Justify Entry Untuk Kekemasan Blog

Salam, ok secara jujurnya yea saya nak buat pengakuan kat sini hehehe, sebenarnya saya suka baca blog yang kemas, yang tulisan pada entry di “Justify” kan, memang saya lepak lama kat blog tu, kalau tulisan tak justify saya rasa macam nak tegur je, “Eh setlah justify kat entry” hehe, tapi macam melampau pulak kan, so taknak lah tegur, nanti orang cakap bajet okeh je, kikiki so ikut suka masing-masing, tu sekadar pendapat dan pandangan mata saya je.

justify

Untuk PuanBee, cara untuk Justifykan tulisan pada wordpress, caranya mudah je pun, takperlu nak kusut-kusut kepala hehe, perhatikan gambar diatas, cuma perlu klik show/hide kitchen sink, dan kemudian barulah keluar gambar macam kat bawah nie.

justify entrySee nampak tak? semudah ABC gitu, diharap Puan Bee berpuas hati, nak explain tu senang sangat, tapi saja share kat sini untuk kawan-kawan yang lain, (untuk pengguna wp self hosted).

– Dengan Justify, confirm comel isi blog tu ^_____^

You may also like

66 Comments

  1. nnti nak torai …

    tp ade kisah sedih pasal WP sy ni kak yan ..saje nak ngadu kot2 kak yan tau solution nyer… sy punye bendalah semua tu (ikon-ikon kat dashboard entri) tak keluar tau sejak bbrp bulan lepas … bile nk masukkn imej dlm entri pun xleh direct dari dlm PC,trpakse gune khidmat photobucket… ape2 imej/ikon lahh … semuanya tak muncul … nape ek kak yan ? sy tanya [ihak hosting,katenye cube uninstall plugin satu persatu utk tgk mane yg ade aerror , tp sy buat,xdpt detect ape pun …. any advice , kak yan ?
    Ummi Hanie recently posted..Wordless Wednesday #12 : Kerana chenta , β€˜lautan’ paku sanggup kuharungi :pMy Profile

    1. boleh je letak terus kat coding, so takperlu nak justify kat entry, dah auto justify, tapi akak lebih selesa justify entry kat editor tu, eeee nam menambah2 coding lagi pening, gunakan mana yg ada, senang pulak tu hehehe πŸ˜€

        1. yeayyy dah bloeh ek bee, tukar kt bhgian mana? akak pnya hover nav tu tetiba jd itam, xde kacau pun, tu sbb cache lmbt tukar, akak dh tukar kaler lain xubah2 gak..uhuk, meh bg coding utk tukar kaler nav, akak pnya klu bee mouse over dia warna itam tu hhehe

          1. laa akk tak jumpa lagi ke ? hehe .. sat ..tp bee guna seconde navbar tau ..

            /*————————————————
            The second navigation menu
            ————————————————*/
            #access2 {
            background: #FE92BE; /* Show a solid color for older browsers */
            background: -moz-linear-gradient(#FE92BE, #84d7e1);
            background: -o-linear-gradient(#FE92BE, #84d7e1);
            background: -webkit-gradient(linear, 0% 0%, 0% 100%, from(#FE92BE), to(#84d7e1)); /* older webkit syntax */
            background: -webkit-linear-gradient(#FE92BE, #84d7e1);
            -webkit-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.4) 0px 1px 2px;
            -moz-box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.4) 0px 1px 2px;
            box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.4) 0px 1px 2px;
            clear: both;
            display: block;
            float: left;
            margin: 0 auto 0;
            width: 100%;
            /*position: relative; */
            z-index: 9999;
            }
            #access2 div { margin: 0 7.6%; }
            #access2 ul {
            font-size: 13px;
            list-style: none;
            margin: 0 0 0 -0.8125em;
            padding-left: 0;
            }
            #access2 li {
            float: left;
            position: relative;
            }
            #access2 a {
            color: #FE92BE;
            display: block;
            line-height: 3.333em;
            padding: 0 1.2125em;
            text-decoration: none;
            }
            #access2 ul ul {
            -moz-box-shadow: 0 3px 3px rgba(0,0,0,0.2);
            -webkit-box-shadow: 0 3px 3px rgba(0,0,0,0.2);
            box-shadow: 0 3px 3px rgba(0,0,0,0.2);
            display: none;
            float: left;
            margin: 0;
            position: absolute;
            top: 3.333em;
            left: 0;
            width: 188px;
            z-index: 99999;
            }
            #access2 ul ul ul {
            left: 100%;
            top: 0;
            }
            #access2 ul ul a {
            background: #FE92BE;
            border-bottom: 1px dotted #ddd;
            color: #84d7e1;
            font-size: 13px;
            font-weight: normal;
            height: auto;
            line-height: 1.4em;
            padding: 10px 10px;
            width: 168px;
            }
            #access2 li:hover > a,
            #access2 ul ul :hover > a,
            #access2 a:focus {
            background: #84d7e1;
            }
            #access2 li:hover > a,
            #access2 a:focus {
            background: #FE92BE; /* Show a solid color for older browsers */
            background: -moz-linear-gradient(#FE92BE, #84d7e1);
            background: -o-linear-gradient(#FE92BE, #84d7e1);
            background: -webkit-gradient(linear, 0% 0%, 0% 100%, from(#FE92BE), to(#84d7e1)); /* Older webkit syntax */
            background: -webkit-linear-gradient(#FE92B, #84d7e1);
            color: #84d7e1;
            }
            #access2 ul li:hover > ul { display: block; }
            #access2 .current_page_item > a,
            #access2 .current_page_ancestor > a {
            font-weight: bold;
            }

            /*—————————————————————————
            Wp-PageNavi style – colors are in color scheme /includes/css/style.css
            Make sure to disable wp-pagenavi css in plugin options
            —————————————————————————-*/
            .wp-pagenavi span.current { font-weight: normal; }
            .wp-pagenavi { margin-top:10px; margin-left:0; }
            .wp-pagenavi a, .wp-pagenavi span {
            margin-right: 5px;
            font-size: 12px;
            text-decoration: none;
            background: none repeat scroll 0 0 #84d7e1;
            border-radius: 3px 3px 3px 3px;
            color: #84d7e1;
            font-size: 12px;
            font-weight: 300;
            line-height: 1.5em;
            padding: 2px 15px;
            text-decoration: none;
            }
            .wp-pagenavi a:hover, .wp-pagenavi span.current {
            background: #84d7e1;border-radius: 3px 3px 3px 3px;
            color: #84d7e1;
            }
            puanbee recently posted..Hairuman Mangsa Kejutan Elektrik Memerlukan Bantuan KewanganMy Profile

            1. bee tukar semua kat backgroung dengan color , tk tahu nak cakap cam mana … heheh tapi bee tk tahu pula nk setting hitam tu cam mana sbb bee punya nav jd kaler biru , tk tahu nak ubah kat mana …

              1. akak buat dh bee tp xmo nk jd lak, maybe jd tp lmbt sikit bertukar sbb cache blog nie, untungler nav tu dh sedia biru hehe, akak nie haru biru πŸ˜€

                    1. tak rugilah bee, kalau ada cpm dia kira impression je, so far akak sendiri blh view iklan tu bnyk kali, xde pulak sekali je, xpernah lagi hehee

            2. tudia panjangnyeeeeeeeeeeeeeeee hahahahhaa, akak dah tukar semua tu tp tulah xbertukar lak kat blog nie, sebab cache blog nie kot dia lambat bertukar haishhhhh sabar jelah πŸ™

    1. ye betul space antara perkataan tu jadi banyak space, so apa yang perlu tambahkan lagi perkataan agar nampak kelihatan cantik dan tersusun rapi kikiki, akak selalu je jadi macam tu, tapi tambahkan perkataan je, masalah selesai πŸ˜€

    1. ok kemas, akak ada je baca FB tu, cuma tak tinggal jejak, tak reti nak tinggal jejak sbb entry pro hihihi.

      themes tu ada masalah, tu yang tukar πŸ˜€

    1. betul, tapi kalau dah biasa mesti tak terlepas pandang, tapi kalau update guna phone atau ipad2 kena set sendiri coding kan, sbb tak appear on mode visual hehehe, semua kena coding πŸ˜€

    1. akak ada je singgah Zie, jadi silent reader hehe
      themes nie ramai yg guna, akak xabis eedit lg sbb cache blog nie, nak edit tu dia lmbt bertukar. akak suka struktur themes nie πŸ˜€

        1. xpe zie slow2, yang penting minat tu ada, jangan malu nak tanya πŸ˜€

          themes akak sebelum nie akak sayang sangat tu sbb ada problem dengan cache dan metatag tak leh verify tu yang kena cari themes lain πŸ™

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge