Blog SuperMak


Salam, hari tu semasa balik kampung di Sandakan, saya dan suami sempat bawa anak-anak pergi ke Taman Buaya di Sandakan, last kami suami isteri kesini semasa inai masih merah dijari, bawa family saya dan family en.hubby, dan kali nie bawa anak-anak kami heeee ^____^

taman buaya sandakan

Seronok sangat dapat bawa anak-anak kesini, diorang siap tanya kenapa buaya-buaya tu semua macam dah mati, tak bangung-bangun, siap nak kejutkan lagi buaya tu, huhhhh naik menjerit jugalah saya nie sebab takut anak-anak nak kejutkan buaya tu, nak siap nak buat bising…urghhh ngeriii dowh!!!, opssss yang atas tu bukan buaya ¬†betul yea ^___^.

taman buaya

Aksi dengan buaya, berani betul budak-budak nie naik atas buaya, hehehe

taman buaya sandakan

taman buaya sandakan sabah

Aksi memberi ikan makan, macam jenis ikan, besar-besar pulak tu ^___^

aksi bersama buaya

Aksi bersama buaya, kemain besar giler buaya tu…huhu

tmn buaya

Sebenarnya ada banyak lagi gambar, pelbagai jenis buaya pun ada, ada buaya yang dah pernah makan orang, nenek moyang buaya pun ada, later saya share yea, nie cuma random picture je, terlalu banyak gambar sehinggakan tak tahu nak letak yang mana, buat entry berepisode pulak kurang gemar, hehe. Kalau rajin nanti saya upload lagi gambar-gambar yang lain, terutamanya gambar buaya darat..opsss hehe ^__^

Taman buaya nie bukan ada setakat buaya je, macam-macam jenis binatang ada, ada binatang dalam air, luar air, yang terbang, merayap…macam-macam ada, taman buaya nie buka setiap hari, dah tu ada pula pertunjukan bersama buaya dan aksi memberikan buaya makan. kalau free mai lah sandakan, sekarang dengan Air Asia sesiapa pun boleh terbang ^__^

- Taman Buaya Darat -..-”

19 Thoughts on “Taman Buaya Sandakan Sabah

  1. wah! selamber je duduk atas buaya..hehe
    Sya Isya recently posted..AKU ANAK MALAYSIA MERDEKAMy Profile

  2. RT @yanmie Taman Buaya Sandakan Sabah

  3. kak yan sekeluarga dudukkan je buaya tu.hebat betul.haha… :D
    Pacifista recently posted..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  4. wahhhh..byknye buaya..hehe~
    syu90 recently posted..hari ni sangat sleepyMy Profile

  5. ada tak buaya yg sbsr buaya kat filipina tu, kak yan? huhu
    Ekspresi Ruang recently posted..Gated Community: Harga Yang Perlu Dibayar Atas Lambakan Pekerja AsingMy Profile

  6. Semasa jalan di Taman ada jumpa buaya karat yang cuba mengorat yang berbaju merah dan beg tangan putih? :-)

  7. Taman Buaya Sandakan Sabah http://t.co/4evRTrS (via @yanmie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation