavali National
  • 15 Nov (Thu) Awal Muharram (Maal Hijrah) National
  • 22 Nov (Thu) Sultan of Johor’s Birthday Johor only
  • 11 Dec (Tue) Sultan of Selangor’s Birthday Selangor only
  • 20 Dec (Thu) Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
  • 25 Dec (Tue) Christmas National
  • * Subject to change

Sumber : Onestopmalaysia.com

Manakala untuk Takwim sekolah/cuti sekolah tahun 2012 seperti dibawah yea :-

Kumpulan A: Negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu

Cuti Pertengahan Penggal 1 : 09.03.2012 – 17.03.2012 (9 Hari)

Cuti Pertengahan Tahun : 25.05.2012 – 09.6.2012 (16 Hari)

Cuti Pertengahan Penggal 2 : 17.8.2012 – 25.8.2012 (9 hari)

Cuti Akhir Tahun : 09.11.2012 – 31.12.2012 (53 Hari)

.

Kumpulan B : Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya

Cuti Pertengahan Penggal 1 : 10.03.2012 – 18.03.2012 (9 Hari)

Cuti Pertengahan Tahun : 26.05.2012 – 10.6.2012 (16 Hari)

Cuti Pertengahan Penggal 2 : 18.8.2012 – 26.8.2012 (9 hari)

Cuti Akhir Tahun : 10.11.2012 – 01.01.2013 (53 Hari)

.

– Apa lagi, jom plan cuti-cuti malaysia!

36 Thoughts on “Kalendar 2012 Cuti Umum Dan Cuti Sekolah

  1. Adedeh… Cuti sekolah tahun depan start akhir bulan 5 ke kak ? Ingatkan pertengahan bulan 6 ke cuti sekolah… Dah plan baik punya kawin awal bulan 6… Silap langkah di situ…
    Hazmin Hamudin recently posted..Najib Jemput Peminat Bola Sepak Tonton Perlawanan EPL Ahad IniMy Profile

  2. yeah..tahun depan boley kawin..haha
    Que recently posted..10 Perkara Yang Anda Biasa Lihat Di Jalan Raya – Part 1My Profile

  3. Kalendar 2012 Cuti Umum Dan Cuti Sekolah http://t.co/7Bp2YnmJ from @yanmie

  4. huh! jarang amik tahu cuti sekolah ni sebab nanti sakit jiwa tengok anak2 sedare xskool kite kene keje.hahahahaha!!
    Lizz recently posted..Panduan Penggunaan Facebook dan Twitter Untuk BloggersMy Profile

  5. kena plan cuti betul2 ni…:)tq for the info…
    aibat recently posted..Soalan MatematikMy Profile

  6. tahun depan dah plan nak honeymoon kat langkawi atau pulau perhentian.harap2 ada tarikh yang sesuai untuk honeymoon ni :D
    Pacifista recently posted..Ustaz Tak Ajar Macam Ni…My Profile

  7. wah..senang la nak rancang cuti :)
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Target Prestasi Blog Dah TercapaiMy Profile

  8. kena bookmark ni. senang nak rujuk cuti, hehe. thanks kak yan.
    afiqaiman recently posted..Senarai RSS Yang Patut Blogger SubscribeMy Profile

  9. Kalendar 2012 Cuti Umum Dan Cuti Sekolah http://t.co/bxHCf2Qb by @yanmie

  10. perkongsian menarik..boleh la atur aktiviti utk awal thn ni |
    Kak nak minta pendapat ni..web saya x boleh akses skrg ni,apakah ini masalh dari server hosting?bingung ni skrg,perasan jam 5 pagi td..| mungkin akak ada pengalaman dan tahu bagaimana cara atasi?

  11. jom kak bercuti ngeh ngeh … opss dah time hantar ank kesekolah kihkih
    puanbee recently posted..Bajet 2012 : Yuran Sekolah Di MansuhkanMy Profile

  12. thanks kak yan untuk kalendar ini…mmg dok tercari2 pasal cuti umum 2012.
    far_east recently posted..Bonus Setengah Bulan Gaji dan Kenaikan Gaji | Syukur AlhamdulillahMy Profile

  13. wah…nnt lh kak yan plan nk g bercuti erk…hihi…kalau org mcm koz ni mmg payah leh bcuti…karang x siap lak kartun2 tuk tv ni hihii
    kozumi_ro recently posted..Koleksi Header Budak Nakal BlogspotMy Profile

  14. ho ho ho balik kampung…
    eyriqazz recently posted..Tangisan Seorang Anak Mencairkan Hati Seorang BapaMy Profile

  15. bagus info ni, nk kena simpan gak utk plan cuti next year, awal tahun mungkin sibuk…insyaAllah akan menerima org baru dlm keluarga.
    ejam recently posted..Alhamdulillah Syukur, Semoga Semuanya Selamat Dan DipermudahkanMy Profile

  16. eh awalnya?? dah boleh plan dah ni..
    madammondoq recently posted..Aaron Aziz Hug Terus PengsanMy Profile

  17. ibu bapa yg anak2 sekolah mmg cari kalendar ni dihujung tahun, nak plan cuti kan.. tambah air asia skrg ni byk kali buat jualan murah tiketnye.. maceh yan, publish entry ni :)
    fara recently posted..Pregnancy and BracesMy Profile

  18. Kalendar 2012 Cuti Umum Dan Cuti Sekolah http://t.co/27MpwLNP via @yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation