Jom Masak! – Buku 1 Hari 1 Resepi

Salam, ingat tak dulu saya ada entry Buku 1 Hari 1 Resepi, alhamdulillah semalam saya dah beli buku tu kat Kedai Buku Popular Jusco Bukit Tinggi, Buku tersebut adalah buku hasil dari Blogger Kak Hanieliza.

buku resepiBukan tak boleh nak search resepi kat internet nie, cuma saya lebih suka kalau ada buku resepi seperti diatas, pelbagai menu dan resepi ada, tinggal sahaja kita praktikkan, saya ni tidaklah mahir sangat dalam memasak, tapi setakat kami suami isteri tu bolehlah sedap juga, hehehe tapi kalau nak jamu kat orang tu payah sikit, takut tak sedap.

buku resepi 1 hari 1 resepiTapi niat saya nak beli buku tu sebab nak masak menu yang pelbagai, yang sedap-sedap untuk suami ^____^

buku resepi 1 hari 1 resepiBuku 1 Hari 1 Resepi ini berkualiti, lembaran kertas agak tebal, paparan gambar yang sangat menggiurkan, bahasa yang mudah difahami, paling best sebab 1 hari 1 resepi, so takdelah bosan asik masak dan makan benda yang sama je setiap hari, insyaallah akan dipraktikkan.

buku resepi 1 hari 1 resepi

Tahniah buat Blogger Kak Hanieliza, buku tersebut sangat memberi inspirasi.

buku resepi 1 hari 1 resepiHarga Buku 1 Hari 1 Resepi ini tidaklah mahal, ianya mampu milik hehe

- Jom jadi MasterChef Malaysia ^_____^

31 Comments on Jom Masak! – Buku 1 Hari 1 Resepi

  1. kakliza [hanieliza]
    September 19, 2012 at 10:51 pm (2 years ago)

    Salam..
    terimakasih kerana membeli buku kakliza..
    selamat mencuba resipi dalam buku ini dan semoga berjaya

    Reply
  2. Pacifista
    October 23, 2011 at 7:48 pm (3 years ago)

    wow…bagus buku ni.kalau tengok dari kualiti buku ni,memang terbaik sebab harga dia tak la mahal sangat dengan kualiti kertas dan print tu.boleh cadang kat wife ni :D
    Pacifista recently posted..Peserta Maharaja Lawak Mega di Astro WarnaMy Profile

    Reply
  3. ida yusoff
    October 22, 2011 at 1:35 pm (3 years ago)

    kena g beli gak ni

    Reply
  4. akubiomed
    October 21, 2011 at 9:22 pm (3 years ago)

    Tidak salah saya PTS ada buat contest untuk pembelian buku keluaran mereka. Macamana pernah tengok buku ini didalam blog tetapi tidak ingat dimana?

    Reply
    • yanmie
      October 22, 2011 at 12:14 am (3 years ago)

      oh yeker, oleh usha nnti site pts tu, sebelum nie pernah entry buku ni jugak :D

      Reply
  5. Ibu Mifzal Arsyad
    October 21, 2011 at 1:07 pm (3 years ago)

    sy pun dah beli yan..lama dah beli tp belum berkesempatan nak try resepi tuh sbb jrg masak n bila time masak mmg main campak2 je..janji leh makan..hehe
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Carry Marks, Aduhai Risaunya!My Profile

    Reply
    • yanmie
      October 22, 2011 at 12:16 am (3 years ago)

      wah, ala rugi ler beli tapi tak guna hehe :D
      yan pun kadang masak main campak2 je, takde sukat2, amik apa yang ada dalam peti, lagi senang, nie beli buku untuk panduan je :D

      Reply
    • yanmie
      October 22, 2011 at 12:16 am (3 years ago)

      memang tebal, beratu2 muka surat, tak reti masak boleh belajar :D

      Reply
    • yanmie
      October 21, 2011 at 11:26 am (3 years ago)

      mula-mula akak jumpa buku tu terus jatuh hati, tapi akak tak beli pun, balik rumah nyesal, hahhaa, so bila ada peluang nie akak terus beli, takde alasan2 dah hehe :D

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge