Salam, ingat tak dulu saya ada entry Buku 1 Hari 1 Resepi, alhamdulillah semalam saya dah beli buku tu kat Kedai Buku Popular Jusco Bukit Tinggi, Buku tersebut adalah buku hasil dari Blogger Kak Hanieliza.

buku resepiBukan tak boleh nak search resepi kat internet nie, cuma saya lebih suka kalau ada buku resepi seperti diatas, pelbagai menu dan resepi ada, tinggal sahaja kita praktikkan, saya ni tidaklah mahir sangat dalam memasak, tapi setakat kami suami isteri tu bolehlah sedap juga, hehehe tapi kalau nak jamu kat orang tu payah sikit, takut tak sedap.

buku resepi 1 hari 1 resepiTapi niat saya nak beli buku tu sebab nak masak menu yang pelbagai, yang sedap-sedap untuk suami ^____^

buku resepi 1 hari 1 resepiBuku 1 Hari 1 Resepi ini berkualiti, lembaran kertas agak tebal, paparan gambar yang sangat menggiurkan, bahasa yang mudah difahami, paling best sebab 1 hari 1 resepi, so takdelah bosan asik masak dan makan benda yang sama je setiap hari, insyaallah akan dipraktikkan.

buku resepi 1 hari 1 resepi

Tahniah buat Blogger Kak Hanieliza, buku tersebut sangat memberi inspirasi.

buku resepi 1 hari 1 resepiHarga Buku 1 Hari 1 Resepi ini tidaklah mahal, ianya mampu milik hehe

- Jom jadi MasterChef Malaysia ^_____^

31 Thoughts on “Jom Masak! – Buku 1 Hari 1 Resepi

  1. Salam..
    terimakasih kerana membeli buku kakliza..
    selamat mencuba resipi dalam buku ini dan semoga berjaya

  2. wow…bagus buku ni.kalau tengok dari kualiti buku ni,memang terbaik sebab harga dia tak la mahal sangat dengan kualiti kertas dan print tu.boleh cadang kat wife ni :D
    Pacifista recently posted..Peserta Maharaja Lawak Mega di Astro WarnaMy Profile

  3. kena g beli gak ni

  4. bagus dibeli ni..
    kalau selalu masak sedap.. susah juga nak jaga badan nanti..
    Mus recently posted..Misi Menawan Bukit Tengkorak, Semporna Telah Berjaya!My Profile

  5. wah kena beli ni. boleh try masak hujung-hujung minggu. nak gk try set pisau tajam br beli kt parkson. huhu
    Ekspresi Ruang recently posted..Labyrinth Aquarium: Akuarium Mewah Berharga RM20,200!My Profile

  6. Tidak salah saya PTS ada buat contest untuk pembelian buku keluaran mereka. Macamana pernah tengok buku ini didalam blog tetapi tidak ingat dimana?

  7. Dengan ada nya buku resipi di depan mata,

    saya yakin saya mampu menjadi sehebat Chef Wan..

    hek3..

    Tak caya tanya Kak Bee.. hihi
    Fakarepain recently posted..( VIDEO ) RIWAYAT TERAKHIR MUAMMAR GADDAFIMy Profile

  8. sy pun dah beli yan..lama dah beli tp belum berkesempatan nak try resepi tuh sbb jrg masak n bila time masak mmg main campak2 je..janji leh makan..hehe
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Carry Marks, Aduhai Risaunya!My Profile

    • wah, ala rugi ler beli tapi tak guna hehe :D
      yan pun kadang masak main campak2 je, takde sukat2, amik apa yang ada dalam peti, lagi senang, nie beli buku untuk panduan je :D

  9. tebal kot. ada tgk dekat popular tecso mergong. nak beli tak reti masak pulak hehe
    afiqaiman recently posted..Buat Duit Dengan Blog: Fakta Atau Auta?My Profile

  10. mengidam gak nak beli buku ni,…tp lom kesampaian jer lg..hehe
    norsaritanaini recently posted..[Coretan Seorang Ibu] BleedingMy Profile

  11. Jom Masak! – Buku 1 Hari 1 Resepi http://t.co/rlFYsuO5 (via @yanmie)

  12. penulis buku ni blogger ek kak ?
    puanbee recently posted..Sinopsis filem Apa Tengok-Tengok 27 Oktober 2011 Di PawagamMy Profile

  13. haa bee ade tengok jugak nih kedai buku .. nanti lah bee beli kehkeh ..
    puanbee recently posted..Sinopsis filem Apa Tengok-Tengok 27 Oktober 2011 Di PawagamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation